Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rekord wpisow....

Rysiu J

Recommended Posts

no nie wiem czy mur prawnie mozesz postawic ??? trzeba by to sprawdzic bo w bdynku jesli sciana bez okien to minimum 3,5 metra od granicy

Zaglądałam w różne miejsca... do wysokości 2,19 mogę postawić. Jak wyższy to musi być ażurowy - ano to zrobię ażurowy trochę. Urzędnicy leniwi to pewnie zatwierdzą plany i już..

jezeli tak to smialo a zeby ja tak pogielo, ja bym nawet chwili sie nie zastanawial tylko taki mur stawial

nienawidzę zniżać się do tego poziomu ale mnie zmusi. Mąż chciał spalić jakieś gałęzie - zrobiła awanturę, że zadzwoni po straż miejską. Mamy na działce zabezpieczone miejsce na ognisko. Słyszałam , że na terenie miasta nie wolno nic palić, ale wiadomo jak jest - szczególnie, że tam w promieniu kilkunastu ulic są domy jednorodzinne i sąsiad oponami pali vis a vis. No to zgasiliśmy. Ja jestem wielce ciekawa jak ona przeżyje budowę i budowlańców...

• Odpowiedzi 302,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• ila66

12921

• Jajcek

11240

• andre59

10909

• stukpuk

10872

Najaktywniejsi w wątku

no nie wiem czy mur prawnie mozesz postawic ??? trzeba by to sprawdzic bo w bdynku jesli sciana bez okien to minimum 3,5 metra od granicy

Zaglądałam w różne miejsca... do wysokości 2,19 mogę postawić. Jak wyższy to musi być ażurowy - ano to zrobię ażurowy trochę. Urzędnicy leniwi to pewnie zatwierdzą plany i już..

jezeli tak to smialo a zeby ja tak pogielo, ja bym nawet chwili sie nie zastanawial tylko taki mur stawial

nienawidzę zniżać się do tego poziomu ale mnie zmusi. Mąż chciał spalić jakieś gałęzie - zrobiła awanturę, że zadzwoni po straż miejską. Mamy na działce zabezpieczone miejsce na ognisko. Słyszałam , że na terenie miasta nie wolno nic palić, ale wiadomo jak jest - szczególnie, że tam w promieniu kilkunastu ulic są domy jednorodzinne i sąsiad oponami pali vis a vis. No to zgasiliśmy. Ja jestem wielce ciekawa jak ona przeżyje budowę i budowlańców...

ona jak ona, pewnie się lubuje w takich sytuacjach ale jak ty :roll: :roll: :roll:

Nefer ....dawno się tak nie uśmiałam :D ....wybacz ,ale na takie cóś nie mam siły ......życz sąsiadce dużo zdrowia ,bo na rozum już za późno :-?

Nam kiedyś sąsiad podlał piękny bez -ropą ......jedna część bzu zmarniała ,a sąsiad bardzo sia dziwił czemu to drzewo tak choruje :evil:

( inny sąsiad widział niecny czyn życzliwego sąsiada )

A co do tui .....będą teraz równiótko rosły :wink:

Niech szlag trafi te tuje. Podnosi mi ciśnienie jak ktoś zaburza moją strefę intymności :) Mam nadzieję, że robole jej dadzą popalić :)

Nefer ....dawno się tak nie uśmiałam :D ....wybacz ,ale na takie cóś nie mam siły ......życz sąsiadce dużo zdrowia ,bo na rozum już za późno :-?

Nam kiedyś sąsiad podlał piękny bez -ropą ......jedna część bzu zmarniała ,a sąsiad bardzo sia dziwił czemu to drzewo tak choruje :evil:

( inny sąsiad widział niecny czyn życzliwego sąsiada )

A co do tui .....będą teraz równiótko rosły :wink:

My kiedyś mieliśmy zamiar wykańczać taki dom w którym każdy z rodziny męża miał udziął i zaczęliśmy od posadzenia tam choinek 8)

Sąsiadka wszytkie tak podlała, ze wyschły a śliwki jak padały na nasza cześ to zbierała w nocy :roll: :lol: :lol: :lol: :wink:

Najlepiej to wysoki płot i trzymac dystans :-?

Ja zresztą jak ktoś mi nie pasuje to zazwyczaj trzymam na dystans i w miare spokój :-?

Ale betonowy płot strasznie wysoki to przynajmniej nie widac jak taka strasznie upierdliwa no i psy strasznie grozne że by bała sie ręki wystawić :wink:

Zamierzam się zdecydowanie odgrodzić od bydła :):)

ona jak ona, pewnie się lubuje w takich sytuacjach ale jak ty :roll: :roll: :roll:

Mnie jest ciężko wyprowadzić z rónowagi - jestem raczej człowiekiem z typu "nieuzasadniony optymizm", ale jak już mnie ktoś wkurzy to potrafię być niezła suka... tylko nie o to chodzi przecież.

Sąsiedzi po obu stronach - w porządku. Jeden chciał postawić garaż przy siatce - przyszedł, zapytał - nie ma sprawy.

Drugi chciał dobudować schody ( 50 cm od siatki) - przyszedł, poprosił , teściowa z nim do notariusza pojechała podpisać zgodę - dlaczego ludziom wbrew robić? Nie ma problemu - wystarczy powiedzieć. akby normalnie spytała to bym te tuje w piz...u wywaliła. Ale nie trawię takiej pieprz...ej samowoli i dysponowania moim mieniem.

Już mi lepiej :):)

nie trawię takiej pieprz...ej samowoli i dysponowania moim mieniem.

Już mi lepiej

No fakt jakies granice musza być, bo jak wszystkim pozwolić to nam na głowę n.....ją :wink:

Wygadaj sie i jeszcze na nią popsiocz to na pewno będzie lżej 8)

Oj, Ty wiesz jak to działa.

Ale........ zajrzałam "do Ciebie" - jaką masz ściankę kolankową ?

Nefer wiem co czujesz.

Moj sąsiad budował pomieszczenie gospodarcze w granicy, niestety nie musiał mieć naszej zgody bo plan zagospodarowania na to zezwalał. Ale nie pytając nas wcale jego robotnicy weszli na naszą działkę pod naszą nieobecność i zrobili to pieprzone pomieszczenie gospodarcze, łamiąc moje tuje i ochlapując je zaprawą, tynkiem. Sąsiad , gdy zwrociliśmy mu uwagę tylko wzruszył ramionami i stwierdził że odrośnie. Dla niego no problem. Wystarczyło tylko nas powiadomić , a zabezpieczyłanbym te krzaczki. Na razie tuje kiepsko dają sobie radę z odrastaniem

Nefer wiem co czujesz.

Moj sąsiad budował pomieszczenie gospodarcze w granicy, niestety nie musiał mieć naszej zgody bo plan zagospodarowania na to zezwalał. Ale nie pytając nas wcale jego robotnicy weszli na naszą działkę pod naszą nieobecność i zrobili to pieprzone pomieszczenie gospodarcze, łamiąc moje tuje i ochlapując je zaprawą, tynkiem. Sąsiad , gdy zwrociliśmy mu uwagę tylko wzruszył ramionami i stwierdził że odrośnie. Dla niego no problem. Wystarczyło tylko nas powiadomić , a zabezpieczyłanbym te krzaczki. Na razie tuje kiepsko dają sobie radę z odrastaniem

Po prostu bydło. To można tylko granat wrzucić i zamknąć drzwi.

Ale........ zajrzałam "do Ciebie" - jaką masz ściankę kolankową

coś około 50-60 cm :-? O ile pamiętam to rząd pustaków, 20 cm, wieniec 25 cm i murłata- chyba około 10-15 cm 8)

Bardzo mi sie podobają Twoje okna na poddaszu. Jestem przed wbiciem łopaty i teraz widzę i mogę sobie wyobrazić jak to wygląda. A u Ciebie ślicznie.

coś około 50-60 cm :-? O ile pamiętam to rząd pustaków, 20 cm, wieniec 25 cm i murłata- chyba około 10-15 cm 8)

Bardzo mi sie podobają Twoje okna na poddaszu. Jestem przed wbiciem łopaty i teraz widzę i mogę sobie wyobrazić jak to wygląda. A u Ciebie ślicznie.

:o :o :o

To z oszczedności takie proste bez podziałek 8) :wink:

Ale miło mi 8)

CZeść Andre :p

:o :o :o

To z oszczedności takie proste bez podziałek 8) :wink:

Ale miło mi 8)

CZeść Andre :p

U mnie też takie będą , ale dlatego, że takie najładniejsze :)