Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rekord wpisow....

Rysiu J

Recommended Posts

• Odpowiedzi 302,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• ila66

12921

• Jajcek

11240

• andre59

10909

• stukpuk

10872

Najaktywniejsi w wątku

Widzę Whisper, że chyba sami zostalismy...

wyłączają mi internet co chwila

To pewnie Ci moi kumple, przekupieni w tpsa... :lol: :lol:

A powaznie to może masz wirusa w kompie? Albo coś źle skonfigurowane...

ja nie mam Tepsy, ani wirusa.

to mój admin. cos robi

Powiedz adminowi, że obsmarujesz go w interrrnecie!

to mój admin. cos robi

Powiedz adminowi, że obsmarujesz go w interrrnecie!

to jest wyjście :wink:

Admin. się chyba przestraszył, bo internet hula, że coś.

Myślę, że wystarczy, że podasz na forum namiary na firmę, która dostarcza Ci internet i to powinno pomóc... Zadowolony klient zachęci 3, a niezadowolony zniechęci 10 (ja kiedyś postanowiłem, że zniechęcę 100 do biura podróży Triada..)

to mój admin. cos robi

A masz w umowie zapisane tzw. SLA (Service Level Agreement), czyli np. jaki jest max czas niedostępu do sieci lub ile razy admin może Ciebie "wyciąć"? Albo jaki jest gwarantowany czas naprawy jak łącze padnie?

Prosze bardzo oto link

LK 343

I lista planowanych zmian

Planowane zmiany:

-Przede wszystkim garaż 2 stanowiskowy

-wysokość garażu z 2,70 zmniejszę na 2,40 - przez to móc wymażony hobby room na d garażem będzie miał ściankę kolankową 120cm i 42mkw..

-schody nie zabiegowe tylko, albo jedno biegowe lub dwu biegowe

-w łazience na poddaszu okno dodatkow okno połaciowe

-na poddaszu aby usunąc filary w 2 pokojach (które mają być dla planowanych 2 dzieci) poprzez zastosowanie metalowej krokwi (nie wszystkie krokwie, tylko wybrane mają być metaloqwe - tak mi powiedział mój architek)

-pewnie usunę balkonik - by było taniej i zrobię lukarnę lub zamienię na oka połaciowe (mniej prawdopodobne)

-chcę przenieść kocioł z łazienki do pomieszczenia gospodarczego (które aktualnie jest w garażu i mozna do niego wejść z podwórka) w którym zrobię pralnię i przejście z sypialni.

Aha, po obejrzeniu domku Ew-ki zastanawiam się na małym kibelkiem w garazu, obok pomieszczebnia gospodarczego.

To chyba tyle...

Prosze bardzo oto link

LK 343

I lista planowanych zmian

Planowane zmiany:

-Przede wszystkim garaż 2 stanowiskowy

-wysokość garażu z 2,70 zmniejszę na 2,40 - przez to móc wymażony hobby room na d garażem będzie miał ściankę kolankową 120cm i 42mkw..

-schody nie zabiegowe tylko, albo jedno biegowe lub dwu biegowe

-w łazience na poddaszu okno dodatkow okno połaciowe

-na poddaszu aby usunąc filary w 2 pokojach (które mają być dla planowanych 2 dzieci) poprzez zastosowanie metalowej krokwi (nie wszystkie krokwie, tylko wybrane mają być metaloqwe - tak mi powiedział mój architek)

-pewnie usunę balkonik - by było taniej i zrobię lukarnę lub zamienię na oka połaciowe (mniej prawdopodobne)

-chcę przenieść kocioł z łazienki do pomieszczenia gospodarczego (które aktualnie jest w garażu i mozna do niego wejść z podwórka) w którym zrobię pralnię i przejście z sypialni.

Aha, po obejrzeniu domku Ew-ki zastanawiam się na małym kibelkiem w garazu, obok pomieszczebnia gospodarczego.

To chyba tyle...

Garaż 2-stanowiskowy - TAK

Niższy garaż - pewnie że tak, tam wysokość niepotrzebna

Okno polaciowe w łazience - ogólnie jestem za, ale da się? To wygląda tak, jakby tam gdzieś zaczynała sie kalenica od garażu

Usunięcie filarów też dobre

Usunięcie balkoniku - można, będzie o jeden możliwy mostek termiczny mniej.

Kociol do gospodarki - w sumie takl, tylko jakoś trzeba będzie rozwiązać zwiększenie odległości, którą musi pokonać ciepła woda. Jakaś pompka coby wodę mieszać? Zwłaszcza do kuchni będzie ładny kawałek.

Przejście do pom. gosp. z sypialni... no tu bym się zastanawiał :roll:

A co do kibelka w garażu to mi się to średnio podoba. Ile razy z niego skorzystasz? A dochodzi dodatkowy pion, instalacje, wyposażenie i zmniejszenie gospodarki (która i tak jest już malutka, a w miarę normalny wymiar uzyska dopiero po powiększeniu garażu).

Jak będzie większy garaż, to mam wtedy w garażu 2 takie pomieszczenia gospodarcze. Długo zastanawiałem się co zrobić i właśnie wymyśliłem, że zamiast wyjścia do ogrodu zrobię drzwi do sypialni i w tym pomieszczeniu będzie taka bardzoej pralnia, a mniej pomieszczenie gospodarcze. Zauważ, że w projekcie jest piec (pewnie z zamknieta komorą spalania) umieszczony w łazience (która ma ok.4,5mkw) i w dodatku komin jest na przecięciu 3 kalenic... Dlatego żona wymysliła, ze piec byśmy tam przenieśli i pranie tam suszyli, nie mówiąc o pralce. Pewnie musiałbym jakieś małe okienko zrobić dla lepsze wentylacji. To mną kierowało (odciążyć łazienkę i zmienić położenie komina).

Nic nie wiem na temat pompy ciepła :o Ale ponoć pomaga ona w tym by ciepła woda szybciej była w kranie (a skoro mam miec szambo to pewnie będę i tak o niej pomysleć).

Nie za bardzo wiem, jak inaczej zrobić wejście do tego pomieszczenia gospodarczego... Z garażu? Z tzw. ogrodu?

A o małym (takie 1m na 1-1,5m) kibelku myślałem w celu umycia rąk jak coś będę robił na dworzu, a przede wszystkim jak ktoś przyjdzie na grilla lub piwo to do łazienki ma daleko (musi przejść pół domu przez salon i przedpokój lub drzwi wejściowe i przedpokój) i dlatego myślałem o takim udogodnieniu... Architekt też mi ciut odradza...

Okno połaciowe da się jakoś wpasować powiedział mi architekt, który ma adaptować... 3,5h z nim dyskutowalismy.. :wink: