Whisper 24.04.2005 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 Nic nie wiem na temat pompy ciepła Ale ponoć pomaga ona w tym by ciepła woda szybciej była w kranie (a skoro mam miec szambo to pewnie będę i tak o niej pomysleć). Nie za bardzo wiem, jak inaczej zrobić wejście do tego pomieszczenia gospodarczego... Z garażu? Z tzw. ogrodu? A o małym (takie 1m na 1-1,5m) kibelku myślałem w celu umycia rąk jak coś będę robił na dworzu, a przede wszystkim jak ktoś przyjdzie na grilla lub piwo to do łazienki ma daleko (musi przejść pół domu przez salon i przedpokój lub drzwi wejściowe i przedpokój) i dlatego myślałem o takim udogodnieniu... Architekt też mi ciut odradza... Okno połaciowe da się jakoś wpasować powiedział mi architekt, który ma adaptować... 3,5h z nim dyskutowalismy.. To się chyba nazywa pompka cyrkulacyjna A z wpasowaniem okna połaciowego to uważaj, żeby na przykład nie wyszedł Ci róg okna 10 cm od kosza... wtedy w zimie może być tam sporo śniegu... A z pom.gosp / kibelkiem to może takie "kombo" zrobić - jedno duże pomieszczenie z kibelkiem, piecem, umywalką...? I wejście bym zrobił chyba na ogród (jeśli to ma służyć odsikaniu się gości Nieeeee... coś mi tu nie pasuje Nosić pranie też z zewnątrz??? W zimie? Nie, zły pomysł. ALe wtedy tylko kibelek z zewnątrz? Też bez sensu Nie mam pomysłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 24.04.2005 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 O właśnie! Pompa cyrkulacyjna, a nie ciepła! Bo jak zacząłem czytać o tej pompie ciepła na forum to prawie, że spadłem z krzesła... Koszt kilkadziesiąt tysięcy.... U Ew-ki w Olesku jest garaż jednostanowiskowy i w miejscu pomieszczenia gospodarczego jest kibelek i stoi (jak byłem) lodówka + jakieś rzeczy gospodarcze... No i właśnie spodobało mi się z tym kibelkiem. Tylko mam wątpliowości jak go umieścić. Architekt też na mnie dziwnie patrzył. Ty również nie masz pomysłu... Będę musiał jeszcze rozwazyć ten kibelek... W sumie to mam głownie dylemat co zrobić z tym balkonikem i jak umieścić (a może jednak zrezynować ) kibelek i do niego wchodzić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 24.04.2005 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 A z wpasowaniem okna połaciowego to uważaj, żeby na przykład nie wyszedł Ci róg okna 10 cm od kosza... wtedy w zimie może być tam sporo śniegu... Ale co złego z tym sniegiem? W czym on jest upierdliwy?Nie za bardzo rozumiem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 24.04.2005 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 A z wpasowaniem okna połaciowego to uważaj, żeby na przykład nie wyszedł Ci róg okna 10 cm od kosza... wtedy w zimie może być tam sporo śniegu... Ale co złego z tym sniegiem? W czym on jest upierdliwy?Nie za bardzo rozumiem.. On robi się upierdliwy jak chcesz to okno uchylić bo jest go znacznie więcej niż normalnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 24.04.2005 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 O właśnie! Pompa cyrkulacyjna, a nie ciepła! Bo jak zacząłem czytać o tej pompie ciepła na forum to prawie, że spadłem z krzesła... Koszt kilkadziesiąt tysięcy.... U Ew-ki w Olesku jest garaż jednostanowiskowy i w miejscu pomieszczenia gospodarczego jest kibelek i stoi (jak byłem) lodówka + jakieś rzeczy gospodarcze... No i właśnie spodobało mi się z tym kibelkiem. Tylko mam wątpliowości jak go umieścić. Architekt też na mnie dziwnie patrzył. Ty również nie masz pomysłu... Będę musiał jeszcze rozwazyć ten kibelek... W sumie to mam głownie dylemat co zrobić z tym balkonikem i jak umieścić (a może jednak zrezynować ) kibelek i do niego wchodzić... To juz prędzej widziałbym to jako łazienkę przysypialnianą, z prysznicem i innymi pierdółkami + dalsza część wydzielona jako pralnia. Ale na pewno nie jako kibelek "zewnętrzny". Nie pasuje mi to i już Ale ja jestem łysy i złośliwy, Tobie może pasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 24.04.2005 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 A z wpasowaniem okna połaciowego to uważaj, żeby na przykład nie wyszedł Ci róg okna 10 cm od kosza... wtedy w zimie może być tam sporo śniegu... Ale co złego z tym sniegiem? W czym on jest upierdliwy?Nie za bardzo rozumiem.. On robi się upierdliwy jak chcesz to okno uchylić bo jest go znacznie więcej niż normalnie... A o takim zalegającym sniegu to już kojarzę! Coś czytałem na forum, jak ludzie radzą sobie ze sniegiem na oknach połaciowych... Jedna osoba to nawet suszarka po oknie jeździła, by stopic śnieg.. A inna osoba (to bardziej do mnie trafia) umieściła grzejnik pod oknem i ponoć pomagało.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 24.04.2005 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 O właśnie! Pompa cyrkulacyjna, a nie ciepła! Bo jak zacząłem czytać o tej pompie ciepła na forum to prawie, że spadłem z krzesła... Koszt kilkadziesiąt tysięcy.... U Ew-ki w Olesku jest garaż jednostanowiskowy i w miejscu pomieszczenia gospodarczego jest kibelek i stoi (jak byłem) lodówka + jakieś rzeczy gospodarcze... No i właśnie spodobało mi się z tym kibelkiem. Tylko mam wątpliowości jak go umieścić. Architekt też na mnie dziwnie patrzył. Ty również nie masz pomysłu... Będę musiał jeszcze rozwazyć ten kibelek... W sumie to mam głownie dylemat co zrobić z tym balkonikem i jak umieścić (a może jednak zrezynować ) kibelek i do niego wchodzić... To juz prędzej widziałbym to jako łazienkę przysypialnianą, z prysznicem i innymi pierdółkami + dalsza część wydzielona jako pralnia. Ale na pewno nie jako kibelek "zewnętrzny". Nie pasuje mi to i już Ale ja jestem łysy i złośliwy, Tobie może pasować W pierwszym pomieszczeniu gospodarczym to miałaby być ta pralnia, a tam gdzie ma być to drugie (po poszerzeniu garażu do dwuch stanowisk) z części wydzielić ten kibelek (ale w sumie to nie wiem jak z tym kibelkiem...) To sugerujesz, żeby w tej potencjalnej pralni zrobić łazienkę i pralnię? Nie myślałem o tym.. W sumie to pomieszczenie jest wielkości mojej łazienki (tylko bardziej wąskie..) łazienki.... Ja w tym projekcie dostrzegam w sumie mało powieżchni gospodarczej.. Ale działka mała to i może będzie mało narzędzi do przechowywania.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 24.04.2005 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 Witam panów w niedzielny wieczór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 24.04.2005 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 Widzę że w mało poważnym wątku bardzo poważne tematy poszły pod nóż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 24.04.2005 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 Widzę że w mało poważnym wątku bardzo poważne tematy poszły pod nóż Whisper wspiera mnie w rozterkach i pomaga podjąć decyzję. Jak masz chwilę i ochotę to tez zapraszam do krytykowania mojego projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 24.04.2005 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 Domek bardzo mi sie podoba Tak na 1 rzut oka, bo na więcej nie miałam jeszcze czasu to ja bym zlikwidowała balkon, i ten kibelek z dworu z prakniam jakoś tez mi nie leży To tyle jak popatrzę wnikliwiej to może dodam więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 24.04.2005 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 Domek bardzo mi sie podoba Tak na 1 rzut oka, bo na więcej nie miałam jeszcze czasu to ja bym zlikwidowała balkon, i ten kibelek z dworu z prakniam jakoś tez mi nie leży To tyle jak popatrzę wnikliwiej to może dodam więcej Ale do pralnio+pomieszczenia gospodarczego by wchodziło się z sypialni. Przynajmniej piec gazowy miałbym na oku i dzieci by przy nim nie grzebały. A od ogrody to wchodziłoby się do garażu i zaraz po prawej stronie by był ten kibelek... Kibelek by sąsiadował ścianą z pralnią ale do pralni byłoby wejście tylko z sypilani.. Nie wiem czemu wywnioskowałaś, że pralnia i wejście z ogrodu... To chyba z tych naszych rozważań z Whisperem tak Ci się skojarzyła... Bo zastanawialiśmy się razem co z tym kibelkiem... Widziałem u Ew-ki i to fajnie wyglądało, tylko że ona nie ma tej pralnio-pomieszczenia gospodarczego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 24.04.2005 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 Domek bardzo mi sie podoba Tak na 1 rzut oka, bo na więcej nie miałam jeszcze czasu to ja bym zlikwidowała balkon, i ten kibelek z dworu z prakniam jakoś tez mi nie leży To tyle jak popatrzę wnikliwiej to może dodam więcej Aha, miło że Ci się podoba. A pomoć ma dość drogi i skomplikowany dach (tak na oko za 40tyś..) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 24.04.2005 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 To może jeszcze jakieś uwagi? A może ktoś twierdzi, że dach za skomplikowany? Tylko, że tego za bardzo nie da się zmienić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 24.04.2005 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 NO tak dach jest skomplikowany ale co mam o tym pisac skoro projekt już kupiłeś i tego akurat nie da się zmienić gdybys chciał dach dwuspadowy to bys wybierał taki projekt - czyz nie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 24.04.2005 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 NO tak dach jest skomplikowany ale co mam o tym pisac skoro projekt już kupiłeś i tego akurat nie da się zmienić gdybys chciał dach dwuspadowy to bys wybierał taki projekt - czyz nie ??? No fakt. Tu się nie da nic zmienić.. No, a może coś nasuwa się co jeszcze można przemyśleć? nad czymś zastanowić się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 24.04.2005 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 Jeśli chodzi o pralnie czy pom. gospodarcze i przejście do niego z sypialni to cóż jak dla mnie malo atrakcyjne, ale czasami nie ma innego wyboru. Jakoś nie widze żebym z praniem musiał latac przez swoją sypialnię Może mówie tak dlatego że ja sobie założyłam, że sypialni ato będzie nasz azyl z zakazem wstępu dla innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 24.04.2005 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 Więcej dodam jutro jak posiedzę nad rzutami dokładniej Dzisiaj nie ma siły To co napisałam to tak z tego o czym rozmawialiście z Whisperem Co do toalety z zewnątrz to mój mąz uważa że należy ograniczać wejścia do domu i ja już się przyzwyczaiłam się do takeij mysli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 24.04.2005 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 Jeśli chodzi o pralnie czy pom. gospodarcze i przejście do niego z sypialni to cóż jak dla mnie malo atrakcyjne, ale czasami nie ma innego wyboru. Jakoś nie widze żebym z praniem musiał latac przez swoją sypialnię Może mówie tak dlatego że ja sobie założyłam, że sypialni ato będzie nasz azyl z zakazem wstępu dla innych To u mnie właśnie chyba tak jest, że jesli pralnia z pom. gosp. to tylko z wejściem od sypialni... Nie jest to za cudowne rozwiązanie, ale nie wymysliłem innego. Zresztą na pomysł tego pomieszczenia wpadła zona... Ja tego nie wymysliłem, ale uznałem że jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 24.04.2005 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 Co do toalety z zewnątrz to mój mąz uważa że należy ograniczać wejścia do domu i ja już się przyzwyczaiłam się do takeij mysli To chyba mam podobna koncepcję, a podsunął mi ją Heniek (mąż Ew-ki). Ale ja nie wiem, kiedy odpowiem na Twoje (i innych) uwagi. Bo dziś jestem w necie tylko dzięki uprzejmości siostry (ma stałe łącze), a ja nie... Może za tydzień (w długi weeknd) znowu uda mi się dostać do netu... Bez chodzenia do pracy nie ma internetu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts