SławekD-żonka 09.11.2005 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Dzięki za gratulki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 09.11.2005 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Podobno tynki cementowo-wapienne to w mokrych pomieszczeniach, a gipsowe w suchych... Czy to nie przesadne kombinowanie..? A w temacie dachu to mój kierownik budowy zaczął marudzić, że poleca deskowanie i papę. Bo folia długo moze nie wytrzymać i po kilku latach może być tak krucha jak papier... Dlatego pytam się Was jak zorobiliście, bo pewnie macie przemyslane wybory.. Cholernie mnie ciekawi na jakiej podstawie ma taką opinię o foliach dachowych, bo chyba nie z doświadczenia, skoro folie dopiero od kilku lat goszczą na naszym rynku i nie zdążyły jeszcze zaliczyć "okresu starzenia się". Bo ponoć ta folia jest bardzo wrażliwa na promieniowanie UV. I widział co się działo z taką folią jak była troszkę na słońcu. Po jakimś czasie papier... Rozumiem, że zakrywa się ją dachówką, ale ponoć promienie słoneczne mogą załamywać się i dostawać pod dachówkę. W związku z tym mogą uszkadzać. A papa może kilkadziesiąt lat leżeć i nic... No, ale teraz wszyscy folie dają, a nie papę.. kze w okresie letnim folię powinno się przykryć dachówką mniej więcej w okresie 1 m-ca w jesienno zimowym tak do 3 m-cy A to że promienie mogą się załamywać .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 09.11.2005 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Ranking 1. kze - 1102. Whisper - 1093. maksiu - 774. kasztanka - 765. fizyk - 646. Majka - 567. Joanna i Janusz - 518. SławekD-żonka - 499. Sonika - 4610. Moniś, badi - 3612. Teska - 3413. facio - 3314. Aga J.G - 2515. Jezier - 2416. monka - 2217. Olkalybowa - 2118. markus_gdynia 1819. andrzejka - 1520. Agniesia - 1421. joola - 1322. Funia - 1223. Jane - 1024. Wojty,verunia - 9,26. Janussz, kasia64 - 628. ania - 529. Ewuś, Paty, Jajcek - 432. damiangajda, Jacek69 - 334. Daria, Baba_budowniczy, Anna Wiśniewska - 237. xrrr82, Dagi, Gość, Jolka, modulor, Olka, Molly, A-g-n-e-s, Osowa, jolana, zaba_gonia, lafcadio, jamles, Karolka - po 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 09.11.2005 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 czesc wszystkim rekordzistom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 09.11.2005 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 kze w okresie letnim folię powinno się przykryć dachówką mniej więcej w okresie 1 m-ca w jesienno zimowym tak do 3 m-cy A to że promienie mogą się załamywać .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 09.11.2005 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 kze w okresie letnim folię powinno się przykryć dachówką mniej więcej w okresie 1 m-ca w jesienno zimowym tak do 3 m-cy A to że promienie mogą się załamywać .... co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 09.11.2005 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Dekarz mówił że latem wiadomo promieniowanie UV jest większe dlatego powinno się przykryć folię w czasie 1 miesiąca żeby nie straciła swoich właściowości. Myślę że jak jednak poleży dłużej to nic się jej nie stanie bo producent folii np. Dorken pisze: "Może pozostać do 3 miesięcy bez pokrycia dachowego" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 09.11.2005 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 kze w okresie letnim folię powinno się przykryć dachówką mniej więcej w okresie 1 m-ca w jesienno zimowym tak do 3 m-cy A to że promienie mogą się załamywać .... co Rozczuliło mnie to załamywanie się promieni światła. Chyba "zajączka" będą puszczać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 09.11.2005 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Rozczuliło mnie to załamywanie się promieni światła. Chyba "zajączka" będą puszczać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 09.11.2005 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Rozczuliło mnie to załamywanie się promieni światła. Chyba "zajączka" będą puszczać No co... Chcę mieć dobrze zrobiony dach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stander 09.11.2005 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Ja się odważyłam i dałam też folię Dorkena pod deski na szczytach (gdzie mam tzw. oblicówkę) ocieplonych miękką wełną. Miała być wiatrówka, ale została mi cała rolka dachowej Delty-Vent N, no to się samo rozwiązało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 09.11.2005 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Rozczuliło mnie to załamywanie się promieni światła. Chyba "zajączka" będą puszczać No co... Chcę mieć dobrze zrobiony dach... I bardzo dobrze. Te dziwne opinie o folii biorą się z tego, że niektórzy stwierdzenie "folia zastępuje deskowanie i papę" traktują zbyt dosłownie . Kładą folie i tak jak deskowanie zostawiają ją odkrytą przez kilka sezonów, bo na finalne pokrycie dachu brakło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 09.11.2005 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Ja nie chcę zostawiać, tylko od razu dobrze wybudować... Tylko w sumie nie wiemy jak te folie będą zachowywać się po latach, a o papie wiemy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 09.11.2005 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Ja nie chcę zostawiać, tylko od razu dobrze wybudować... Tylko w sumie nie wiemy jak te folie będą zachowywać się po latach, a o papie wiemy.. Tak samo nie wiedzieliśmy jak się będzie zachowywać po latach CD-Rom, płyta DVD, monitor LCD ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafcadio 09.11.2005 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Jest rozdwojona.Jest nas tera 3 sztukiczyli Mama Filip i ja oczywiście.Gdzie mnie nosiło ???Majeczko długo by opowiadać ... Ale juz jestem i król pewnikiem się troszku zestresował...Pozdrowienia dla wszystkich razem i każdego z osobna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 09.11.2005 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Lafcadio gratulacje!!!!!!!! No i tradycyjnie czekamy na zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 09.11.2005 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Jest rozdwojona. Jest nas tera 3 sztuki czyli Mama Filip i ja oczywiście. Gdzie mnie nosiło ??? Majeczko długo by opowiadać ... Ale juz jestem i król pewnikiem się troszku zestresował... Pozdrowienia dla wszystkich razem i każdego z osobna. Gratulacje!!! Masz zdjęcia? Jesli chodzi o mnie to nie zestresowałeś mnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 09.11.2005 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Lafcadio gratulacje!!!!!!!! No i tradycyjnie czekamy na zdjęcia Dołączę się a teraz: FOTKI FOTKI FOTKI FOTKI FOTKI FOTKI ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 09.11.2005 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Lafcadio gratulacje!!!!!!!! No i tradycyjnie czekamy na zdjęcia Dołączę się a teraz: FOTKI FOTKI FOTKI FOTKI FOTKI FOTKI ... i my się przyłączamy i FOTKI, FOTKI, FOTKI............................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 09.11.2005 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2005 Jest rozdwojona. Jest nas tera 3 sztuki czyli Mama Filip i ja oczywiście. Gdzie mnie nosiło ??? Majeczko długo by opowiadać ... Ale juz jestem i król pewnikiem się troszku zestresował... Pozdrowienia dla wszystkich razem i każdego z osobna. gratulacje byłes dzielny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts