Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rekord wpisow....

Rysiu J

Recommended Posts

• Odpowiedzi 302,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• ila66

12921

• Jajcek

11240

• andre59

10909

• stukpuk

10872

Najaktywniejsi w wątku

Witam

A ja pracuję - znaczysie wykańczam wnętrze. Dzisiaj murowałem schodki na poddaszu między korytarzem a gabinetem położonym nad garażem, który jest 48 cm niżej od reszty. Murowałem ale nie skończyłem. Było trochę zabawy z przycinaniem bloczków BK i potem z ich poziomowaniem. Nie chcę murować drugiego schodka bo dociskając bloczki drugiego stopnia przekrzywiłbym pierwszy stopień.

obiad zaraz zrobie.. a na razie przebijam sie przez kosztorys ktory dostałam... i namierzam w stronę kuchni

słuchjacie wg kosztorysu robocizna za stan syrowu z opłożeniem dachu przy dachu dwuspadowym i bryle do prostokata to prawie 50 tys zl..

:o duzo czy średnio?

Sylvia - dużo za dużo, ale popatrz jeszcze dokładnie na zakres prac. Dla porónania u mnie. Parter i poddasze razem według podłóg 150 m kw. Dach o powierzchni 180 m kw w kształcie dwóch dachóch dwuspadowych pod kątem 90 stopni do siebie. Całość prac murarskich bez ścian działowych i bez schodów w domu i bez tarasu, ale za to ze schodami wejściowego ganku i z 2 kominami z klinkieru wyniosła 14 tys. Więżba i pokrycie dachówką ceramiczną z rynnami i osadzeniem 3 połaciówek to około 8,5 - 9 tys. za robociznę oczywiście...