Sonika 24.04.2005 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 Ta pompa cyrkulacyjna to np. Grundfos., my taką mamy.Będziesz mieć piec jedno czy dwu - funkcyjny?W kuchni, pod zlewem możesz zamontować elektryczny, mały bojlerek np. przepływowy Aristona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 24.04.2005 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 Kze to bedę mogła trochę pomysleć i pogadamy jak wrócisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 24.04.2005 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 Bo jak jednofunkcyjny z zasobnikiem, to ten zasobnik też musi gdzieś byc zainstalowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 24.04.2005 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 Ta pompa cyrkulacyjna to np. Grundfos., my taką mamy. Będziesz mieć piec jedno czy dwu - funkcyjny? W kuchni, pod zlewem możesz zamontować elektryczny, mały bojlerek np. przepływowy Aristona. A droga taka pompa cyrkulacyjna? Na razie ustaliłem, ze piec będzie z zamkniętą komorą spalania... A bojler jest lepszym rozwiązaniem od koła dwufunkcyjnego? Bojler jest na prąd, a ja będę miał ogrzewanie gazowe. Czy to nie będzie się kłócić, czy też nie będzie opłacac się bardziej ogrzewać wodę piecem na gaz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 24.04.2005 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 Kze to bedę mogła trochę pomysleć i pogadamy jak wrócisz To liczę na przemyślenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 24.04.2005 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 Bo jak jednofunkcyjny z zasobnikiem, to ten zasobnik też musi gdzieś byc zainstalowany. Myślałem, ze chyba zasobnik na wodę będzie potrzebny i wydaje mi się, że jego miejsce by było obok pieca w tym pomieszczeniu.. Ale co do tego czy ma być jedno, czy dwu funkcyjny to nie jestem zdecydowany... A już powinienem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 24.04.2005 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 Ta pompa cyrkulacyjna to np. Grundfos., my taką mamy. Będziesz mieć piec jedno czy dwu - funkcyjny? W kuchni, pod zlewem możesz zamontować elektryczny, mały bojlerek np. przepływowy Aristona. A droga taka pompa cyrkulacyjna? Na razie ustaliłem, ze piec będzie z zamkniętą komorą spalania... A bojler jest lepszym rozwiązaniem od koła dwufunkcyjnego? Bojler jest na prąd, a ja będę miał ogrzewanie gazowe. Czy to nie będzie się kłócić, czy też nie będzie opłacac się bardziej ogrzewać wodę piecem na gaz? Pompa nie jest droga. Dokładnie nie pamiętam, ale powiedzmy 200,00zł. Ja mówię o małym bojlerku, pod zlewem, tylko do grzania wody w kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 24.04.2005 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 Bo jak jednofunkcyjny z zasobnikiem, to ten zasobnik też musi gdzieś byc zainstalowany. Myślałem, ze chyba zasobnik na wodę będzie potrzebny i wydaje mi się, że jego miejsce by było obok pieca w tym pomieszczeniu.. Ale co do tego czy ma być jedno, czy dwu funkcyjny to nie jestem zdecydowany... A już powinienem? Jak w pomieszczeniu gosp. to OK. Gorzej jak w łazience, bo zajmuje duzo miejsca. My go mamy na strychu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 24.04.2005 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 Bo jak jednofunkcyjny z zasobnikiem, to ten zasobnik też musi gdzieś byc zainstalowany. Myślałem, ze chyba zasobnik na wodę będzie potrzebny i wydaje mi się, że jego miejsce by było obok pieca w tym pomieszczeniu.. Ale co do tego czy ma być jedno, czy dwu funkcyjny to nie jestem zdecydowany... A już powinienem? Chyba masz jeszcze trochę czasu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 24.04.2005 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 Pompa nie jest droga. Dokładnie nie pamiętam, ale powiedzmy 200,00zł. Ja mówię o małym bojlerku, pod zlewem, tylko do grzania wody w kuchni. 200 pln to da się przeżyć. Musze przyznać, że z wrażenia pomyliłem nazwy i zacząłem czytać o pompie .. ciepła. I jak wspomniałem prawie nie spadłem z krzesła (w temacie ceny.. ) A ten bojlerek to uzywany jest tylko do zmywania i gotowania, czyli do operacji wodnych wykonywanych w kuchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 24.04.2005 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 A teraz idę robić się bustwoi idę spać [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 24.04.2005 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 Bo jak jednofunkcyjny z zasobnikiem, to ten zasobnik też musi gdzieś byc zainstalowany. Myślałem, ze chyba zasobnik na wodę będzie potrzebny i wydaje mi się, że jego miejsce by było obok pieca w tym pomieszczeniu.. Ale co do tego czy ma być jedno, czy dwu funkcyjny to nie jestem zdecydowany... A już powinienem? Jak w pomieszczeniu gosp. to OK. Gorzej jak w łazience, bo zajmuje duzo miejsca. My go mamy na strychu. No właśnie w projekcie jest, że w łazience ma być piec, no i pewnie projektanci wymyślili sobie, że i zasobnik... A przecież łazienka na dole ma ok. 4,5m kw to nie jest salon łazienkowy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 24.04.2005 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 A teraz idę robić się bustwoi idę spać [/img] To dobranoc. Zyczę udanego "bustwowania"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 24.04.2005 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 Bo jak jednofunkcyjny z zasobnikiem, to ten zasobnik też musi gdzieś byc zainstalowany. Myślałem, ze chyba zasobnik na wodę będzie potrzebny i wydaje mi się, że jego miejsce by było obok pieca w tym pomieszczeniu.. Ale co do tego czy ma być jedno, czy dwu funkcyjny to nie jestem zdecydowany... A już powinienem? Jak w pomieszczeniu gosp. to OK. Gorzej jak w łazience, bo zajmuje duzo miejsca. My go mamy na strychu. No właśnie w projekcie jest, że w łazience ma być piec, no i pewnie projektanci wymyślili sobie, że i zasobnik... A przecież łazienka na dole ma ok. 4,5m kw to nie jest salon łazienkowy.. Pa, Aga... My też mieliśmy piec w łazience, ale przeniesliśmy go do pomieszczenia gosp. na I-ym piętrze, a zasobnik mamy na strychu. Na etapie projektu wszystko się da zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 24.04.2005 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 My też mieliśmy piec w łazience, ale przeniesliśmy go do pomieszczenia gosp. na I-ym piętrze, a zasobnik mamy na strychu. Na etapie projektu wszystko się da zrobić. No i dlatego liczę na uwagi osób bardziej doświadczonych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 24.04.2005 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 http://domeksoniki.photosite.com/~photos/tn/590_348.ts1112184912000.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 24.04.2005 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 Ojej... Co to za machina? Domyslam się, że pompa cyrkulacyjna. Ona działa, na prąd, tak? (pewnie jak większość urządzeń w domu) I jej zadaniem jej powodować aby woda ciągle była w ruchu i blisko do kranu było ciepłej wodzie? To z gróbsza na czym jej rola polega? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 24.04.2005 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 Jaka machina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 24.04.2005 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 To białe, to baniak na wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 24.04.2005 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 A o niebiesko białe z kablami?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts