kze 22.04.2005 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Może ktoś mi streści o czym było na ostatnich 8 stronach? Pls, jestem w pracy a chciałbym być na bierząco, a nie mam za bardzo czasu na czytanie tylu stron... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 22.04.2005 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Powiedzmy że do 110k i min. 900 m kw To pod bliżniaka czy jednak jednorodzinny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 22.04.2005 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Powiedzmy że do 110k i min. 900 m kw Ja mam 622 i stwierdzam, że takie 25 na 25 to minimum (ja mam miej więcej tyle, tylko wjazd w jednym ze ścietych rogów). Chyba, że bardzo lubisz w ziemi robić... Ale ponoć na działce 20 na 30 można spokojnie stawiać (600mkw).. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daria 22.04.2005 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Powiedzmy że do 110k i min. 900 m kw To pod bliżniaka czy jednak jednorodzinny? Bliźniaka (optimum to 1000- 1200) więcej nie chcę bo nie wiem jak długo tam w ogóle pomieszkam....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 22.04.2005 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Daria postaram się do poniedziałku coś dowiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 22.04.2005 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Powiedzmy że do 110k i min. 900 m kw To pod bliżniaka czy jednak jednorodzinny? Bliźniaka (optimum to 1000- 1200) więcej nie chcę bo nie wiem jak długo tam w ogóle pomieszkam....... To tak jak u nas - budujemy, ale nie mamy gwarancji, że za kilka latek nie będzie przeprowadzki . Takie czasy, taka praca. Ale mieszkania już nie chce - jak przeprowadzka - to z domu do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daria 22.04.2005 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Powiedzmy że do 110k i min. 900 m kw To pod bliżniaka czy jednak jednorodzinny? Bliźniaka (optimum to 1000- 1200) więcej nie chcę bo nie wiem jak długo tam w ogóle pomieszkam....... To tak jak u nas - budujemy, ale nie mamy gwarancji, że za kilka latek nie będzie przeprowadzki . Takie czasy, taka praca. Ale mieszkania już nie chce - jak przeprowadzka - to z domu do domu Ja planuję budowę domu jednorodzinnego wolnostojącego docelowo. Ten bliźniak to tylko etap pośredni nie docelowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 22.04.2005 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Daria będzie Ci się jeszcze chciało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daria 22.04.2005 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 To troszkę moja branża, więc i tak w tym siedzę ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 22.04.2005 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Cześć kze. Pnę sie pnę. A będę jeszcze wyżej (mówię o domku i rankingu) Streszczenie poprzednich odcinków : samo życie + troszkę ploteczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 22.04.2005 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Streszczenie poprzednich odcinków : samo życie + troszkę ploteczek ładnie to ująłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 22.04.2005 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Ja tam wolę wolno stojący.Bliźniak kojarzy mi się z blokiem i sąsiadem za ścianą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 22.04.2005 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Cześć kze. Pnę sie pnę. A będę jeszcze wyżej (mówię o domku i rankingu) Streszczenie poprzednich odcinków : samo życie + troszkę ploteczek Dzięki za lapidarny skrót. A może chociaz jakieś wnioski, lub najbardziej dramatyczne fakty... Kurcze, ja ledwo nadążam by posta umieścić wątku... (tak mnie dziś praca goni...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daria 22.04.2005 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Ja tam wolę wolno stojący. Bliźniak kojarzy mi się z blokiem i sąsiadem za ścianą... Ja przeprowadzam się bloku, więc będzie różnica. Poza tym to też kwesta wyboru projektu. Może być taki żeby nie odczuć sąsiedztwa za ścianą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 22.04.2005 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Ja tam wolę wolno stojący. Bliźniak kojarzy mi się z blokiem i sąsiadem za ścianą... kze - masz rację - mi się kojarzy z takimi szeregowcami. Ja buduję wolnostojący ale ponieważ mam wąska działkę więc wybrałem połówkę bliźniaka i adoptowałem pod wolnostojący (mam na szerokości działki jeszcze całe 10 cm zapasu ). A jeśli chodzi o projekt to Dom w klematisach z Archonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 22.04.2005 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Ja tam wolę wolno stojący. Bliźniak kojarzy mi się z blokiem i sąsiadem za ścianą... kze - masz rację - mi się kojarzy z takimi szeregowcami. Ja buduję wolnostojący ale ponieważ mam wąska działkę więc wybrałem połówkę bliźniaka i adoptowałem pod wolnostojący (mam na szerokości działki jeszcze całe 10 cm zapasu ). A jeśli chodzi o projekt to Dom w klematisach z Archonu Fizyk, a jakie wymiary ma Twoja działka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 22.04.2005 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Cześć kze. Pnę sie pnę. A będę jeszcze wyżej (mówię o domku i rankingu) Streszczenie poprzednich odcinków : samo życie + troszkę ploteczek Dzięki za lapidarny skrót. A może chociaz jakieś wnioski, lub najbardziej dramatyczne fakty... Kurcze, ja ledwo nadążam by posta umieścić wątku... (tak mnie dziś praca goni...) kze - punkty kulminacyjne przypadały z reguły na około 5 ostatnich postów na stronie i 2-3 pierwsze na stronie nowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daria 22.04.2005 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Cześć kze. Pnę sie pnę. A będę jeszcze wyżej (mówię o domku i rankingu) Streszczenie poprzednich odcinków : samo życie + troszkę ploteczek Dzięki za lapidarny skrót. A może chociaz jakieś wnioski, lub najbardziej dramatyczne fakty... Kurcze, ja ledwo nadążam by posta umieścić wątku... (tak mnie dziś praca goni...) Ja tak mam już od dwóch dni - zarzekam się że będę bić rekordy razem z Wami a tu nic tylko praca, praca, praca ........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 22.04.2005 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Mimo, że praca nieco przeszkadza wątek rozrósł się całkiem całkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 22.04.2005 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Działka jest długa ale waska (w sumie 18 arów). Położona na górce. Teren obniża się (nawet spory spadek). W samym dole kilka starych wierzb i mały strumyczek. Naprawdę. Wiem że brzmi fajnie i pomyślicie, że bujam, ale taką mam piękną działeczkę. Była mocno zaniedbana. Cała zarosnieta czarnym bzem (niby krzewy ale pnie po paredziesią cm miały) i innymi drzewami. Wymiary - działka to trapez w najszerszym miejscu około 18 metrów (przy drodze) potem zwęża się do około 10 metrów (przy strumyku). W linii zabudowy (15 metrów od drogi) szerokośc (w końcu domu) to trochę ponad 15,5 metra. 4 metry od jednego sąsiada, 3 metry od drugiego (ślepa ściana) = 7 metrów 15,5 - 7= 8,5 metra (szerokość domku to ponad 8 metrów po adaptacji) Czyli na styk. Ale geodeta mnie pocieszał, że jak zabraknie 20-30 cm - to nic się nie stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts