Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rekord wpisow....

Rysiu J

Recommended Posts

Czy ktoś z towarzystwa był w St.Petersburgu? Czy mam brać kałasza ?

ja byłem , nie był potrzebny :wink:

Pół bidy - a po angielskij to oni gawariat czy niekoniecznie ?

Pozdrawiam "mafię" stukaczy 8) :lol:

Miasto piękne, chociaż w wielu miejscach wciąż zaniedbane. Znajomością angielskiego można być mile zaskoczonym. Powodów do obaw też nie widzę.

Nefer - czyżbyś byłą miłośniczką prozy Sapkowskiego?

Cześć Markus :p

• Odpowiedzi 302,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• ila66

12921

• Jajcek

11240

• andre59

10909

• stukpuk

10872

Najaktywniejsi w wątku

A może kto wie ile tam taksówki kosztują i czy można brać spod lotniska - czy tak jak u nas parę lat temu - lepiej nie ...

Firmowe taksówki jak najbardziej. Żadnych "dzikich kogutów". W ubiegłym roku płaciłem równowartość naszych 40 zł.

To jeszcze nie tak źle, w Poznaniu bardziej zdzierają, goście hotelowi po przyjeździe z lotniska byli zdziwieni, że takie drogie taksówki są - 6km i 100zł :o

A może kto wie ile tam taksówki kosztują i czy można brać spod lotniska - czy tak jak u nas parę lat temu - lepiej nie ...

Firmowe taksówki jak najbardziej. Żadnych "dzikich kogutów". W ubiegłym roku płaciłem równowartość naszych 40 zł.

Marcus - kopalnio wiedzy.....

Ja tam służbowo - na zesłanie :(

Podobno nie jest wcale tak źle, a sama będziesz?

niestety - jak palec :cry: :cry: :cry:

Nefer - zapewne wiesz w jakim hotelu będziesz. Znajdź ich stronę internetową i wyślij im maila z zapytaniem jaką firmę taksówkową sugerują. Ja ostatnio tak zrobiłem w lutym gdy leciałem do Rygi. Z hotelu przysłali mi informacje co i jak. Mieli wręcz firmę z którą współpracowali.

Nefer - zapewne wiesz w jakim hotelu będziesz. Znajdź ich stronę internetową i wyślij im maila z zapytaniem jaką firmę taksówkową sugerują. Ja ostatnio tak zrobiłem w lutym gdy leciałem do Rygi. Z hotelu przysłali mi informacje co i jak. Mieli wręcz firmę z którą współpracowali.

Tak zrobię . Dzięki :)

Tak zrobię . Dzięki :)

Koniecznie, my też tak robiliśmy, nawet zamawialiśmy normalne taksówki dla naszych gości na lotnisko.

Cała jestem w stresie - zawsze latałam po Europie .. a tu bęc..

Podobno to piękne miasto...

Zresztą w pierwsze wersji zesłania była Moskwa :)

Jako ciekawostka.

W byłym Sojuzie nadal pokutuje taki fajny zwyczaj podróżowania po mieście "na słupka". Staje się przy krawężniku z wysuniętą ręką. W ramach dorabiania do marnych pensji, po zatrzymaniu sie samochodu podaje się kierowcy ulicę na jaką chcemy dojechać. Zwykle trafia się za 3/4 razem na kierowcę który tam jedzie. Zwykli kierowcy za kilka rubli dorabiają w ten sposób do marnych pensji. Kosztuje grosze, a zabawa przednia. A ile się można dowiedzieć o mieście i jego mieszkańcach :lol:

Markus - to faktycznie ciekawostka :D

A w temacie ciekawostek - jak sie sprawują te płytki na tarasie??? Pęka coś, bo teściom po niecałym roku zaczynają odpadać :o

Nie mają prawa pękać, ani odpadać. Napewno nie za te pieniądze jakie za nie zapłaciłem :lol: