Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rekord wpisow....


Rysiu J

Recommended Posts

  • Odpowiedzi 302,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

  • ila66

    12921

  • Jajcek

    11240

  • andre59

    10909

  • stukpuk

    10872

Najaktywniejsi w wątku

Braza - no ja też - już się nie mogę doczekać jutra :p

Ulle - nieee nie z sarnowa ;) Miaużon przywiózł od jakiegoś znajomego z hodowli w której trzymają na mieso ;)

 

fajnie masz, zazdraszczam ci :roll: :oops: troszeczke :wink:

taaa a ile o roboty przy tym...

sprawić, podzielić, nasolić

odczekać 2 dni, umyć, zrobić zalewę, pokroić na kawałki w jakich będzie spożywane, wsadzić do zalewy na następną dobę

potem gotować, zbierać szumowiny, kombinować pilnowac - 3 godziny nad garami...

 

i 20 minut jedzenia :roll:

 

:lol:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Braza - no ja też - już się nie mogę doczekać jutra :p

Ulle - nieee nie z sarnowa ;) Miaużon przywiózł od jakiegoś znajomego z hodowli w której trzymają na mieso ;)

 

fajnie masz, zazdraszczam ci :roll: :oops: troszeczke :wink:

taaa a ile o roboty przy tym...

sprawić, podzielić, nasolić

odczekać 2 dni, umyć, zrobić zalewę, pokroić na kawałki w jakich będzie spożywane, wsadzić do zalewy na następną dobę

potem gotować, zbierać szumowiny, kombinować pilnowac - 3 godziny nad garami...

 

i 20 minut jedzenia :roll:

 

:lol:

 

no baa, ale za to jakiego :roll: :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Braza - no ja też - już się nie mogę doczekać jutra :p

Ulle - nieee nie z sarnowa ;) Miaużon przywiózł od jakiegoś znajomego z hodowli w której trzymają na mieso ;)

 

fajnie masz, zazdraszczam ci :roll: :oops: troszeczke :wink:

taaa a ile o roboty przy tym...

sprawić, podzielić, nasolić

odczekać 2 dni, umyć, zrobić zalewę, pokroić na kawałki w jakich będzie spożywane, wsadzić do zalewy na następną dobę

potem gotować, zbierać szumowiny, kombinować pilnowac - 3 godziny nad garami...

 

i 20 minut jedzenia :roll:

 

:lol:

 

no baa, ale za to jakiego :roll: :D

 

no to prawda :)

 

ale

 

drugi raz w życiu jem, perwszy raz robię - i boję się żeby nie spitolić... :roll:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Braza - no ja też - już się nie mogę doczekać jutra :p

Ulle - nieee nie z sarnowa ;) Miaużon przywiózł od jakiegoś znajomego z hodowli w której trzymają na mieso ;)

 

fajnie masz, zazdraszczam ci :roll: :oops: troszeczke :wink:

taaa a ile o roboty przy tym...

sprawić, podzielić, nasolić

odczekać 2 dni, umyć, zrobić zalewę, pokroić na kawałki w jakich będzie spożywane, wsadzić do zalewy na następną dobę

potem gotować, zbierać szumowiny, kombinować pilnowac - 3 godziny nad garami...

 

i 20 minut jedzenia :roll:

 

:lol:

 

no baa, ale za to jakiego :roll: :D

 

no to prawda :)

 

ale

 

drugi raz w życiu jem, perwszy raz robię - i boję się żeby nie spitolić... :roll:

 

na pewno wyjdzie super ekstra :lol: , nie martw sie na zapas :roll:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

jutro dam znać jak wyszło! :p

 

może nawet o jakąś fotkę się pokuszę :D Dobrze, że mam puszkę żurawin bo z nią polecają podawać dziczyznę :D

 

no tak po staropolsku ci wyjdzie :lol:

 

to chyba dobrze, zwłaszcza, że uwielbiam wszystko co staropolskie - od wnętrz po michę :lol:

 

Nam w knajpie podawali z kostkami cukru płonącymi na lisciu sałaty - ale chyba aż tak nie będę się bawić :lol:

 

Ech z tym staropolskim to mam kłopot bo szukam takich pierdułek do wystroju wnętrz i ciężko jest cokolwiek wynaleźć...

Nie no moze nawet źle się wyraziłam - poszukuję fajowych bajerków w stylu retro - lata 50te pomieszane ze stylem eklektycznym, a jednocześnie, żeby to wszystko współgrało ze współczesnymi trendami... Wiem że da sie ale trzeba mieć mocne wyczucie, i bardzo uwazać, żeby nie przegiąć...

Jestem częstym gościem komisów odkąd mi się wymarzyło, a połączyć wszystko to jest dopiero sztuka ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Trini a zdradzisz przepis na marynatę? Zrób to, coooo :oops:

 

ja tez poprosze bo może jakies inne miensko będzie mozna zmarnowac :wink:

Ulle, ale żurawiny jeśli już to do wołowiny. Inne mniesko chyba nie bardzo z tym cudem :-?

 

ale zmamarynowac to mozna chyba rózne mienska, a za zurawina to akurat nie przepadam :oops:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Trini a zdradzisz przepis na marynatę? Zrób to, coooo :oops:

 

ja tez poprosze bo może jakies inne miensko będzie mozna zmarnowac :wink:

 

proszę bardzo :D

 

Na 2 kilo dziczyzny:

Prawie pół litra oleju

pół szklanki wina czerwonego

troszeczkę octu

10 ziaren jałowca

pieprz młotkowany (bardzo grubo mielony) Kamis ma taki

3 ząbki czosnku rozgniecione nożem

suszone pomidory z bazylią i suszonym czosnkiem (też kamisa, ale ta przyprawa nie jest obowiąkowa)

łyżka ziół prowansalskich

wymieszać dobrze wsadzić w to mieso - co jakiś czas telepać miską bo olej i wino się rozwarstwiają ;) Co 4 godziny przewracać mięso w misce

 

to jest trochę przepis zmodyfikowany przeze mnie bo np kazali dodać więcej octu, a ja sie bałam...

No i sama wymyśliłam te pomidory suszone, dla samej nuty słodyczy - cukru nie chciałam sypać no bo lepiej nie ;)

Potem i tak wyjmuje się mięso z zalewy więc nie będzie tych pomidorów w sosie :)

Nie solić bo mieso leżało w soli 2 dni a potem zostało to spłukane :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Trini a zdradzisz przepis na marynatę? Zrób to, coooo :oops:

 

ja tez poprosze bo może jakies inne miensko będzie mozna zmarnowac :wink:

Ulle, ale żurawiny jeśli już to do wołowiny. Inne mniesko chyba nie bardzo z tym cudem :-?

 

żurawina pasuje do serów i do indyka - do kurczaka też można no generalnie do białych mięs, dziczyzny i serów

 

Ale jak ktoś lubi to mozna do wszystkiego, bo niby dlaczego nie :)

 

aaaa no i nie dodaje się jej do gotowania tylko jako dżemik obok :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...