Trini 03.07.2007 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Ullerowa, moja jak miała 5 miesięcy to też coś koło tego ważyła chyba od szóstego miesiąca zaczęła przybierać już tylko po pół kilo, bo ja bym chyba padła od takiego kloca - nie tyle ja co mój kręgosłup hehe... Jak się urodziła to ważyła 4500 - więc do pół roku przybierała miesięcznie po kilogramie - programowo, dobrze, że od 6m-cy tylko po pół kilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 03.07.2007 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 A w ogóle się nie przywitałam Dzień dobry wszytkim Trini - gratki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trini 03.07.2007 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Hej Arco! dzięki dziewczynki za gacie A zapomniałam powiedzieć, że młoda jak się urodziła to miała 62 cm. Teraz ma 6,5 roku, waży 27 kilo i ma 125 cm wzrostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 03.07.2007 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Ullerowa, moja jak miała 5 miesięcy to też coś koło tego ważyła chyba od szóstego miesiąca zaczęła przybierać już tylko po pół kilo, bo ja bym chyba padła od takiego kloca - nie tyle ja co mój kręgosłup hehe... Jak się urodziła to ważyła 4500 - więc do pół roku przybierała miesięcznie po kilogramie - programowo, dobrze, że od 6m-cy tylko po pół kilo Starszy też tak miał do 12kg tak przybierał na wadze a potem zastopował. Mam nadzieję że i teraz tak bedzie. Zaznaczam karmię tylko piersią. A przy urodzeniu obaj mieli po 3500 a po miesiącu juz 7 kg A ubranka 56 to na pierwszy tydzień starczyły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 03.07.2007 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Tak więc żadne kruszynki od razu kawał chłopa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trini 03.07.2007 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Ullerowa znam ten ból... moja w 56 wchodziła pierwsze 2 dni, jak jeszcze pokurczona była - wiecie o co chodzi Potem od razu w 62 wskoczyła... Nie karmiłam cycem, bo nie chciała, za mało jej było - więc jak inne dzieci jadły 20ml to ten mój obzartuch 60ml i to bez ulewania... To jak ten mój mleczny bar miał nastarczyć co 2 godziny? Ech... a teraz do szkoły idzie, nic tylko zaraz kasę szykować na wesele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 03.07.2007 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Ech... a teraz do szkoły idzie, nic tylko zaraz kasę szykować na wesele Sliczna panna z niej i tatuś chłopaków to nie bedzie w stanie odgonić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 03.07.2007 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Ech... a teraz do szkoły idzie, nic tylko zaraz kasę szykować na wesele Sliczna panna z niej i tatuś chłopaków to nie bedzie w stanie odgonić Szkoda że moi za mali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trini 03.07.2007 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Ech... a teraz do szkoły idzie, nic tylko zaraz kasę szykować na wesele Sliczna panna z niej i tatuś chłopaków to nie bedzie w stanie odgonić Szkoda że moi za mali ciesz się, że za mali, bo ładna jest to prawda, ale łobuz paskudny i charakterna jak mało które dziecko - nie słucha się, jest krnąbrna, zawsze musi być jej na wierzchu, czasem mam ochotę zakraść się gdzieś i podmienić dzieciaka na lepszy model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 03.07.2007 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Ech... a teraz do szkoły idzie, nic tylko zaraz kasę szykować na wesele Sliczna panna z niej i tatuś chłopaków to nie bedzie w stanie odgonić Szkoda że moi za mali ciesz się, że za mali, bo ładna jest to prawda, ale łobuz paskudny i charakterna jak mało które dziecko - nie słucha się, jest krnąbrna, zawsze musi być jej na wierzchu, czasem mam ochotę zakraść się gdzieś i podmienić dzieciaka na lepszy model To może lepiej nie wymieniaj tylko postaraj się o drugi, nowszy model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 03.07.2007 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 To może lepiej nie wymieniaj tylko postaraj się o drugi, nowszy model taaaaaaaaa, nic tak dobrze nie robi jak konkurencja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trini 03.07.2007 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 To może lepiej nie wymieniaj tylko postaraj się o drugi, nowszy model taaaaaaaaa, nic tak dobrze nie robi jak konkurencja mam zamiar sie starać Ale dopiero jak będziemy na swoim Nie no... ona jak chce to jest grzeczna, ale z reguły nie jest niestety Może jej sie zmieni jak pójdzie do szkoły Na to liczę w skrytości ducha... Dobra idę piec obiad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 03.07.2007 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 A ja nie mogę na razie jeść - czy to karminadle, czy mielone Ja je bardziej duszone jak smazone robię bo tez lubie i już jem. Pierwszy miesiąc to bardzo uwazałam a teraz to prawie wszystko jem. I małemu (5 miesięcy) nic nie jest. Już niedługo zupki zaczniemy wprowadzać bo rosnie skarb że hej wiecie co? tak was czytam i........wpadam w jakas czarna rozpacz wykarmilam (bez kitu) trojke dzieci ...laczny czas : 3 lata i 3 miesiace myslalam , ze jestem kompetentna osoba w tej dziedzinie dziewczyny , ja niczego sobie nie odmawialam ( poza jednym sezonem na truskawki , po ktorym moj najstarszy syn mial wysypke ) dzieci byly i sa zdrowe , nie wyly z glodu , spaly spokojnie , nie sa alergikami jadlam i pilam co popadlo (naturalnie w rozsadnych ilosciach,ale kompletnie wszystko oprocz kawy , alkoholu i fajek-jarania ) i obserwowalam dzieciaki powiem nawet , ze karmilam przy wysokiej goraczce ( bo wyczytalam kiedys w bardzo madrej ksiazce , ze wystepuje pozniej niz np.wirus , ktorym dziecko gdyby mialo to i tak sie juz wczesniej zarazi ) i wszystko bylo ok kolezanki , ktore przesadzaly z uwazaniem mialy potem problemy (np.uczulenia dzieci na rozne pokarmy) uwazam , ze dzieci nalezy hartowac od malego ,nie przesadzac ze sterylna czystoscia i przyzwaczajac od malego do roznych rzeczy jak sie chucha i dmucha to potem .....wychodza jaja a moze ja wyrodna matka jestem tak mi przyszlo do glowy , jak przeczytalam co piszecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 03.07.2007 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 trini gacie http://www.sunny-dessous.de/files/21434$2$19$3550-0550.jpg p.s.za sam stanik 109,95 EUR ..chyba ich pogielo majteczki 72,95 EUR ale nie powiem .strasznie mi sie podoba ten komplecik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 03.07.2007 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 A ja nie mogę na razie jeść - czy to karminadle, czy mielone Ja je bardziej duszone jak smazone robię bo tez lubie i już jem. Pierwszy miesiąc to bardzo uwazałam a teraz to prawie wszystko jem. I małemu (5 miesięcy) nic nie jest. Już niedługo zupki zaczniemy wprowadzać bo rosnie skarb że hej wiecie co? tak was czytam i........wpadam w jakas czarna rozpacz wykarmilam (bez kitu) trojke dzieci ...laczny czas : 3 lata i 3 miesiace myslalam , ze jestem kompetentna osoba w tej dziedzinie dziewczyny , ja niczego sobie nie odmawialam ( poza jednym sezonem na truskawki , po ktorym moj najstarszy syn mial wysypke ) dzieci byly i sa zdrowe , nie wyly z glodu , spaly spokojnie , nie sa alergikami jadlam i pilam co popadlo (naturalnie w rozsadnych ilosciach,ale kompletnie wszystko oprocz kawy , alkoholu i fajek-jarania ) i obserwowalam dzieciaki powiem nawet , ze karmilam przy wysokiej goraczce ( bo wyczytalam kiedys w bardzo madrej ksiazce , ze wystepuje pozniej niz np.wirus , ktorym dziecko gdyby mialo to i tak sie juz wczesniej zarazi ) i wszystko bylo ok kolezanki , ktore przesadzaly z uwazaniem mialy potem problemy (np.uczulenia dzieci na rozne pokarmy) uwazam , ze dzieci nalezy hartowac od malego ,nie przesadzac ze sterylna czystoscia i przyzwaczajac od malego do roznych rzeczy jak sie chucha i dmucha to potem .....wychodza jaja a moze ja wyrodna matka jestem tak mi przyszlo do glowy , jak przeczytalam co piszecie zgadzam się z Toba chociaz starszy syn jest niestety alergikiem , ale nie przesadzam z niczym i tak je wszystko a teraz nawet leki odstawiłam (jak sie lekarka dowie to mnie zje ) bo uwazam ze organizm trzeba mu oczyścić a zresztą nie widzę róznicy przy tym jak był na lekach i jak jest bez. A ja jem wszystko dzisiaj nawet kapusniak miałam za zupę i jak niektórzy to przeczytaja to tez obserwuje dziecko czy mu nic nie jest po tym jak ja coś zjem. i kawę też piję bo lubię ale jak jedna połozna mi powiedział że mozna wszystko byle patrzec co z dzieckiem to jestem usprawiedliwiona a mama ma być szczęśliwa a nie odmawiać sobie wszystkiego dobrego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 03.07.2007 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 trini gacie http://www.sunny-dessous.de/files/21434$2$19$3550-0550.jpg p.s.za sam stanik 109,95 EUR ..chyba ich pogielo majteczki 72,95 EUR ale nie powiem .strasznie mi sie podoba ten komplecik tez mi się podoba ale na taki musze troszkę poczekać pewnie do przyszłego sezonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 03.07.2007 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 iuwazam , ze dzieci nalezy hartowac od malego ,nie przesadzac ze sterylna czystoscia i przyzwaczajac od malego do roznych rzeczy jak sie chucha i dmucha to potem .....wychodza jaja a moze ja wyrodna matka jestem tak mi przyszlo do glowy , jak przeczytalam co piszecie A może ja tez wyrodna jestem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 03.07.2007 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 ullerowa , masz madra polozna ja kiedys poszlam z moim najstarszym synem (wowczas 4-ro miesiecznym) do innej lekarki, dosc mlodej na badanie przed szczepieniem ( moja , starsza wiekiem dochtorka byla na urlopie) i.......uslyszalam , ze wracam na drzewo , bo karmie jeszcze dziecko piersia .... wzielam ksiazeczke zdrowia z jej biurka i dzieciaka pod pache , grzecznie powiedzialam Do Widzenia i wiecej mnie nie zobaczyla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 03.07.2007 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 mam zamiar sie starać Ale dopiero jak będziemy na swoim Nie no... ona jak chce to jest grzeczna, ale z reguły nie jest niestety Może jej sie zmieni jak pójdzie do szkoły Na to liczę w skrytości ducha... Dobra idę piec obiad Staraj się staraj, ale nie licz na to, że szkoła coś zmieni. Może, ale nie musi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 03.07.2007 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 trini gacie http://www.sunny-dessous.de/files/21434$2$19$3550-0550.jpg p.s.za sam stanik 109,95 EUR ..chyba ich pogielo majteczki 72,95 EUR ale nie powiem .strasznie mi sie podoba ten komplecik tez mi się podoba ale na taki musze troszkę poczekać pewnie do przyszłego sezonu? u mnie taki sezon nie nastapi ..nigdy wole chodzic nago i..........kupic sobie jakies roslinki do ogrodka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts