kze 27.12.2007 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 Pytanie jak długo te filmy będą dostępne? Ponoć dane zapisane do dvd to do 5 lat... A jak zostawić coś dla potomnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 27.12.2007 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 Zgrywać wszystko potem na tasmy? Bez sensu... Kupować dyski? Ale jakie? Normalny twardy dysk też chyba po jakimś czasie moze paść... Ktoś mi mówił o specjalnych pendrive'ach, które wytrzymują do 50 lat... Tylko ile ja tych pendrive'ów musiałbym kupić skoro mi wychodzi rocznie ok. 10 dvd z filmami o głównie moich dzieciach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 27.12.2007 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 To może ktoś coś podpowie? A jak Wy ten problem rozwiązujecie? Oczywiście zawsze można zrezygnować z kamerki, ale podobny problem pozostaje ze zdjęciami cyfrowymi. Je co prawda można wywołać, ale jak je przechowywać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 27.12.2007 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 Ponoć ze 100 letnich klisz można robić odbitki, ale czy ktoś słyszał o stuletnich dyskach? Niestety nie bo wylaleziono je duzo później... I jak tu coś przechować przez lata... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 27.12.2007 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 nie wiem jak z dvd, ale mam plyty cd nagrywane 10lat temu i pomimo swego czasu dość czestego uzytkowania nadal sa w dobrym stanie, bezproblemowy odczyt. Inna sprawa ze to markowe sony, a ja jakies no namepozdrawiamm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 27.12.2007 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 Cześć Maksiu!Ja nagrywam na Verbatimach. Łatwo się je opisuje. nagrywałem też na tdk, ale sporo było problemów.A gdzie kupujesz płyty dvd/cd?Ja w hipermarketach po 10 sztuk.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 27.12.2007 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 A może ważne jest jakiej używa się nagrywarki? Ja LG, potrafi zapisywać 16x. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 27.12.2007 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 Wszystko zalezy od przeznaczenia, jesli to plyty nazwijmy je umownie tymczasowe, ktora maja max czas uzytkowania powiedzmy rok to tez w hurcie, po 25 lub 50 sztuk jesli natomiast zapisane dane maja byc przechowywane dluzej to kupuje wersje po 1 sztuce w pudełkach, ktos powie po co? przeciez to takie same, no i tu jest pies pogrzebany, to nie to samo, bo sposob przechowywania ma duze znaczenie, widac to wyraznie po ilosci uszkodzonych plyt przy nagrywaniu, te pojedyncze sa duzo lepsze bo nie psują sie prawie wcale, a te ze slimów i owszem. No i tak na wszelki wypadek robie sobie na tych 'gorszych' plytkach kopie , tak na wszelki wypadek pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 27.12.2007 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 A może ważne jest jakiej używa się nagrywarki? Ja LG, potrafi zapisywać 16x. LiteOn, moja moze nagrywac i 16x ale przewaznie nagrywam x8 lub x4 do LG nie mam zaufania, zwłaszcza w temacie czytników i nagrywarek pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 27.12.2007 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 No to może zmienię strategię i zacznę kupować w pudełkach... Tylko to drożej kosztuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 27.12.2007 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 No to może zmienię strategię i zacznę kupować w pudełkach... Tylko to drożej kosztuje... jesli napisales ze nagrywasz rocznie 10xdvd filmow to czy wydasz majątek na te plyty??? te mniej istotne dane mozesz spokojnie nagrywac na tych tanszych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 27.12.2007 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 A może ważne jest jakiej używa się nagrywarki? Ja LG, potrafi zapisywać 16x. LiteOn, moja moze nagrywac i 16x ale przewaznie nagrywam x8 lub x4 do LG nie mam zaufania, zwłaszcza w temacie czytników i nagrywarek pozdrawiam m. No, ale skoro płyta pozwala nagrywać z taką prędkością to czemu tego nie robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 27.12.2007 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 A może ważne jest jakiej używa się nagrywarki? Ja LG, potrafi zapisywać 16x. LiteOn, moja moze nagrywac i 16x ale przewaznie nagrywam x8 lub x4 do LG nie mam zaufania, zwłaszcza w temacie czytników i nagrywarek pozdrawiam m. No, ale skoro płyta pozwala nagrywać z taką prędkością to czemu tego nie robić? czemu nie jezdzisz samochodem 200km/h skoro ma tyle na