SławekD-żonka 21.04.2006 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Czy ktoś z towarzystwa był w St.Petersburgu? Czy mam brać kałasza ? ja byłem , nie był potrzebny Pół bidy - a po angielskij to oni gawariat czy niekoniecznie ? Pozdrawiam "mafię" stukaczy Miasto piękne, chociaż w wielu miejscach wciąż zaniedbane. Znajomością angielskiego można być mile zaskoczonym. Powodów do obaw też nie widzę. Nefer - czyżbyś byłą miłośniczką prozy Sapkowskiego? Cześć Markus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 21.04.2006 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Kasia - gratulki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 21.04.2006 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 A może kto wie ile tam taksówki kosztują i czy można brać spod lotniska - czy tak jak u nas parę lat temu - lepiej nie ... Firmowe taksówki jak najbardziej. Żadnych "dzikich kogutów". W ubiegłym roku płaciłem równowartość naszych 40 zł. To jeszcze nie tak źle, w Poznaniu bardziej zdzierają, goście hotelowi po przyjeździe z lotniska byli zdziwieni, że takie drogie taksówki są - 6km i 100zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 21.04.2006 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Kasia - gratulki Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 21.04.2006 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Ale za to hotel sobie fajny wzięłam : http://www.accorhotels.com/accorhotels/gif/5679h00.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 21.04.2006 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 To ja już uciekam, jak siędom to się już nie ma tyle czasu co kiedyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 21.04.2006 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 A może kto wie ile tam taksówki kosztują i czy można brać spod lotniska - czy tak jak u nas parę lat temu - lepiej nie ... Firmowe taksówki jak najbardziej. Żadnych "dzikich kogutów". W ubiegłym roku płaciłem równowartość naszych 40 zł. Marcus - kopalnio wiedzy..... Ja tam służbowo - na zesłanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 21.04.2006 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Podobno nie jest wcale tak źle, a sama będziesz? niestety - jak palec Nefer - zapewne wiesz w jakim hotelu będziesz. Znajdź ich stronę internetową i wyślij im maila z zapytaniem jaką firmę taksówkową sugerują. Ja ostatnio tak zrobiłem w lutym gdy leciałem do Rygi. Z hotelu przysłali mi informacje co i jak. Mieli wręcz firmę z którą współpracowali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 21.04.2006 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Podobno nie jest wcale tak źle, a sama będziesz? niestety - jak palec Nefer - zapewne wiesz w jakim hotelu będziesz. Znajdź ich stronę internetową i wyślij im maila z zapytaniem jaką firmę taksówkową sugerują. Ja ostatnio tak zrobiłem w lutym gdy leciałem do Rygi. Z hotelu przysłali mi informacje co i jak. Mieli wręcz firmę z którą współpracowali. Tak zrobię . Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 21.04.2006 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 I nawet już tak zrobiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 21.04.2006 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Podobno nie jest wcale tak źle, a sama będziesz? niestety - jak palec Nefer - zapewne wiesz w jakim hotelu będziesz. Znajdź ich stronę internetową i wyślij im maila z zapytaniem jaką firmę taksówkową sugerują. Ja ostatnio tak zrobiłem w lutym gdy leciałem do Rygi. Z hotelu przysłali mi informacje co i jak. Mieli wręcz firmę z którą współpracowali. Tak zrobię . Dzięki Koniecznie, my też tak robiliśmy, nawet zamawialiśmy normalne taksówki dla naszych gości na lotnisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 21.04.2006 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Cała jestem w stresie - zawsze latałam po Europie .. a tu bęc.. Podobno to piękne miasto... Zresztą w pierwsze wersji zesłania była Moskwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 21.04.2006 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Widzieliście to? Nie wiem czy bardziej czy czy ... chyba wszytkiego po trochu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 21.04.2006 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Cała jestem w stresie - zawsze latałam po Europie .. a tu bęc.. Podobno to piękne miasto... Zresztą w pierwsze wersji zesłania była Moskwa To możesz się cieszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcel2000 21.04.2006 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Czy ktoś z towarzystwa był w St.Petersburgu? Czy mam brać kałasza ? ja byłem , nie był potrzebny Pół bidy - a po angielskij to oni gawariat czy niekoniecznie ? w hotelach, muzeach itp. - tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 21.04.2006 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Cała jestem w stresie - zawsze latałam po Europie .. a tu bęc.. Podobno to piękne miasto... Zresztą w pierwsze wersji zesłania była Moskwa Jako ciekawostka. W byłym Sojuzie nadal pokutuje taki fajny zwyczaj podróżowania po mieście "na słupka". Staje się przy krawężniku z wysuniętą ręką. W ramach dorabiania do marnych pensji, po zatrzymaniu sie samochodu podaje się kierowcy ulicę na jaką chcemy dojechać. Zwykle trafia się za 3/4 razem na kierowcę który tam jedzie. Zwykli kierowcy za kilka rubli dorabiają w ten sposób do marnych pensji. Kosztuje grosze, a zabawa przednia. A ile się można dowiedzieć o mieście i jego mieszkańcach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 21.04.2006 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Markus - to faktycznie ciekawostka A w temacie ciekawostek - jak sie sprawują te płytki na tarasie??? Pęka coś, bo teściom po niecałym roku zaczynają odpadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcel2000 21.04.2006 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Kasia gratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 21.04.2006 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Markus - to faktycznie ciekawostka A w temacie ciekawostek - jak sie sprawują te płytki na tarasie??? Pęka coś, bo teściom po niecałym roku zaczynają odpadać Nie mają prawa pękać, ani odpadać. Napewno nie za te pieniądze jakie za nie zapłaciłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 21.04.2006 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Kasia gratki Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts