Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rekord wpisow....

Rysiu J

Recommended Posts

• Odpowiedzi 302,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• ila66

12921

• Jajcek

11240

• andre59

10909

• stukpuk

10872

Najaktywniejsi w wątku

miałam dzisiaj sporo załatwień wiec kawkę wypiłam raniutko :roll: ale załatwiłam wszystko co zaplanowałam :lol:

A wczoraj miałam wieczorna debatę nad wyborem szkoły dla pierworodnego :roll: na wsi czy w mieście :-? sama nie wiem :cry:

moze ktos coś doradzi 8)

miałam ten sam problem i posłałam Julkę do szkoły na wsi na plus: ma koleżanki, do szkoły blisko nie muszę jej zawozić i odowozić jak nie mogę no i jedna klasa ponad dwadzieścia dzieci a poziom ten sam co w mieście.

A u mnie w przedszkolu już rodzice "dostają kota" bo dziecku trzeba wkrótce wybrać najlepszą szkołę podstawową. Ta do której ja chodziłam była zupełnie przeciętna i wszystko było dobrze, spokojnie się żyło. Ja szkoły wyższe pokończyłam i cieszę się, że nie było wtedy takiego wyścigu szczurów jak teraz.

Dodam jeszcze, że moje dzieci do zerówki chodzą w przedszkolu. Widzę jak ważna jest dla nich zabawa w przedszkolu. Pomysł państwa aby sześciolatki szły do pierwszej klasy mnie osobiście załamuje. Ale ktoś musi w przyszłości na emerytów pracować. Załamka. To nie jest myślenie o dobru dziecka tylko troska aby gospodarka się nie załamała. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

A u mnie w przedszkolu już rodzice "dostają kota" bo dziecku trzeba wkrótce wybrać najlepszą szkołę podstawową. Ta do której ja chodziłam była zupełnie przeciętna i wszystko było dobrze, spokojnie się żyło. Ja szkoły wyższe pokończyłam i cieszę się, że nie było wtedy takiego wyścigu szczurów jak teraz.

Ja własnie tego chcę uniknąc. A decyzję musze podjąc na tyle wczesnie żeby małego do ewentualnych zmian przygotować. :wink:

Dodam jeszcze, że moje dzieci do zerówki chodzą w przedszkolu. Widzę jak ważna jest dla nich zabawa w przedszkolu. Pomysł państwa aby sześciolatki szły do pierwszej klasy mnie osobiście załamuje. Ale ktoś musi w przyszłości na emerytów pracować. Załamka. To nie jest myślenie o dobru dziecka tylko troska aby gospodarka się nie załamała. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Dodam jeszcze że szkoły na te zerówki wcale nie sa przygotowane. Właśnie dzisiaj rozmawiałam w tej sprawie. Powiem więcej nawet nie planują utworzenia tych zerówek.

Ja swojego też zostawiam w zerówce w przedszkolu. :wink:

Ja własnie tego chcę uniknąc. A decyzję musze podjąc na tyle wczesnie żeby małego do ewentualnych zmian przygotować. :wink:

Może warto się dziecka spytać jakie rozwiązanie by wolało???

Jeszcze sobie pogdybam.......

Mój syn ma kolegę (też zerówkowego).

Mój syn chodzi do zerówki w przedszkolu, nie można go stamtąd wyciągnąć. Zawsze ma problem bo jeszcze chce się pobawić. I tak codziennie a i program zerówki oczywiście przerobiony i spacery i wszystkie zajęcia dodatkowe.

A kolega?

Często go widzę przed szkołą, plecak na plecach, kanapka i tak czeka na rodzica. Normalnie kierat w tak młodym wieku. Ja bym przedszkola ustanowiła przynajmniej do lat 15-tu :wink: :wink: :wink:

Jeszcze sobie pogdybam.......

Mój syn ma kolegę (też zerówkowego).

Mój syn chodzi do zerówki w przedszkolu, nie można go stamtąd wyciągnąć. Zawsze ma problem bo jeszcze chce się pobawić. I tak codziennie a i program zerówki oczywiście przerobiony i spacery i wszystkie zajęcia dodatkowe.

to tak jak u mojego :lol: :lol:

oni w 5-cio latkach zadania tekstowe już rozwiązują :roll: normalnie szok :lol: i tak wszystkie dzieci, a Panią mają po prostu superową, jak jestem za wczesnie to kaze mi czekać bo on musi skończyć zabawę a najchętniej to by tam siedział do 17 :roll:

Zerówka w szkole to jednak zupełnie cos innego :-?

Może warto się dziecka spytać jakie rozwiązanie by wolało???

On oczywiście chce do miasta, z kolegami z przedszkola :lol:

Grupa jest bardzo zżyta a jeszcze w przyszłym roku beda zielone kolonie to juz wogóle bedzie problem z rozstaniem na wakacje :wink: (zreszta co roku jest)