ila66 06.01.2008 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 GOFRY125 g margaryny (masła) 50 g cukru 125 g mąki 4 jajka paczka cukru waniliowego 4 łyżki słodkiej śmietanki lub mleka łyżka margaryny do smarowania cukier puder do posypania Sposób wykonania : Margarynę, cukier, mąke, jajka cukier waniliowy i śmietankę ubijamy w misce przez 2 minuty, aż powstanie kremowe, gładkie ciasto. Rozgrzewamy gofrownicę do średniego poziomu, smarujemy ją starannie margaryną. Wlewamy 2 łyżki ciasta do formy i opuszczamy pokrywkę. Gdy lampka zgaśnie wafel jest upieczony. Jeśli pierwszy gofr jest zbyt jasny, ustawiamy formę na nieco wyższą temperaturę. Pieczemy pozostałe gofry i posypujemy cukrem pudrem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 06.01.2008 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 ja już padam na pysk, wstałem o 4 rano, bo mnie d.upa boli, ze leżeć nie mogę, a teraz się spać kce... i pewnie bólu czuł nie bedę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ila66 06.01.2008 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 GOFRYDwie miski, rondelek, mikser, gofrownica [najlepiej taka "porządna"], drewniana łyżka, chochelka oraz składniki: 0,5 kg mąki [tortowa]; 3 jaja; trochę mniej, niż pół szklanki cukru; cukier waniliowy; 1/3 kostki masła lub dobrej margaryny [czyli ok. 85g]; 2 łyżeczki proszku do pieczenia; woda [około 2 szklanki]. 1. Margarynę rozpuścić w rondelku i ostudzić.2. Do sporej miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia, cukier [+waniliowy], wbić żółtka jaj.3. Dodać wodę [ostrożnie z ilością] i masło.4. Miksować - przy miksowaniu dobrać ilość wody tak, żeby ciasto miało konsystencję "gęstej śmietany".5. Ubić w osobnej misce białka.6. Wszystko delikatnie, ale dokładnie wymieszać - najlepiej drewnianą łyżką. Gofry piec w dobrze nagrzanej gofrownicy na złoty kolor. Po upieczeniu NIE kłaść na talerzu, ani jeden na drugim! Należy je postawić "na sztorc", co pozwoli na odparowanie nadmiaru wilgoci i zapobiegnie "więdnięciu". http://kaska.jogger.pl/2006/07/29/gofry-smaczne-i-ktore-nie-wiedna/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ila66 06.01.2008 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 ja już padam na pysk, wstałem o 4 rano, bo mnie d.upa boli, ze leżeć nie mogę, a teraz się spać kce... I pewnie bólu czuł nie bedę... spokojnej nocy ci życzę i porannej stronki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ila66 06.01.2008 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Ja to mam szczescie jak przyjde na RW to wszyscy sp....ą , chyba musze zrezygnowac albo taki dretwy jestem albo juz sam nie wiem NIE NARZEKAJ , BO DUPSKO SPIORĘ PRZEWAŻ TO JA JESTEM SAMA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 06.01.2008 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Ja to mam szczescie jak przyjde na RW to wszyscy sp....ą , chyba musze zrezygnowac albo taki dretwy jestem albo juz sam nie wiem NIE NARZEKAJ , BO DUPSKO SPIORĘ PRZEWAŻ TO JA JESTEM SAMA no nic tak misie tylko zdawalo nie 1 zreszta raz . Dzieki za przepisy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ila66 06.01.2008 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 ja to mam szczescie jak przyjde na rw to wszyscy sp....ą , chyba musze zrezygnowac albo taki dretwy jestem albo juz sam nie wiem nie narzekaj , bo dupsko spiorę Przeważ to ja jestem sama no nic tak misie tylko zdawalo nie 1 zreszta raz . Dzieki za przepisy oj, chyba faktycznie cie spiore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 06.01.2008 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 why why why??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ila66 06.01.2008 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 why why why??? no tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 06.01.2008 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 no tak tez uzasadninie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ila66 06.01.2008 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 no tak tez uzasadninie NIE WAŻNE JAKIE,ALE JEST ACH TA MLODZIEŻ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 06.01.2008 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Ja to mam szczescie jak przyjde na RW to wszyscy sp....ą , chyba musze zrezygnowac albo taki dretwy jestem albo juz sam nie wiem NIE NARZEKAJ , BO DUPSKO SPIORĘ PRZEWAŻ TO JA JESTEM SAMA no nic tak misie tylko zdawalo nie 1 zreszta raz . Dzieki za przepisy OJ, CHYBA FAKTYCZNIE CIE SPIORE coś ty dzisiaj (wczoraj) jadła? szalej jaki czy cóś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 06.01.2008 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 jak to mlodzież .ja sie do mlodziezy juz niestety nie zaliczam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 06.01.2008 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 jak to mlodzież .ja sie do mlodziezy juz niestety nie zaliczam no, no, jeszcze po papierosy mógłbyś skoczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ila66 06.01.2008 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 ja to mam szczescie jak przyjde na rw to wszyscy sp....ą , chyba musze zrezygnowac albo taki dretwy jestem albo juz sam nie wiem nie narzekaj , bo dupsko spiorę Przeważ to ja jestem sama no nic tak misie tylko zdawalo nie 1 zreszta raz . Dzieki za przepisy oj, chyba faktycznie cie spiore coś ty dzisiaj (wczoraj) jadła? Szalej jaki czy cóś a co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 06.01.2008 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 retrofood a co tobie ze jakis cierpiący jestes?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 06.01.2008 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 pewnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 06.01.2008 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 pewnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ila66 06.01.2008 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 retrofood a co tobie ze jakis cierpiący jestes?? rwącą rwa rwie refrofooda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 06.01.2008 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 jak to mlodzież .ja sie do mlodziezy juz niestety nie zaliczam no, no, jeszcze po papierosy mógłbyś skoczyć po 11 latach palenia "przemyslowego" juz 5 rok nie pale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts