Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rekord wpisow....

Rysiu J

Recommended Posts

do dentysty to chyba nie pójdę bo jeszcze za mały jest..zresztą jak widzi biały fartuch to od razu płacze, po szpitalu uraz mu został.

Na dentystę nigdy nie jest za wcześnie, tyle wiem. Córci podawałam od 5 miesiąca życia preparat z fluorem - o ile dobrze pamiętam to się nazywa D-fluoroetan. Ząbki ma jak perełki i żadnego ubytku.

• Odpowiedzi 302,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• ila66

12921

• Jajcek

11240

• andre59

10909

• stukpuk

10872

Najaktywniejsi w wątku

nie wiem co mam zrobic ? mojemu 15 miesięcznemu synkowi już zaczynają się zęby psuć :evil: :evil: zauwazyłam na jednym ząbku plamę brązową.

idź do dentysty im szybciej tym lepiej niektórzy mają zamiast wiertła maszynkę z glinką do oczyszczania zębów z próchnicy u dzieci ale tylko w małych ubytkach warto oswajać dzieci z wizytami u dentysty nawet jak z zębami nic się nie dzieje

I MA ANIA RACJE !!!

NAWET TERAZ WYPELNIAJA PLYNEM,ZAMIAST WIERCENIA :wink:

do dentysty to chyba nie pójdę bo jeszcze za mały jest..zresztą jak widzi biały fartuch to od razu płacze, po szpitalu uraz mu został.

Na dentystę nigdy nie jest za wcześnie, tyle wiem. Córci podawałam od 5 miesiąca życia preparat z fluorem - o ile dobrze pamiętam to się nazywa D-fluoroetan. Ząbki ma jak perełki i żadnego ubytku.

andzik poczytaj o tabletkach z fluorem .

http://www.novartis-otc.pl/preparaty/zymafluor_tabletki_krople/index.php

czesc dziewczyny i chłopaki ( chciałoby się krzyknąć ...jak tam wasze ptaki :lol: )

Cześć :D

Mój już dawno odfrunął :-?

bocian ? :o miałeś bociana ???? :o :o :o :wink:

Te mniejsze też... 8) :lol:

Lato z ptakami odchodzi ......

Króliczku to przez Ciebie jest tak zimno 8)

Ja protestuję 8)

A myjecie mu ząbki ?

A może za dużo żelaza, w lekach :roll:

Tak czy inaczej ktos powinien to obejrzeć .

lekarstw nie bierze, ząbki jak da rade to umyję :D :D ale jest cięzko z tym myciem..mam taka bardzo miła i fajna dentystkę i chyba będe musiała jechac do niej. Nie chce tego zaniedbać.Bo to niedbalstwo może się odwrócic przeciwko mnie.