liczniku?? m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 27.12.2007 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 No to może zmienię strategię i zacznę kupować w pudełkach... Tylko to drożej kosztuje... jesli napisalem ze nagrywasz rocznie 10xdvd filmow to czy wydasz majątek na te plyty??? te mniej istotne dane mozesz spokojnie nagrywac na tych tanszych 10 min avi z kasety zajmuje ok. 2GB. Staram się wszystkie avi zgrywać na płyty. Tak więc z taśmy 60min wychodzi mi 3 dvd. Nastepnie po złożeniu film nagrywam w 2 kopiach. Każdy złożony film chcą rodzice i siostra. Tak więc już do 1h filmu potrzebuję ok. 7 płyt dvd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 27.12.2007 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 A może ważne jest jakiej używa się nagrywarki? Ja LG, potrafi zapisywać 16x. LiteOn, moja moze nagrywac i 16x ale przewaznie nagrywam x8 lub x4 do LG nie mam zaufania, zwłaszcza w temacie czytników i nagrywarek pozdrawiam m. No, ale skoro płyta pozwala nagrywać z taką prędkością to czemu tego nie robić? czemu nie jezdzisz samochodem 200km/h skoro ma tyle na liczniku?? m. 1. Ograniczenia prędkości 2. Nie ma gdzie w Polsce 3. Nie spieszy mi się aż tak. A przy dvd to zazwyczaj po złożeniu nagrywam najpierw na RW i oglądam na dvd na tv. Zazwyczaj są jakieś poprawki i typowo po z 3ciej wersji jestem zadowolony. Tak więc 16x bardzo przydaje się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 27.12.2007 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 No to może zmienię strategię i zacznę kupować w pudełkach... Tylko to drożej kosztuje... jesli napisalem ze nagrywasz rocznie 10xdvd filmow to czy wydasz majątek na te plyty??? te mniej istotne dane mozesz spokojnie nagrywac na tych tanszych 10 min avi z kasety zajmuje ok. 2GB. Staram się wszystkie avi zgrywać na płyty. Tak więc z taśmy 60min wychodzi mi 3 dvd. Nastepnie po złożeniu film nagrywam w 2 kopiach. Każdy złożony film chcą rodzice i siostra. Tak więc już do 1h filmu potrzebuję ok. 7 płyt dvd. a slyszales o kompresji??? popatrz na filmy na dvd dlaczego na jednej plycie miesci sie 1,5 filmu i jeszcze dodatki?? z tego co pisze o ilosci kopii.. starczyly by Ci 3 plyty pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 27.12.2007 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 A używasz tylko Sony? Będę musiał pomysleć o dywersyfikacji zakupów i kupowaniu płyt dvd też w pudełkach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 27.12.2007 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 1. Ograniczenia prędkości 2. Nie ma gdzie w Polsce 3. Nie spieszy mi się aż tak. A przy dvd to zazwyczaj po złożeniu nagrywam najpierw na RW i oglądam na dvd na tv. Zazwyczaj są jakieś poprawki i typowo po z 3ciej wersji jestem zadowolony. Tak więc 16x bardzo przydaje się... alez testowo sobie nagrywaj te 16x , prosze cie bardzo.. powiedz mi ze nigdy nie sprawdzales ile twoje autko wyciagnie? :) ale wersje docelowa ja nagrywałbym nieco wolniej pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 27.12.2007 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 A używasz tylko Sony? Będę musiał pomysleć o dywersyfikacji zakupów i kupowaniu płyt dvd też w pudełkach... teraz sony nie kupuje, te moje 10letnie plytki cd sa sony jesli chodzi o dvd kupuje niebieskie verbatimy, od tdk radze trzymac sie z daleka no i jesli chodzi o mnie kupuje dvd minusy, jakos nie mam zaufania do plusow, sa z nimi czasami problemy na stacjonarnych odtwarzaczach pytanie z innej bajki.. masz jakas dokumnetacje zdjęciową jak twoi fachowcy obrabiali murłatę od środka pomieszczenia? m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 27.12.2007 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 No to może zmienię strategię i zacznę kupować w pudełkach... Tylko to drożej kosztuje... jesli napisalem ze nagrywasz rocznie 10xdvd filmow to czy wydasz majątek na te plyty??? te mniej istotne dane mozesz spokojnie nagrywac na tych tanszych 10 min avi z kasety zajmuje ok. 2GB. Staram się wszystkie avi zgrywać na płyty. Tak więc z taśmy 60min wychodzi mi 3 dvd. Nastepnie po złożeniu film nagrywam w 2 kopiach. Każdy złożony film chcą rodzice i siostra. Tak więc już do 1h filmu potrzebuję ok. 7 płyt dvd. a slyszales o kompresji??? popatrz na filmy na dvd dlaczego na jednej plycie miesci sie 1,5 filmu i jeszcze dodatki?? z tego co pisze o ilosci kopii.. starczyly by Ci 3 plyty pozdrawiam m. No, ale ja myślałem by nie upychać ile się da na jednej płycie. W końcu jak jedna płytka padnie to tylko część danych stracę. Zawsze mozna robić wszystko w kilku kopiach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts