Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rekord wpisow....

Rysiu J

Recommended Posts

Ullerowa, moja jak miała 5 miesięcy to też coś koło tego ważyła ;)

chyba od szóstego miesiąca zaczęła przybierać już tylko po pół kilo, bo ja bym chyba padła od takiego kloca - nie tyle ja co mój kręgosłup hehe...

Jak się urodziła to ważyła 4500 - więc do pół roku przybierała miesięcznie po kilogramie - programowo, dobrze, że od 6m-cy tylko po pół kilo :p

• Odpowiedzi 302,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• ila66

12921

• Jajcek

11240

• andre59

10909

• stukpuk

10872

Najaktywniejsi w wątku

Ullerowa, moja jak miała 5 miesięcy to też coś koło tego ważyła ;)

chyba od szóstego miesiąca zaczęła przybierać już tylko po pół kilo, bo ja bym chyba padła od takiego kloca - nie tyle ja co mój kręgosłup hehe...

Jak się urodziła to ważyła 4500 - więc do pół roku przybierała miesięcznie po kilogramie - programowo, dobrze, że od 6m-cy tylko po pół kilo :p

Starszy też tak miał do 12kg tak przybierał na wadze a potem zastopował. Mam nadzieję że i teraz tak bedzie. Zaznaczam karmię tylko piersią. A przy urodzeniu obaj mieli po 3500 a po miesiącu juz 7 kg :roll:

A ubranka 56 to na pierwszy tydzień starczyły :lol: :lol:

Ullerowa znam ten ból...

moja w 56 wchodziła pierwsze 2 dni, jak jeszcze pokurczona była - wiecie o co chodzi ;)

Potem od razu w 62 wskoczyła...

Nie karmiłam cycem, bo nie chciała, za mało jej było - więc jak inne dzieci jadły 20ml to ten mój obzartuch 60ml i to bez ulewania...

To jak ten mój mleczny bar miał nastarczyć co 2 godziny? :lol:

Ech... a teraz do szkoły idzie, nic tylko zaraz kasę szykować na wesele :(

Sliczna panna z niej i tatuś chłopaków to nie bedzie w stanie odgonić :wink: :roll: :lol:

Szkoda że moi za mali :oops:

ciesz się, że za mali, bo ładna jest to prawda, ale łobuz paskudny i charakterna jak mało które dziecko - nie słucha się, jest krnąbrna, zawsze musi być jej na wierzchu, czasem mam ochotę zakraść się gdzieś i podmienić dzieciaka na lepszy model :lol:

Sliczna panna z niej i tatuś chłopaków to nie bedzie w stanie odgonić :wink: :roll: :lol:

Szkoda że moi za mali :oops:

ciesz się, że za mali, bo ładna jest to prawda, ale łobuz paskudny i charakterna jak mało które dziecko - nie słucha się, jest krnąbrna, zawsze musi być jej na wierzchu, czasem mam ochotę zakraść się gdzieś i podmienić dzieciaka na lepszy model :lol:

To może lepiej nie wymieniaj tylko postaraj się o drugi, nowszy model :wink: :lol:

To może lepiej nie wymieniaj tylko postaraj się o drugi, nowszy model :wink: :lol:

taaaaaaaaa, nic tak dobrze nie robi jak konkurencja :lol: :lol: :wink:

mam zamiar sie starać :lol:

Ale dopiero jak będziemy na swoim ;)

Nie no... ona jak chce to jest grzeczna, ale z reguły nie jest niestety :p Może jej sie zmieni jak pójdzie do szkoły :)

Na to liczę w skrytości ducha...

Dobra idę piec obiad ;)

A ja nie mogę na razie jeść - czy to karminadle, czy mielone :x :wink:

Ja je bardziej duszone jak smazone robię bo tez lubie :lol:

i już jem.

Pierwszy miesiąc to bardzo uwazałam a teraz to prawie wszystko jem. :lol:

I małemu (5 miesięcy) nic nie jest. :lol:

Już niedługo zupki zaczniemy wprowadzać bo rosnie skarb że hej :lol: :lol:

wiecie co?

tak was czytam i........wpadam w jakas czarna rozpacz :o

wykarmilam (bez kitu) trojke dzieci ...laczny czas : 3 lata i 3 miesiace

myslalam , ze jestem kompetentna osoba w tej dziedzinie :roll:

dziewczyny , ja niczego sobie nie odmawialam :o ( poza jednym sezonem na truskawki , po ktorym moj najstarszy syn mial wysypke )

dzieci byly i sa zdrowe , nie wyly z glodu , spaly spokojnie , nie sa alergikami

jadlam i pilam co popadlo (naturalnie w rozsadnych ilosciach,ale kompletnie wszystko oprocz kawy , alkoholu i fajek-jarania :lol: ) i obserwowalam dzieciaki

powiem nawet , ze karmilam przy wysokiej goraczce ( bo wyczytalam kiedys w bardzo madrej ksiazce , ze wystepuje pozniej niz np.wirus , ktorym dziecko gdyby mialo to i tak sie juz wczesniej zarazi )

i wszystko bylo ok

kolezanki , ktore przesadzaly z uwazaniem mialy potem problemy (np.uczulenia dzieci na rozne pokarmy)

uwazam , ze dzieci nalezy hartowac od malego ,nie przesadzac ze sterylna czystoscia i przyzwaczajac od malego do roznych rzeczy

jak sie chucha i dmucha to potem .....wychodza jaja

a moze ja wyrodna matka jestem :oops:

tak mi przyszlo do glowy , jak przeczytalam co piszecie :oops:

A ja nie mogę na razie jeść - czy to karminadle, czy mielone :x :wink:

Ja je bardziej duszone jak smazone robię bo tez lubie :lol:

i już jem.

Pierwszy miesiąc to bardzo uwazałam a teraz to prawie wszystko jem. :lol:

I małemu (5 miesięcy) nic nie jest. :lol:

Już niedługo zupki zaczniemy wprowadzać bo rosnie skarb że hej :lol: :lol:

wiecie co?

tak was czytam i........wpadam w jakas czarna rozpacz :o

wykarmilam (bez kitu) trojke dzieci ...laczny czas : 3 lata i 3 miesiace

myslalam , ze jestem kompetentna osoba w tej dziedzinie :roll:

dziewczyny , ja niczego sobie nie odmawialam :o ( poza jednym sezonem na truskawki , po ktorym moj najstarszy syn mial wysypke )

dzieci byly i sa zdrowe , nie wyly z glodu , spaly spokojnie , nie sa alergikami

jadlam i pilam co popadlo (naturalnie w rozsadnych ilosciach,ale kompletnie wszystko oprocz kawy , alkoholu i fajek-jarania :lol: ) i obserwowalam dzieciaki

powiem nawet , ze karmilam przy wysokiej goraczce ( bo wyczytalam kiedys w bardzo madrej ksiazce , ze wystepuje pozniej niz np.wirus , ktorym dziecko gdyby mialo to i tak sie juz wczesniej zarazi )

i wszystko bylo ok

kolezanki , ktore przesadzaly z uwazaniem mialy potem problemy (np.uczulenia dzieci na rozne pokarmy)

uwazam , ze dzieci nalezy hartowac od malego ,nie przesadzac ze sterylna czystoscia i przyzwaczajac od malego do roznych rzeczy

zgadzam się z Toba chociaz starszy syn jest niestety alergikiem :evil: , ale nie przesadzam z niczym i tak je wszystko a teraz nawet leki odstawiłam (jak sie lekarka dowie to mnie zje :evil: ) bo uwazam ze organizm trzeba mu oczyścić a zresztą nie widzę róznicy przy tym jak był na lekach i jak jest bez.

A ja jem wszystko dzisiaj nawet kapusniak miałam za zupę :evil: i jak niektórzy to przeczytaja to :o :o

tez obserwuje dziecko czy mu nic nie jest po tym jak ja coś zjem.

i kawę też piję bo :oops: lubię

ale jak jedna połozna mi powiedział że mozna wszystko byle patrzec co z dzieckiem to jestem usprawiedliwiona

a mama ma być szczęśliwa a nie odmawiać sobie wszystkiego dobrego :wink:

iuwazam , ze dzieci nalezy hartowac od malego ,nie przesadzac ze sterylna czystoscia i przyzwaczajac od malego do roznych rzeczy

A może ja tez wyrodna jestem :oops: ?

ullerowa , masz madra polozna

ja kiedys poszlam z moim najstarszym synem (wowczas 4-ro miesiecznym) do innej lekarki, dosc mlodej na badanie przed szczepieniem ( moja , starsza wiekiem dochtorka byla na urlopie) i.......uslyszalam , ze wracam na drzewo :o :evil: :evil: :evil: , bo karmie jeszcze dziecko piersia :-? ....

wzielam ksiazeczke zdrowia z jej biurka i dzieciaka pod pache , grzecznie powiedzialam Do Widzenia i wiecej mnie nie zobaczyla :lol:

mam zamiar sie starać :lol:

Ale dopiero jak będziemy na swoim ;)

Nie no... ona jak chce to jest grzeczna, ale z reguły nie jest niestety :p Może jej sie zmieni jak pójdzie do szkoły :)

Na to liczę w skrytości ducha...

Dobra idę piec obiad ;)

Staraj się staraj, :D ale nie licz na to, że szkoła coś zmieni.

Może, ale nie musi :roll:

trini gacie :p

http://www.sunny-dessous.de/files/21434$2$19$3550-0550.jpg

p.s.za sam stanik 109,95 EUR :o ..chyba ich pogielo :roll: :-?

majteczki 72,95 EUR :o :o :o

ale nie powiem .strasznie mi sie podoba ten komplecik :D

tez mi się podoba ale na taki musze troszkę poczekać pewnie do przyszłego sezonu?

u mnie taki sezon nie nastapi ..nigdy :lol:

wole chodzic nago i..........kupic sobie jakies roslinki do ogrodka :lol: :lol: :lol: