Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rekord wpisow....

Rysiu J

Recommended Posts

• Odpowiedzi 302,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• ila66

12921

• Jajcek

11240

• andre59

10909

• stukpuk

10872

Najaktywniejsi w wątku

Wiecie w niedzielę miałem spotkanie z potencjalnym kierownikiem budowy (pozdrownia dla Moniś). Super facet, kopemetentny, mówi, że ma znajomości w hurtowniach, b20 chce może załatwić za 155pln za m3... A w przyszłą sobotę mam mieć spotkanie w hurtowni...

Zaczynam odczuwać cisnienie związane z budową domu... Teraz do mnie dochodzi, że prowadzę projekt o budżecie ok.300tyś... :roll: :roll: I to moich pieniędzy, a nie firmowych... :roll:

A wiecie co mi powiedział? Że w tym roku może powstać nawet stan surowy otwarty (bez dachówek)... :o Kurcze ale tempo proponuje...

A jak sądzicie to nie za szybko? Tak od wrzesnia do listopada/grudnia? Można pod koniec roku solidnie budować, murować? :o

Ostre tempo - ale jak na moje wszystko możliwe :D

KOMUNIKAT dla kze a raczej dla jego Małżonki (w celu zmobilizowania)!

DNIA 09.09.2005 ROKU

MOJA ŻONA AGNIESZKA znana na Forum jako Aga - Żona Facia

ZA PIERWSZYM PODEJŚCIEM ZDAŁA EGZAMIN NA PRAWO JAZDY

:D :D :D

Dzięki za info.

Dziś żona zdaje 5-ty raz... :roll:

Trzymam kciuki!

Dzięki! Mam nadzieję, że wreszcie zda... w końcu został tydzień do terminu porodu... :roll:

kze a może mały fortel :-? Jakiś poród w L-ce? :wink:

Witam wszystkich :p

Wiecie w niedzielę miałem spotkanie z potencjalnym kierownikiem budowy (pozdrownia dla Moniś). Super facet, kopemetentny, mówi, że ma znajomości w hurtowniach, b20 chce może załatwić za 155pln za m3... A w przyszłą sobotę mam mieć spotkanie w hurtowni...

Zaczynam odczuwać cisnienie związane z budową domu... Teraz do mnie dochodzi, że prowadzę projekt o budżecie ok.300tyś... :roll: :roll: I to moich pieniędzy, a nie firmowych... :roll:

A wiecie co mi powiedział? Że w tym roku może powstać nawet stan surowy otwarty (bez dachówek)... :o Kurcze ale tempo proponuje...

A jak sądzicie to nie za szybko? Tak od wrzesnia do listopada/grudnia? Można pod koniec roku solidnie budować, murować? :o

Ale fajnie! To na przyszlą gwiadkę bylibyście w nowym domu!

No właśnie mam cel: wigilia 2005 w domku... :roll:

Tylko to tempo...

Czy to nie bedzie tak, że w szybkim tempie dom i szybko wyciekną pieniądze? Moża jak bedzie ciut wolniej to wtedy łatwiej będzie kontrolować wydatki i szukać oszczędnosci? :roll:

Ostre tempo - ale jak na moje wszystko możliwe :D

No to mnie pocieszyłaś... :roll:

Skoro mozna budować/murować/więźbę budować w grudniu to spoko... Miałem obawy... :oops:

KOMUNIKAT dla kze a raczej dla jego Małżonki (w celu zmobilizowania)!

DNIA 09.09.2005 ROKU

MOJA ŻONA AGNIESZKA znana na Forum jako Aga - Żona Facia

ZA PIERWSZYM PODEJŚCIEM ZDAŁA EGZAMIN NA PRAWO JAZDY

:D :D :D

Dzięki za info.

Dziś żona zdaje 5-ty raz... :roll:

Trzymam kciuki!

Dzięki! Mam nadzieję, że wreszcie zda... w końcu został tydzień do terminu porodu... :roll:

kze a może mały fortel :-? Jakiś poród w L-ce? :wink:

Witam wszystkich :p

Będę musiał ten sposób podpowiedzieć Żonie.. :wink:

Dzień doberek :D

Cześć!

Co słychać?

Nareszcie w sobotę skończyłem niwelować moją działkę. W nadchodzącą sobotę przyjeżdżają srebrne świerki do wkopania, a przed nimi ma przyjechać czarnoziem.

Jeżeli będziesz miał wszystko dobrze zorganizowane to jesteś w stanie doprowadzić do końca roku budowę do stanu surowego zamkniętego, łącznie z kryciem dachu.

Wiecie co. Czytam o Ytongu. Ci co wybudowali domy z Y chwalą a Ci co mają domy w innych technologiach ganią... :-? To chyba tak musi być co nie?? :-?

NIE !!!!!!

To jest klasyczna dyskusja o wyższości świąt Bożego Narodzenia nad świętami Wielkiej Nocy, a bierze się stąd że Ci którzy posiadają mniej środków finansowych próbują obrzydzić życie tym którzy mają ich trochę więcej.

Wiecie co. Czytam o Ytongu. Ci co wybudowali domy z Y chwalą a Ci co mają domy w innych technologiach ganią... :-? To chyba tak musi być co nie?? :-?

NIE !!!!!!

To jest klasyczna dyskusja o wyższości świąt Bożego Narodzenia nad świętami Wielkiej Nocy, a bierze się stąd że Ci którzy posiadają mniej środków finansowych próbują obrzydzić życie tym którzy mają ich trochę więcej.

tzn?

ja mam mało środków, chce 100 metrowy domek więc??? mam obrzydzać Ytonga?

Wiem markus, że Ty możesz coś o Ytongu powiedzieć :wink: