andzik.78 28.10.2007 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 oj pustki dzis na RW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ila66 28.10.2007 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 Witam andzik wpadłam po przepis na racuchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 28.10.2007 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 jakie lubisz racuchy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 28.10.2007 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 kurcze, przepis na racuchy gdzieś jest.Tylko gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 28.10.2007 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 2 szklanki mąki--gdy ciasto za rzadkie to więcej wsypać1,5 szkl mleka3 jaja2,5 łyżki margaryny1/3szkl cukru2dzag drożdży''50'' wódki aby racuchy nie chłonęły tłuszczucukier puder do posypaniatłuszcz do smażenia-ja na kujawskim smażę Z drożdży, łyżeczki cukru podgrzanego mleka i 2 łyżek mąki zrobić rozczyn.Ja podgrzewam mleko w garnku i do niego dodaję resztę składników.Jaja ubić z cukrem,dodać mąkę, roztopiony tłuszcz, podrośnięty rozczyn,alkohol, wyrobić i zostawić na ok 20 minut.Smażyć na rozgrzanym tłuszczu.Oleju trzeba dać dużo na patelnię. Na koniec posypać pudrem. Racuchy naprawdę ''wychodzą''.no i znalazłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 28.10.2007 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 Dobry wieczór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 28.10.2007 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 To fajne racuchy po poznańsku , przepis brzmi pysznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 28.10.2007 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 Gratki andzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 28.10.2007 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 To fajne racuchy po poznańsku , przepis brzmi pysznie a dlaczego po poznańsku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 28.10.2007 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 czesc bo moze po wielkopolsku, bo na poznan to faktycznie zbyt kosztowny przepis i bez ziemniaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 28.10.2007 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 czesc bo moze po wielkopolsku, bo na poznan to faktycznie zbyt kosztowny przepis i bez ziemniaków czyzbys nie lubił poznaniaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 28.10.2007 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 To zbyt duzo powiedziane studiowalem w poznaniu to troche ich poznalem i dlatego fanem nie jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 28.10.2007 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 Ale Ślązaków bardzo lubie na równi za podejscie do życia i poszanowanie rodziny oraz za kuchnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 28.10.2007 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 2 szklanki mąki--gdy ciasto za rzadkie to więcej wsypać 1,5 szkl mleka 3 jaja 2,5 łyżki margaryny 1/3szkl cukru 2dzag drożdży ''50'' wódki aby racuchy nie chłonęły tłuszczu cukier puder do posypania tłuszcz do smażenia-ja na kujawskim smażę Z drożdży, łyżeczki cukru podgrzanego mleka i 2 łyżek mąki zrobić rozczyn. Ja podgrzewam mleko w garnku i do niego dodaję resztę składników. Jaja ubić z cukrem,dodać mąkę, roztopiony tłuszcz, podrośnięty rozczyn,alkohol, wyrobić i zostawić na ok 20 minut.Smażyć na rozgrzanym tłuszczu.Oleju trzeba dać dużo na patelnię. Na koniec posypać pudrem. Racuchy naprawdę ''wychodzą''. no i znalazłam uwielbiam racuchy a mozna dodać jabłka??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 28.10.2007 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 Ale Ślązaków bardzo lubie na równi za podejscie do życia i poszanowanie rodziny oraz za kuchnię to miło słyszec, chociaz ja nie Ślazaczka no moze za pare lat nią bede Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 28.10.2007 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 2 szklanki mąki--gdy ciasto za rzadkie to więcej wsypać 1,5 szkl mleka 3 jaja 2,5 łyżki margaryny 1/3szkl cukru 2dzag drożdży ''50'' wódki aby racuchy nie chłonęły tłuszczu cukier puder do posypania tłuszcz do smażenia-ja na kujawskim smażę Z drożdży, łyżeczki cukru podgrzanego mleka i 2 łyżek mąki zrobić rozczyn. Ja podgrzewam mleko w garnku i do niego dodaję resztę składników. Jaja ubić z cukrem,dodać mąkę, roztopiony tłuszcz, podrośnięty rozczyn,alkohol, wyrobić i zostawić na ok 20 minut.Smażyć na rozgrzanym tłuszczu.Oleju trzeba dać dużo na patelnię. Na koniec posypać pudrem. Racuchy naprawdę ''wychodzą''. no i znalazłam uwielbiam racuchy a mozna dodać jabłka??? moja babcia, moja mama zawsze dodawały jabłka więc ja jak robie to też dodaję takie pokrojone w plasterki albo tarte na tarce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 28.10.2007 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 czesc Żaba mam fajny przepis z jabkami i bez drozdzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 28.10.2007 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 Witam wieczorową porą Gaweł, dawaj ten przepis, no?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 28.10.2007 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 racuchy bez drożdzy ??? to naleśniki bardziej zobaczcie jak pięknie można przystroić taras http://www.muratordom.pl/pliki/galeria/uzytkownicy/36410/19/115.jpg Dobry wieczór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 28.10.2007 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 Przepis jest mojej SP Babci taki toche na oko , ale tak to mnniej wiecej leci: szklanka maki, mleko zsiadłe lub kefir lub kwasna smietana 400 ml (duży kubek taki jak sie kupuje a moze 500 szczypta soli, łyżeczka cukru, 2-3 jaka cukier waniliowy nie koniecznie, to wszystkowymieszac mikserem powinno miec konsystencje takiej bardzo gestej smietany i do tego obrac 5-6 jabłek i wkroic odkrająjąc nożem kawali wokolo do ciata wszystko wymieszc smazyc na oleju posypac po usmazeniu cukrem pudrem. Pyszota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.