ullerowa 15.09.2007 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 a ja właśnie zrobiłam marynate do sarniny i jutro będzie wielkie pichcenie - mięsko juz się smakuje a skad ty sarenke wziełas mam nadzieje ze nie z sarnowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trini 15.09.2007 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 Braza - no ja też - już się nie mogę doczekać jutra Ulle - nieee nie z sarnowa Miaużon przywiózł od jakiegoś znajomego z hodowli w której trzymają na mieso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 15.09.2007 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 Braza - no ja też - już się nie mogę doczekać jutra Ulle - nieee nie z sarnowa Miaużon przywiózł od jakiegoś znajomego z hodowli w której trzymają na mieso fajnie masz, zazdraszczam ci troszeczke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trini 15.09.2007 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 Braza - no ja też - już się nie mogę doczekać jutra Ulle - nieee nie z sarnowa Miaużon przywiózł od jakiegoś znajomego z hodowli w której trzymają na mieso fajnie masz, zazdraszczam ci troszeczke taaa a ile o roboty przy tym... sprawić, podzielić, nasolić odczekać 2 dni, umyć, zrobić zalewę, pokroić na kawałki w jakich będzie spożywane, wsadzić do zalewy na następną dobę potem gotować, zbierać szumowiny, kombinować pilnowac - 3 godziny nad garami... i 20 minut jedzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 15.09.2007 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 Braza - no ja też - już się nie mogę doczekać jutra Ulle - nieee nie z sarnowa Miaużon przywiózł od jakiegoś znajomego z hodowli w której trzymają na mieso fajnie masz, zazdraszczam ci troszeczke taaa a ile o roboty przy tym... sprawić, podzielić, nasolić odczekać 2 dni, umyć, zrobić zalewę, pokroić na kawałki w jakich będzie spożywane, wsadzić do zalewy na następną dobę potem gotować, zbierać szumowiny, kombinować pilnowac - 3 godziny nad garami... i 20 minut jedzenia no baa, ale za to jakiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trini 15.09.2007 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 Braza - no ja też - już się nie mogę doczekać jutra Ulle - nieee nie z sarnowa Miaużon przywiózł od jakiegoś znajomego z hodowli w której trzymają na mieso fajnie masz, zazdraszczam ci troszeczke taaa a ile o roboty przy tym... sprawić, podzielić, nasolić odczekać 2 dni, umyć, zrobić zalewę, pokroić na kawałki w jakich będzie spożywane, wsadzić do zalewy na następną dobę potem gotować, zbierać szumowiny, kombinować pilnowac - 3 godziny nad garami... i 20 minut jedzenia no baa, ale za to jakiego no to prawda ale drugi raz w życiu jem, perwszy raz robię - i boję się żeby nie spitolić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 15.09.2007 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 Braza - no ja też - już się nie mogę doczekać jutra Ulle - nieee nie z sarnowa Miaużon przywiózł od jakiegoś znajomego z hodowli w której trzymają na mieso fajnie masz, zazdraszczam ci troszeczke taaa a ile o roboty przy tym... sprawić, podzielić, nasolić odczekać 2 dni, umyć, zrobić zalewę, pokroić na kawałki w jakich będzie spożywane, wsadzić do zalewy na następną dobę potem gotować, zbierać szumowiny, kombinować pilnowac - 3 godziny nad garami... i 20 minut jedzenia no baa, ale za to jakiego no to prawda ale drugi raz w życiu jem, perwszy raz robię - i boję się żeby nie spitolić... na pewno wyjdzie super ekstra , nie martw sie na zapas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trini 15.09.2007 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 jutro dam znać jak wyszło! może nawet o jakąś fotkę się pokuszę Dobrze, że mam puszkę żurawin bo z nią polecają podawać dziczyznę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 15.09.2007 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 jutro dam znać jak wyszło! może nawet o jakąś fotkę się pokuszę Dobrze, że mam puszkę żurawin bo z nią polecają podawać dziczyznę no tak po staropolsku ci wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 15.09.2007 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 Trini a zdradzisz przepis na marynatę? Zrób to, coooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 15.09.2007 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 Trini a zdradzisz przepis na marynatę? Zrób to, coooo ja tez poprosze bo może jakies inne miensko będzie mozna zmarnowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trini 15.09.2007 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 jutro dam znać jak wyszło! może nawet o jakąś fotkę się pokuszę Dobrze, że mam puszkę żurawin bo z nią polecają podawać dziczyznę no tak po staropolsku ci wyjdzie to chyba dobrze, zwłaszcza, że uwielbiam wszystko co staropolskie - od wnętrz po michę Nam w knajpie podawali z kostkami cukru płonącymi na lisciu sałaty - ale chyba aż tak nie będę się bawić Ech z tym staropolskim to mam kłopot bo szukam takich pierdułek do wystroju wnętrz i ciężko jest cokolwiek wynaleźć... Nie no moze nawet źle się wyraziłam - poszukuję fajowych bajerków w stylu retro - lata 50te pomieszane ze stylem eklektycznym, a jednocześnie, żeby to wszystko współgrało ze współczesnymi trendami... Wiem że da sie ale trzeba mieć mocne wyczucie, i bardzo uwazać, żeby nie przegiąć... Jestem częstym gościem komisów odkąd mi się wymarzyło, a połączyć wszystko to jest dopiero sztuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 15.09.2007 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 Trini a zdradzisz przepis na marynatę? Zrób to, coooo ja tez poprosze bo może jakies inne miensko będzie mozna zmarnowac Ulle, ale żurawiny jeśli już to do wołowiny. Inne mniesko chyba nie bardzo z tym cudem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 15.09.2007 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 Trini a zdradzisz przepis na marynatę? Zrób to, coooo ja tez poprosze bo może jakies inne miensko będzie mozna zmarnowac Ulle, ale żurawiny jeśli już to do wołowiny. Inne mniesko chyba nie bardzo z tym cudem ale zmamarynowac to mozna chyba rózne mienska, a za zurawina to akurat nie przepadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trini 15.09.2007 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 Trini a zdradzisz przepis na marynatę? Zrób to, coooo ja tez poprosze bo może jakies inne miensko będzie mozna zmarnowac proszę bardzo Na 2 kilo dziczyzny: Prawie pół litra oleju pół szklanki wina czerwonego troszeczkę octu 10 ziaren jałowca pieprz młotkowany (bardzo grubo mielony) Kamis ma taki 3 ząbki czosnku rozgniecione nożem suszone pomidory z bazylią i suszonym czosnkiem (też kamisa, ale ta przyprawa nie jest obowiąkowa) łyżka ziół prowansalskich wymieszać dobrze wsadzić w to mieso - co jakiś czas telepać miską bo olej i wino się rozwarstwiają Co 4 godziny przewracać mięso w misce to jest trochę przepis zmodyfikowany przeze mnie bo np kazali dodać więcej octu, a ja sie bałam... No i sama wymyśliłam te pomidory suszone, dla samej nuty słodyczy - cukru nie chciałam sypać no bo lepiej nie Potem i tak wyjmuje się mięso z zalewy więc nie będzie tych pomidorów w sosie Nie solić bo mieso leżało w soli 2 dni a potem zostało to spłukane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trini 15.09.2007 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 Trini a zdradzisz przepis na marynatę? Zrób to, coooo ja tez poprosze bo może jakies inne miensko będzie mozna zmarnowac Ulle, ale żurawiny jeśli już to do wołowiny. Inne mniesko chyba nie bardzo z tym cudem żurawina pasuje do serów i do indyka - do kurczaka też można no generalnie do białych mięs, dziczyzny i serów Ale jak ktoś lubi to mozna do wszystkiego, bo niby dlaczego nie aaaa no i nie dodaje się jej do gotowania tylko jako dżemik obok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 15.09.2007 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 Trini dzieki za przepis, skład brzmi zachecajaco i aromatycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 15.09.2007 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 Dzięki Trini już skopiowałam Ja się trochę boję z tą żurawiną do białych mięs... Ale, może w końcu się odważę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trini 15.09.2007 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 Ulle - proszę bardzo Braza no przeciez hamerykańce podają żurawinę do swojego indyka na thanksgiving day - jest to jadalne Baaa ja bym rzekła że bardzo dobre, wręcz wspaniałe - u nas sie na swieta je indyka z zurawinami i brzoskwiniami z puszki - no poezja smaku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 15.09.2007 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 zapraszam na popłudnową kawusię http://images21.fotosik.pl/420/db179d94ca79a4d3m.jpg ja niestety już sie oddalam do kuchni .....zaraz mam gości miłego wieczoru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.