Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rekord wpisow....

Rysiu J

Recommended Posts

• Odpowiedzi 302,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• ila66

12921

• Jajcek

11240

• andre59

10909

• stukpuk

10872

Najaktywniejsi w wątku

cytat z ONETU:

W Oleśnicy zginął mężczyzna, we Wrocławiu 21-letnia kobieta, a w miejscowości Zwrócona koło Ząbkowic Śląskich 14-letni chłopiec.

Dwie osoby odniosły obrażenia w rejonie Jawora, gdy na ich samochód przewróciło się drzewo. Ranne zostały też cztery osoby we Wrocławiu i Długołęce, ale szczegóły tych zdarzeń nie są jeszcze znane.

łomatko

cytat z ONETU:

W Oleśnicy zginął mężczyzna, we Wrocławiu 21-letnia kobieta, a w miejscowości Zwrócona koło Ząbkowic Śląskich 14-letni chłopiec.

Dwie osoby odniosły obrażenia w rejonie Jawora, gdy na ich samochód przewróciło się drzewo. Ranne zostały też cztery osoby we Wrocławiu i Długołęce, ale szczegóły tych zdarzeń nie są jeszcze znane.

łomatko

:o

A ze stanem surowym otwartym zmieścimy sie w 50tys.

Ale ja mam trzywarstwową ścianę. Stan surowy otwarty (oczywiście z dachówką) - 112 tys

no tez niezle!!!!!!!!

a ile za robocizne placiles?

już mówię:

Ja podpisałem umowę na realizację całego stanu surowego. Nic mnie nie interesuje jeśli chodzi o materiały, brygady itd. Jednym słowem system zlecony. Wynegocjowałem, wydaje mi się nie złą ofertę. Za ścianę z pustaków ceramicznych U220 (25cm) + 10 cm wełny + 12 cm K3 (półówka pustaka), oczywiście fundamenty (łąwy lane+cegła) ściany wewnętzrne nośne i działowe, wkłądy kominowe Eco Zapel, stropy Felta - Ceram45, słupy schody wieńce plus wieźba, położenie dachówki karpiówki Creatona, orynnowanie Lindab, zabezpieczenia ternmiczne i przeciwwilgociowe. Czyli komplet wraz z chudym betonem i instalacjami w betonie (część hydrauliki)

Materiały 64 400 + 7% VAT, robocizna 32 200 + 7% VAT + zaopatrzenie, sprzet. Całość 112 000 brutto!!

Oczywiście w cenie geodeta, kierownik budowy.

Wydaje mi sie ze cena niezła