kaśka maciej 20.07.2007 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 grad ...tfu tfu, żeby u nas nie było na TVN 24 mówili, że jest kilkunastu rannych ludzi po przejściu nawałnicy w Częstochowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 20.07.2007 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 grad ...tfu tfu, żeby u nas nie było na TVN 24 mówili, że jest kilkunastu rannych ludzi po przejściu nawałnicy w Częstochowie to kilkadziesiat km ode mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 20.07.2007 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 grad ...tfu tfu, żeby u nas nie było na TVN 24 mówili, że jest kilkunastu rannych ludzi po przejściu nawałnicy w Częstochowie to kilkadziesiat km ode mnie ode mnie dokładnie 54km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 20.07.2007 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 grad ...tfu tfu, żeby u nas nie było na TVN 24 mówili, że jest kilkunastu rannych ludzi po przejściu nawałnicy w Częstochowie to kilkadziesiat km ode mnie ode mnie dokładnie 54km ????? tyle samo co ode mnie Kaska skąd Ty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 20.07.2007 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Grad jak włoskie orzechy w Opolskiem Podtopienia, pozrywane dachy i grad wielkości włoskich orzechów - przez Opolskie przetoczyły gwałtowne burze. Meteorolodzy nie mają dobrych wieści. W całej Polsce weekend upłynie pod znakiem upału i nawałnic. Wiatr będzie dął z prędkością ponad 100 kilometrów na godzinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 20.07.2007 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Meteorolodzy ostrzegają: w niemal całej Polsce niedzielę trzeba spodziewać się saharyjskiego upału. Na Podlasiu, Mazurach oraz w Lubuskiem, Wielkopolskiem i Kujawsko-Pomorskiem słupki rtęci skoczą nawet do 33 stopni Celsjusza. Po południu krótkie, ale bardzo gwałtowne burze przeszły nad Opolszczyzną. Strażacy ponad 30 razy wyjeżdżali do podtopionych domów. W powiecie nyskim zalało 30 gospodarstw, w podopolskich Prądach wichura zerwała dach z budynku. Spadł tam grad wielkości włoskich orzechów. W niedzielę Polskę nawiedzą burze z gradem i wiatrem ponad 100 kilometrów na godzinę. Nawałnice mogą zrywać dachy, łamać drzewa. W tropikalnych temperaturach osoby z chorobami układu krążenia będą czuć się fatalnie, a drogi zamienią się w bajora asfaltu. Burze mogą też zaskoczyć turystów w górach. Stąd apel ratowników, żeby rozsądnie planować wycieczki. Kiedy już złapie nas nawałnica na szlaku, warto pamiętać, by nie chronić sie pod drzewami i jak najszybciej zejść z odsłonitych grani. -------------------------------------------------------------------------------- :o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 20.07.2007 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 W W-wie była piękna burza. Dawno nie widziałam takich piorunów - jak w nowej Wojnie Światów. Pięknie było :) Dobry wieczór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 20.07.2007 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Pięć osób jest rannych 2007-07-20 22:05 Aktualizacja: 2007-07-20 22:45 Trąba powietrzna siała spustoszenie na Śląsku Drzewa i słupy energetyczne łamały się jak zapałki, a w powietrzu fruwały dachy domów, cegły czy deski - takie spustoszenie siała trąba powietrzna, która przeszła przez powiat częstochowski (Śląskie). Na szczęście nikt nie zginął, ale pięć osób jest rannych - spadały na nich cegły, dachy i drzewa, a jedna osoba dostała zawału. REKLAMA czytaj dalej... -------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------------- "Mamy informacje o kilkudziesięciu uszkodzonych budynkach mieszkalnych i gospodarczych. Wiele ma pozrywane dachy, inne są wręcz zrujnowane" - mówi Aneta Gołębiowska ze śląskiej straży pożarnej. Na szczęście tylko trzy osoby są ranne. Ma szczęście, bo przejście trąby to była prawdziwa katastrofa. "Nawałnica trwała zaledwie 15 minut. Padał grad, a wiatr zrywał dachy. Cegły latały w powietrzu. Drzewa i słupy łamały się jak zapałki" - opowiadają strażacy. Widok był tak straszny, że jedna z trzech rannych osób dostała zawału. "Mamy również informacje o wielu zniszczonych samochodach" - mówią strażacy. Teraz całą noc skutki trąby powietrznej będą usuwać policjanci ze strażakami. "Zabezpieczą też dobytek, oraz zbiorą informacje o zniszczeniach" - mówi Joanna Lazar, rzeczniczka policji w Częstochowie. Jacek Krawczewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 20.07.2007 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 miko - nie strasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 20.07.2007 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 koniec świata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 20.07.2007 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 grad ...tfu tfu, żeby u nas nie było na TVN 24 mówili, że jest kilkunastu rannych ludzi po przejściu nawałnicy w Częstochowie to kilkadziesiat km ode mnie ode mnie dokładnie 54km ????? tyle samo co ode mnie Kaska skąd Ty ? Z Zawiercia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 20.07.2007 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 miko - nie strasz tragedia jakaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 20.07.2007 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 W W-wie była piękna burza. Dawno nie widziałam takich piorunów - jak w nowej Wojnie Światów. Pięknie było :) Dobry wieczór Dobry, dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 20.07.2007 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 no to coś fajnego Jerzy Dudek piłkarzem Realu Madryt! W końcu się udało. Jerzy Dudek jest piłkarzem Realu Madryt. Władze "Królewskich" zaprezentowały polskiego bramkarza na oficjalnej konferencji prasowej. Nasz zawodnik nie ukrywał radości z podpisania kontraktu z hiszpańskim zespołem ej Nefer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 20.07.2007 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Siedem promili we krwi 60-latka ze Szczecina Szczeciński policjant nie był na służbie, ale kiedy zobaczył samochód rozbijający się po chodnikach, postanowił zareagować. Zajechał mu drogę, a kiedy podszedł do kierowcy, woń alkoholu niemal zwaliła go z nóg. 60-latek miał... 6,74 promila alkoholu we krwi. REKLAMA czytaj dalej... -------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------------- 60-latek nie wyjaśnił, co w takim stanie robił za kierownicą citroena. Kiedy razem z policjantem w cywilu czekał na radiowóz, w trakcie rozmowy po prostu zasnął. Policjanci próbowali go dobudzić, ale bezskutecznie. Wpakowali więc śpiącego pijaka do radiowozu i pojechali do izby wytrzeźwień. Tam 60-latkowi podstawiono alkomat. Ponieważ ciągle słodko spał, badanie nie mogło być dokładne. Alkomat pokazał aż 4 promile. To, według specjalistów, jest już śmiertelna dawka alkoholu. Dlatego zdecydowano się przewieźć pijanego na oddział toksykologii szpitala na Pomorzanach. W szpitalu 60-latkowi pobrano krew do badania. Lekarze i policjanci wręcz nie mogli wyjść ze zdumienia. Badanie pokazało 6,74 promila alkoholu we krwi. A przez to, że 60-latek miał niewydolność oddechową i krążeniową, trafił na oddział intensywnej terapii tego szpitala. Kiedy dojdzie do siebie, usłyszy, co mu grozi za jazdę w takim stanie. Oprócz utraty prawa jazdy może trafić do więzienia nawet na dwa lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 20.07.2007 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 ej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 20.07.2007 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 ej? co jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 20.07.2007 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 bum będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 20.07.2007 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 20.07.2007 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 to lecę..jak was nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts