Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rekord wpisow....

Rysiu J

Recommended Posts

• Odpowiedzi 302,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• ila66

12921

• Jajcek

11240

• andre59

10909

• stukpuk

10872

Najaktywniejsi w wątku

No tak na budujących wszyscy zarabiają, bo wiedzą, że czasami są zaślepieni widokiem swego przyszlego domu................. :cry: :wink:

Lepiej na budijących - bo przynajmniej mają troszkę kasy, a poza tym wydają pieniądze z pasją i widzą efekty swoich wydatków.

Ja miałem przpadek, że po tym jak dachowałem i wylądowałem w rowie (3 lata temu) to laweciarz chciał mnie naciąć na 150ln. Dobrze, że nie byłem w szoku i nie dałem się oskubać :x I dla mnie zarabianie na ludziach w potrzebie to dopiero jest świństwo.. :evil:

Zgadzam się ale wiele osób wykorzystuje to i jak to mówią tlucze kasę :evil:

Dlatego też, az tak bardzo nie złoszczę się na ludzi z branzy budowlanej.. W końcu budowa domu nie jest zazwyczaj prowadzona przez biednych.. Choć bywają wyjątki...

Ja właśnie znalazłem w skrzynce na listy zawiadomienie, że projekt przyszedł i mam szykować kasę na jego odiór na poczcie..

To zaczynają się wydatki... :wink:

No to gratulacje. Szykuj kasę i do roboty :lol:

Teraz będę dostosowywał projekt i szykował kase na media. 8)

Ja właśnie znalazłem w skrzynce na listy zawiadomienie, że projekt przyszedł i mam szykować kasę na jego odiór na poczcie..

kze, pochwal się jaki projekt wybrałeś :)

kze, pochwal się jaki projekt wybrałeś :)

LK 343

Ale będę robił pewne zmiany. Pewnie jak każdy

Planowane zmiany:

-Przede wszystkim garaż 2 stanowiskowy

-wysokość garażu z 2,70 zmniejszę na 2,40 - przez to móc wymażony hobby room na d garażem będzie miał ściankę kolankową 120cm i 42mkw.. :lol: 8)

-schody nie zabiegowe tylko, albo jedno biegowe lub dwu biegowe

-w łazience na poddaszu okno dodatkow okno połaciowe

-na poddaszu aby usunąc filary w 2 pokojach (które mają być dla planowanych 2 dzieci) poprzez zastosowanie metalowej krokwi (nie wszystkie krokwie, tylko wybrane mają być metaloqwe - tak mi powiedział mój architek)

-pewnie usunę balkonik - by było taniej i zrobię lukarnę lub zamienię na oka połaciowe (mniej prawdopodobne)

-chcę przenieść kocioł z łazienki do pomieszczenia gospodarczego (które aktualnie jest w garażu i mozna do niego wejść z podwórka) w którym zrobię pralnię i przejście z sypialni.

To chyba tyle...

ładny domek :p podobny do domku Ew-ki

Gratuluję!!!

Masz dobre oko! 8)

DOm jest z tej samej pracowni i przed zakupem byłem u Ew-ki i oglądałem i budowę.. 8)

Wydaje się, że projekt Ew-ki pracownia ciut zmodyfikowała i sprzedaje pod nazwą lk 343.. :lol: W każdym wypadk tan nam wyszło z rozmowy z Ew-ką i Henkiem (jej mąż)..

ładny domek :p podobny do domku Ew-ki

Dzięki.

Długo szukaliśmy (pewnie jak wszyscy) i w końcu przekonała nas kubatura (niecałe 500) i 2 pokoje na dole. A poza tym nie jest duży bo ma ok.150 mkw powieżchni użytkowej. Czyli tyle ile chcieliśmy. 8)