Trini 01.09.2007 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 Trini - chcesz pooglądać moj domek ??? fotki są w dzienniku chcę! tylko ja widze sam link do komentarzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 01.09.2007 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 Trini jak nie chcesz wodotrysków i fajerwerków i sama trochę zrobisz to powinno starczyć, panele i farba nie sa az tak drogie no chyba że od razu chcesz mieć ekstra. My poszlismy na minimalizm, pralka, lodówka juz były i na razie nie wymieniamy, a reszte pomału skończymy jak wrócę do pracy, a może bedzie i szybciej jak weźmiemy jakiś kredyt. Pomyśl co mozesz zrobić sama bo na tym zostanie trochę kasy, robocizna teraz w cenie, a fachowcy ceny maja takie że..... znalazłam jednego takiego co bierze 25 zeta za metr glazury + 5 złotych za metr jeśli ma byc w caro... Za obudowę i instalację wanny bierze 200 zeta, będe potrzebowac jeszcze jakiegoś do zamontowania kilku desek wenge w łazience i tynkarza, no i szklarza do zrobienia rozbitej w kuchni szyby... Z gk damy sami radę, nie wiem jak z zatkaniem dziur poinstalacyjnych w suficie, ale może też sami damy radę - na pewno sami będziemy chcieli zrobić duzo, jak najmniej rękami fachowców... dopisek: elektryka też potrzebuję, i montera do szafy w przedpokoju długiej na 3 metry... I pewnie coś jeszcze się znajdzie, ale plan jest taki, żeby oszczędzać jak najwięcej się da i nie dać się orżnąć za glazurę to nie duzo, ja 2 lata temu 30 płaciłam, ale sprzęty w łazience ja z mężem instalowalismy, jakies małe tynkowanie tam gdzie się wykruszyło tez sami, a okno z kuchni pod pache i zawiesc do szklarza samemu, no chyba że się nie da wyjać jak znajde jakies zdjęcia to podesle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trini 01.09.2007 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 za glazurę to nie duzo, ja 2 lata temu 30 płaciłam, ale sprzęty w łazience ja z mężem instalowalismy, jakies małe tynkowanie tam gdzie się wykruszyło tez sami, a okno z kuchni pod pache i zawiesc do szklarza samemu, no chyba że się nie da wyjać jak znajde jakies zdjęcia to podesle. no moze się da... priorytetem jest zakup drzwi wejściowych bo ich jeszcze nie ma ale... i tak musimy czekac... Na kase i umowy ostateczne... Wanny sami nie zrobimy, ale resztę (kibelek umywalkę itd.) pewnie tak Chociaż... mój Łobuz jest inżynierem instalacji sanitarnych to powinien sobie dac radę z taką głupią wanna nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 01.09.2007 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 Trini -dasz radę ,ale musisz sobie wszystko przemyśleć póki jeszcze nie ruszyliście z robotą ... przede wszystkim zrób te rzeczy ,których zrobienie później sprawiłoby nie lada kłopot i bałagan .....na meble przyjdzie czas -kuchnia to podstawa ,a pokoj gościnny można zrobić dużo później -meble ogrodowe na początku tez sie sprawdzają ( zobacz ile Sonika już mieszka a nadal ma plastikowe krzesła z ogrodu ) ......Moja córa wyremontowała mieszkanie 26m ( pokoj z kuchnią ) za 20tys ( w łazience były płytki i kabina ) za to sama położyła mozaikę w kuchni ( jest strasznie z tego dumna ) http://www.mFoto.pl/uploads/1533/kuchnia-krk1_185b3.jpg http://www.mFoto.pl/uploads/1533/kuchnia-krk2_dc265.jpg http://www.mFoto.pl/uploads/1533/kuchnia-krk3_ad36d.jpg dzieki kolorom -mieszkanie zmieniło swe oblicze na bardziej wesołe -bo to dosyć ciemne mieszkanko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 01.09.2007 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 Ew-ka bardzo ładnie wyglada mieszkanko twojej córki. Ja w kuchni najbardziej wtopiłam na ścianach. Zostały tylko pomalowane, niby specjalna farbą (jakos kafelki nie bardzo mi się podobaja) a teraz wiem że powinnam połozyć tynk żywiczny mozaikowy i byłoby ok. a wcale drozej by nie wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trini 01.09.2007 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 Ewka, no świetna jest ta mozaika Ja się boję takich kolorów, chociaż nie - ale mój miaUżon takowych nie toleruje a trzeba będzie jednak trochę go słuchac, ale nie dużo Powinno nam wystarczyć kasy, bo dużo sprzetów mamy, takich codziennego użytku, brakuje tylko podstaw na dobrą sprawę To co z tym Twoim dziennikiem, gdzie go szukac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 01.09.2007 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 To co z tym Twoim