cieszynianka 22.09.2009 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 A Twoje streszczenium robi wrażenie Ps. Czy może masz jakiś dobry przepis na nalewkę z pigwy, bo dostałam tego trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 22.09.2009 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Moja żona ma, ale nie polecam, bo cholernie słodka. Zrób na oko, pigwa jest bardzo wydajna. Tylko nie polecam zalewania spirytusem. Bo niektóre składniki są rozpuszczalne wyłacznie w wodzie, zaś inne wyłącznie w alkoholu. Więc 40 - 50 Volt jest tu optymalne.Ja swoje przepisy mam na wsi. Jutro jadę ale nie wiem kiedy wrócę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 22.09.2009 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Moja żona ma, ale nie polecam, bo cholernie słodka. Zrób na oko, pigwa jest bardzo wydajna. Tylko nie polecam zalewania spirytusem. Bo niektóre składniki są rozpuszczalne wyłacznie w wodzie, zaś inne wyłącznie w alkoholu. Więc 40 - 50 Volt jest tu optymalne. Ja swoje przepisy mam na wsi. Jutro jadę ale nie wiem kiedy wrócę. To znaczy, że takim stężeniem zalewać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 22.09.2009 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Cieszynianka jak mnie znalazłaś? A co do nalewek to mamuśka jest ekspertem Robi nalewki:z liści wiśni, kwiatów bzu, aroni,mięty i tym podobnych pierdół Moge popytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 22.09.2009 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Pieska dla Ilony przyniosłem, widział ją może ktoś?http://m.onet.pl/_m/28d862ef6b5313b765fe64d6e7d38f26,21,1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 22.09.2009 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Pieska dla Ilony przyniosłem, widział ją może ktoś? rano była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 22.09.2009 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Cieszynianka jak mnie znalazłaś? A co do nalewek to mamuśka jest ekspertem Robi nalewki:z liści wiśni, kwiatów bzu, aroni,mięty i tym podobnych pierdół Moge popytać. Jestem szpieg z krainy deszczowców O przepis zapytaj proszę, ja właśnie próbuję coś zrobić, żeby zdjęcia z Ruśca można było pooglądać. Pomaga mi w tym Smoczyca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 22.09.2009 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Pieska dla Ilony przyniosłem, widział ją może ktoś? rano była Sprawdziłem i nie ma jej żadnych wpisów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 22.09.2009 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Pieska dla Ilony przyniosłem, widział ją może ktoś? rano była Sprawdziłem i nie ma jej żadnych wpisów. no nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 22.09.2009 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Pieska dla Ilony przyniosłem, widział ją może ktoś? rano była Sprawdziłem i nie ma jej żadnych wpisów. no nie ma Siemanko wartownik gdzie Ilonka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 22.09.2009 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Pieska dla Ilony przyniosłem, widział ją może ktoś? rano była Sprawdziłem i nie ma jej żadnych wpisów. no nie ma Siemanko wartownik gdzie Ilonka? nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 22.09.2009 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 To kto może coś wiedzieć?????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kordzina 22.09.2009 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Moja żona ma, ale nie polecam, bo cholernie słodka. Zrób na oko, pigwa jest bardzo wydajna. Tylko nie polecam zalewania spirytusem. Bo niektóre składniki są rozpuszczalne wyłacznie w wodzie, zaś inne wyłącznie w alkoholu. Więc 40 - 50 Volt jest tu optymalne. Ja swoje przepisy mam na wsi. Jutro jadę ale nie wiem kiedy wrócę. a nasze nalewki...nasze czyli polmosowe...są robione na spirytusie, pigwowa ma 38% i na dodatek cynamon i czeremcha...świetna jest, lekko kwskowa, te dodatki robia swoje...., dosładzana jest miodem akacjowym, więcej nie wiem bo to firmowa tajemnca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 22.09.2009 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Może na ryby poszła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 22.09.2009 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Moja żona ma, ale nie polecam, bo cholernie słodka. Zrób na oko, pigwa jest bardzo wydajna. Tylko nie polecam zalewania spirytusem. Bo niektóre składniki są rozpuszczalne wyłacznie w wodzie, zaś inne wyłącznie w alkoholu. Więc 40 - 50 Volt jest tu optymalne. Ja swoje przepisy mam na wsi. Jutro jadę ale nie wiem kiedy wrócę. a nasze nalewki...nasze czyli polmosowe...są robione na spirytusie, pigwowa ma 38% i na dodatek cynamon i czeremcha...świetna jest, lekko kwskowa, te dodatki robia swoje...., dosładzana jest miodem akacjowym, więcej nie wiem bo to firmowa tajemnca... Czeremchy to ja nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 22.09.2009 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Może na ryby poszła Ila nie wędkuje Nie moge jej namówić........... Pewnie jeszcze w pracy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 22.09.2009 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Co z tymi przepisami na pigwówkę Nikt nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 22.09.2009 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Co z tymi przepisami na pigwówkę Nikt nie ma Pytałem mamuśki, akurat z pigwy nie robiła, więc nie pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 22.09.2009 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 A nie można pigwę jeść luzakiem i zapijać spirytusem? To nie to samo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kordzina 22.09.2009 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 A nie można pigwę jeść luzakiem i zapijać spirytusem? To nie to samo? obawiam się że wrażenia estetyczne mogły by być nie zadowalające jakby tak możena to soków owocowych by nie robili po co zawsze możena zjeść owoc i popić wodą mineralną.... pozdrowionka, ta czeremcha to właśnie po to żeby pigwówka nie była za słodka...a taki przepis: Składniki: 10 dużych owoców pigwy 1 litr spirytusu 2 laski cynamonu 15 gorzkich migdałów, 1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej 10 goździków 2 szklanki wody 1 szklanka cukru- tu proponuje miód Sposób przyrządzenia: Owoce pigwy przemrozić w zamrażarce, pokroić na ósemki, usunąć gniazda nasienne, ułożyć w dużym, czystym słoju. Dodać cynamon, migdały, goździki i gałkę muszkatołową, zalać spirytusem, szczelnie zamknąć, odstawić na dwa miesiące. Po tym okresie nalewkę przefiltrować i ponownie wlać do słoja. Wodę i cukier doprowadzić do wrzenia, gotować usuwając pianę, schłodzić. Połączyć w słoju z nalewem i odstawić na 1 dzień. Ponownie dokładnie przefiltrować tak aby płyn był zupełnie klarowny, rozcieńczyć przegotowaną, zimna wodą do objętości około 2,5 litra, odstawić na kilka godzin, przelać do butelek. Odstawić w ciemne miejsce aby nalewka nabrała smaku i aromatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.