Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rekord wpisow....

Rysiu J

Recommended Posts

• Odpowiedzi 302,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• ila66

12921

• Jajcek

11240

• andre59

10909

• stukpuk

10872

Najaktywniejsi w wątku

Trini jak nie chcesz wodotrysków i fajerwerków i sama trochę zrobisz to powinno starczyć, panele i farba nie sa az tak drogie no chyba że od razu chcesz mieć ekstra. My poszlismy na minimalizm, pralka, lodówka juz były i na razie nie wymieniamy, a reszte pomału skończymy jak wrócę do pracy, a może bedzie i szybciej jak weźmiemy jakiś kredyt.

Pomyśl co mozesz zrobić sama bo na tym zostanie trochę kasy, robocizna teraz w cenie, a fachowcy ceny maja takie że..... :roll:

znalazłam jednego takiego co bierze 25 zeta za metr glazury + 5 złotych za metr jeśli ma byc w caro...

Za obudowę i instalację wanny bierze 200 zeta, będe potrzebowac jeszcze jakiegoś do zamontowania kilku desek wenge w łazience i tynkarza, no i szklarza do zrobienia rozbitej w kuchni szyby...

Z gk damy sami radę, nie wiem jak z zatkaniem dziur poinstalacyjnych w suficie, ale może też sami damy radę - na pewno sami będziemy chcieli zrobić duzo, jak najmniej rękami fachowców...

dopisek:

elektryka też potrzebuję, i montera do szafy w przedpokoju długiej na 3 metry...

I pewnie coś jeszcze się znajdzie, ale plan jest taki, żeby oszczędzać jak najwięcej się da i nie dać się orżnąć :roll:

za glazurę to nie duzo, ja 2 lata temu 30 płaciłam, ale sprzęty w łazience ja z mężem instalowalismy, jakies małe tynkowanie tam gdzie się wykruszyło tez sami, a okno z kuchni pod pache i zawiesc do szklarza samemu, no chyba że się nie da wyjać :-?

jak znajde jakies zdjęcia to podesle.

za glazurę to nie duzo, ja 2 lata temu 30 płaciłam, ale sprzęty w łazience ja z mężem instalowalismy, jakies małe tynkowanie tam gdzie się wykruszyło tez sami, a okno z kuchni pod pache i zawiesc do szklarza samemu, no chyba że się nie da wyjać :-?

jak znajde jakies zdjęcia to podesle.

no moze się da...

priorytetem jest zakup drzwi wejściowych bo ich jeszcze nie ma ale... i tak musimy czekac... Na kase i umowy ostateczne...

Wanny sami nie zrobimy, ale resztę (kibelek umywalkę itd.) pewnie tak ;)

Chociaż... mój Łobuz jest inżynierem instalacji sanitarnych to powinien sobie dac radę z taką głupią wanna nie? :p

Trini -dasz radę ,ale musisz sobie wszystko przemyśleć póki jeszcze nie ruszyliście z robotą ... przede wszystkim zrób te rzeczy ,których zrobienie później sprawiłoby nie lada kłopot i bałagan .....na meble przyjdzie czas -kuchnia to podstawa ,a pokoj gościnny można zrobić dużo później -meble ogrodowe na początku tez sie sprawdzają ( zobacz ile Sonika już mieszka a nadal ma plastikowe krzesła z ogrodu ) ......Moja córa wyremontowała mieszkanie 26m ( pokoj z kuchnią ) za 20tys ( w łazience były płytki i kabina )

za to sama położyła mozaikę w kuchni ( jest strasznie z tego dumna :D )

http://www.mFoto.pl/uploads/1533/kuchnia-krk1_185b3.jpg

http://www.mFoto.pl/uploads/1533/kuchnia-krk2_dc265.jpg

http://www.mFoto.pl/uploads/1533/kuchnia-krk3_ad36d.jpg

dzieki kolorom -mieszkanie zmieniło swe oblicze na bardziej wesołe -bo to dosyć ciemne mieszkanko 8)

Ew-ka bardzo ładnie wyglada mieszkanko twojej córki.

Ja w kuchni najbardziej wtopiłam na ścianach. Zostały tylko pomalowane, niby specjalna farbą (jakos kafelki nie bardzo mi się podobaja) a teraz wiem że powinnam połozyć tynk żywiczny mozaikowy i byłoby ok. a wcale drozej by nie wyszło. :oops:

Ewka, no świetna jest ta mozaika :D Ja się boję takich kolorów, chociaż nie - ale mój miaUżon takowych nie toleruje :roll: a trzeba będzie jednak trochę go słuchac, ale nie dużo ;)

Powinno nam wystarczyć kasy, bo dużo sprzetów mamy, takich codziennego użytku, brakuje tylko podstaw na dobrą sprawę :p

To co z tym Twoim dziennikiem, gdzie go szukac? :)

zrobilam dzisiaj ciap-kapustę ....a teraz zrobiłam zimne nóżki ....a przecież sama jestem :roll: i kto to teraz zje ? 8)

kapustę zawiozłam cioci do szpitala ( ta z amputowana nogą ) -dawno nie widzaiłam ,żeby ktoś tak sie cieszył jedzeniem ciap-kapusty :D aż miło było patrzeć :D

dps- oczywiście ,że dam :D ciap-kapusta to po śląsku pańćkrał ....głupio brzmi -prawda?

na to nie ma przepisu -robi sie to na tzw wyczucie -jesteś dobrą kucharką -poradzisz sobie :D

gotujesz kiszoną -pokrojoną kapustę (np 0.5 kg)

gotujesz osobno ziemniki (ok 4szt srednie)

odcedzasz -dobrze i do kapusty wsypujesz ziemniaki i ubijakiem ubijasz ziemniaki łącząc je z kapustą -dodajesz przesmażony boczek z cebulką -dosmaczasz odrobiną maggi ,pieprzem i solą ...i wcinasz aż sie uszy trzęsą :D

Dzięki, Ewunia! :D Mniam! :D

Ilunia - ja tam nie zamierzam kopać się z koniem (a właściwie z dwoma). 8) Nie znoszę, zwłaszcza tego bardziej bezczelnego. :evil: A jest PEWNE, że natychmiast się w takim wątku pojawi. :evil: Chyba, żeby zakamuflować to np. pod tytułem "Jaki stół do domu" i wrzucić do Wymiany Doświadczeń. Może tam tak szybko by nie znaleźli. :lol: :lol: :lol:

hmm...

mogę przyjsć Ci coś rozwalić, żebyś mogła jeszcze pisac, chcesz? :D :lol: :lol: :lol:

miałabyś tyle odwagi ???? :lol:

ale lepiej nic nie rozwalać -dobrze jest jak jest :D uwielbiam swój domek -wzruszam sie niemal codziennie -jakie mnie spotkało szczęśćie ,że tak sie potoczyło ...a przecież nie zawsze było różowo 8) .... klepaliśmy biede jak wiele młodych małżeństw .... dorabialiśmy sie wszystkiego od podstaw :D jedno zawsze nam przyświecało - być razem niezależnie od okoliczności :D

niedługo stukne 25 lat .....aż łza się w oku kręci ,że tak szybko zleciało :cry: