Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rekord wpisow....


Rysiu J

Recommended Posts

  • Odpowiedzi 302,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

  • ila66

    12921

  • Jajcek

    11240

  • andre59

    10909

  • stukpuk

    10872

Najaktywniejsi w wątku

2 szklanki mąki--gdy ciasto za rzadkie to więcej wsypać

1,5 szkl mleka

3 jaja

2,5 łyżki margaryny

1/3szkl cukru

2dzag drożdży

''50'' wódki aby racuchy nie chłonęły tłuszczu

cukier puder do posypania

tłuszcz do smażenia-ja na kujawskim smażę

 

Z drożdży, łyżeczki cukru podgrzanego mleka i 2 łyżek mąki zrobić rozczyn.

Ja podgrzewam mleko w garnku i do niego dodaję resztę składników.

Jaja ubić z cukrem,dodać mąkę, roztopiony tłuszcz, podrośnięty rozczyn,alkohol, wyrobić i zostawić na ok 20 minut.Smażyć na rozgrzanym tłuszczu.Oleju trzeba dać dużo na patelnię. Na koniec posypać pudrem. Racuchy naprawdę ''wychodzą''.

no i znalazłam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

2 szklanki mąki--gdy ciasto za rzadkie to więcej wsypać

1,5 szkl mleka

3 jaja

2,5 łyżki margaryny

1/3szkl cukru

2dzag drożdży

''50'' wódki aby racuchy nie chłonęły tłuszczu

cukier puder do posypania

tłuszcz do smażenia-ja na kujawskim smażę

 

Z drożdży, łyżeczki cukru podgrzanego mleka i 2 łyżek mąki zrobić rozczyn.

Ja podgrzewam mleko w garnku i do niego dodaję resztę składników.

Jaja ubić z cukrem,dodać mąkę, roztopiony tłuszcz, podrośnięty rozczyn,alkohol, wyrobić i zostawić na ok 20 minut.Smażyć na rozgrzanym tłuszczu.Oleju trzeba dać dużo na patelnię. Na koniec posypać pudrem. Racuchy naprawdę ''wychodzą''.

no i znalazłam

uwielbiam racuchy :D

a mozna dodać jabłka???

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

2 szklanki mąki--gdy ciasto za rzadkie to więcej wsypać

1,5 szkl mleka

3 jaja

2,5 łyżki margaryny

1/3szkl cukru

2dzag drożdży

''50'' wódki aby racuchy nie chłonęły tłuszczu

cukier puder do posypania

tłuszcz do smażenia-ja na kujawskim smażę

 

Z drożdży, łyżeczki cukru podgrzanego mleka i 2 łyżek mąki zrobić rozczyn.

Ja podgrzewam mleko w garnku i do niego dodaję resztę składników.

Jaja ubić z cukrem,dodać mąkę, roztopiony tłuszcz, podrośnięty rozczyn,alkohol, wyrobić i zostawić na ok 20 minut.Smażyć na rozgrzanym tłuszczu.Oleju trzeba dać dużo na patelnię. Na koniec posypać pudrem. Racuchy naprawdę ''wychodzą''.

no i znalazłam

uwielbiam racuchy :D

a mozna dodać jabłka???

 

moja babcia, moja mama zawsze dodawały jabłka więc ja jak robie to też dodaję takie pokrojone w plasterki albo tarte na tarce :roll: :lol:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Przepis jest mojej SP Babci taki toche na oko :wink: , ale tak to mnniej wiecej leci: szklanka maki, mleko zsiadłe lub kefir lub kwasna smietana 400 ml (duży kubek taki jak sie kupuje a moze 500 :roll: szczypta soli, łyżeczka cukru, 2-3 jaka cukier waniliowy nie koniecznie, to wszystkowymieszac mikserem powinno miec konsystencje takiej bardzo gestej smietany i do tego obrac 5-6 jabłek i wkroic odkrająjąc nożem kawali wokolo do ciata wszystko wymieszc smazyc na oleju posypac po usmazeniu cukrem pudrem. Pyszota!
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...