dziennikiem, gdzie go szukac? prosze .... http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=30870&start=120 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trini 01.09.2007 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 dziękuję, lecę oglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 01.09.2007 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 zrobilam dzisiaj ciap-kapustę ....a teraz zrobiłam zimne nóżki ....a przecież sama jestem i kto to teraz zje ? kapustę zawiozłam cioci do szpitala ( ta z amputowana nogą ) -dawno nie widzaiłam ,żeby ktoś tak sie cieszył jedzeniem ciap-kapusty aż miło było patrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 01.09.2007 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 Ewcia, a co to jest ciap-kapusta? Dasz przepis? Tutaj, nie w kulinariach, bo tam, to szkoda słów. Proszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ila66 01.09.2007 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 No widzisz DPS-ka trzeba nowy zalozyć,a intruzow pognać ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 01.09.2007 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 dps- oczywiście ,że dam ciap-kapusta to po śląsku pańćkrał ....głupio brzmi -prawda? na to nie ma przepisu -robi sie to na tzw wyczucie -jesteś dobrą kucharką -poradzisz sobie gotujesz kiszoną -pokrojoną kapustę (np 0.5 kg) gotujesz osobno ziemniki (ok 4szt srednie) odcedzasz -dobrze i do kapusty wsypujesz ziemniaki i ubijakiem ubijasz ziemniaki łącząc je z kapustą -dodajesz przesmażony boczek z cebulką -dosmaczasz odrobiną maggi ,pieprzem i solą ...i wcinasz aż sie uszy trzęsą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 01.09.2007 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 ciap -podaję sie do żeberek ,golonki lub jako samodzielny dodatek np ...do grila ......można odgrzewać lekko podlewać wodą ....ale nie przesadzić z wodą ,żeby nie zrobił sie prawdziwy ciap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 01.09.2007 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 dps- dzwonił małż ..juz dzisiaj pływali kilka godzin - jest zauroczony obawiam sie ,że będzie miał kolejne marzenie łódka ....H. ma zwyczaj spełniać swe marzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trini 01.09.2007 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 Ewa, z Twojego dziennika wyszłam zauroczona i z żalem, że juz się skończył Wklejaj duzo fotek Ja chcę jeszczeeee załamana_swoim_stanem_surowym_Trini... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 01.09.2007 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 Trini - ja tez z żalem skończyłam pisanie dziennika ale tak naprawdę to teraz nudy -Panie -same nudy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trini 01.09.2007 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 Trini - ja tez z żalem skończyłam pisanie dziennika ale tak naprawdę to teraz nudy -Panie -same nudy hmm... mogę przyjsć Ci coś rozwalić, żebyś mogła jeszcze pisac, chcesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trini 01.09.2007 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 albo nieeeeee kolejny wpis może zaczynac się tak: Dzisiaj u Trini zrobiliśmy to, jutro jedziemy na zakupy wnętrzarskie może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 01.09.2007 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 Dzięki, Ewunia! Mniam! Ilunia - ja tam nie zamierzam kopać się z koniem (a właściwie z dwoma). Nie znoszę, zwłaszcza tego bardziej bezczelnego. A jest PEWNE, że natychmiast się w takim wątku pojawi. Chyba, żeby zakamuflować to np. pod tytułem "Jaki stół do domu" i wrzucić do Wymiany Doświadczeń. Może tam tak szybko by nie znaleźli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 01.09.2007 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 hmm... mogę przyjsć Ci coś rozwalić, żebyś mogła jeszcze pisac, chcesz? miałabyś tyle odwagi ???? ale lepiej nic nie rozwalać -dobrze jest jak jest uwielbiam swój domek -wzruszam sie niemal codziennie -jakie mnie spotkało szczęśćie ,że tak sie potoczyło ...a przecież nie zawsze było różowo .... klepaliśmy biede jak wiele młodych małżeństw .... dorabialiśmy sie wszystkiego od podstaw jedno zawsze nam przyświecało - być razem niezależnie od okoliczności niedługo stukne 25 lat .....aż łza się w oku kręci ,że tak szybko zleciało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts