Joanna i Janusz 14.05.2006 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 Bandaż eni elesatyczny tylko zwykły i tylko na końcówkach deseczki usztywniajacej.. wiec chyba może byc? sylvia Jeśli mąż się lepiej z tym czuje to można zostawić ,ale każda dodatkowa "okładzina" w taką temperaturę jak dziś pomaga zarazom Na pewno pobiegnij po Voltaren - zdecydowanie działa na poważne obrzęki i zapobiega rozprzestrzenieniu stanu zapalnego i oczywiście działa przeciwbólowo (diklofenak) Ew-ka Po tej ilości kontuzji mojego męża, po jego operacjach na wiązadła krzyżowe w kolanach, po kontuzjach moich dzieci i zawodników i jazdach po szpitalach mogłabym otworzyć prywatną klinikę ortopedyczną :) Zawsze do usług czekaj cos przeciwbolowego mam w masci to mu zaraz zapodam.. napisze ci nazwy podasz mi ktorym posmarowac.. fastum żel ( skąłd ketoprofen 2,5%) lub ben gay chyba to drugie odpada? lepiej Fastum- dobrze się wchłania i nie rozgrzewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 14.05.2006 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 Bandaż eni elesatyczny tylko zwykły i tylko na końcówkach deseczki usztywniajacej.. wiec chyba może byc? sylvia Jeśli mąż się lepiej z tym czuje to można zostawić ,ale każda dodatkowa "okładzina" w taką temperaturę jak dziś pomaga zarazom Na pewno pobiegnij po Voltaren - zdecydowanie działa na poważne obrzęki i zapobiega rozprzestrzenieniu stanu zapalnego i oczywiście działa przeciwbólowo (diklofenak) Ew-ka Po tej ilości kontuzji mojego męża, po jego operacjach na wiązadła krzyżowe w kolanach, po kontuzjach moich dzieci i zawodników i jazdach po szpitalach mogłabym otworzyć prywatną klinikę ortopedyczną :) Zawsze do usług czekaj cos przeciwbolowego mam w masci to mu zaraz zapodam.. napisze ci nazwy podasz mi ktorym posmarowac.. fastum żel ( skąłd ketoprofen 2,5%) lub ben gay chyba to drugie odpada? Weź Fastum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 14.05.2006 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 Asiu dizekuje bardzo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 14.05.2006 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 Współczuję urazu... Jak pisała Nefer, warto po 3-4 dniach przy braku poprawy powtórnie prześwietlić, gdyż niektóre złamania dopiero wtedy się ujawniają i rtg pojawia się szczelina złamania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 14.05.2006 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 unierucomić możesz za dłoń i powyżej nadgarstwa. Nie na samym nadgarstku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 14.05.2006 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 a usztywnienie na początku jak najbardziej wskazane, bo pomaga oszczędzać uszkodzony staw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 14.05.2006 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 unierucomić możesz za dłoń i powyżej nadgarstwa. Nie na samym nadgarstku. według zasad przy złamaniu/urazie w stawie należy unieruchomić obie sąsiadujące kości (tu masz ich trochę więcej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 14.05.2006 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 Współczuję urazu... Jak pisała Nefer, warto po 3-4 dniach przy braku poprawy powtórnie prześwietlić, gdyż niektóre złamania dopiero wtedy się ujawniają i rtg pojawia się szczelina złamania Dokładnie. Czasem jest to "odszczypanie" kości albo kiepsko widoczne pęknięcie. Nałóż dużo maści , delikatnie wmasuj, zostaw na chwilę i potem zbierz nadmiar chusteczką lub papierowym ręcznikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 14.05.2006 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 Po tej ilości kontuzji mojego męża, po jego operacjach na wiązadła krzyżowe w kolanach, po kontuzjach moich dzieci i zawodników i jazdach po szpitalach mogłabym otworzyć prywatną klinikę ortopedyczną :) Zawsze do usług mój Luby też ma zerwane więzadło krzyżowe i zastanawiamy się nad rekonstrukcją... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 14.05.2006 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 unierucomić możesz za dłoń i powyżej nadgarstwa. Nie na samym nadgarstku. według zasad przy złamaniu/urazie w stawie należy unieruchomić obie sąsiadujące kości (tu masz ich trochę więcej) Powiem szczerze, że nie wygląda to na złamanie ( o ile można coś wyrokować przez internet) ale gorączka u dorosłego chłopa to raczej stan zapalny. Nie przyciskałabym i nie ogrzewała tego miejsca. Jeśli się chłopak czuje lepiej jak jest "unieruchomiony" to dobrze. Psychika to pół sukcesu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 14.05.2006 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 dziewczyny dzięki unieruchomione było przedramie i cała dłoń aż do placów palce juz uruchomione... fastum posmarowane wchoneło sie ładnie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 14.05.2006 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 Po tej ilości kontuzji mojego męża, po jego operacjach na wiązadła krzyżowe w kolanach, po kontuzjach moich dzieci i zawodników i jazdach po szpitalach mogłabym otworzyć prywatną klinikę ortopedyczną :) Zawsze do usług mój Luby też ma zerwane więzadło krzyżowe i zastanawiamy się nad rekonstrukcją... No to raz ! Mój sobie zrobił oba w zeszłym roku Fajnie było - mam na kasecie video Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 14.05.2006 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 dziewczyny dzięki unieruchomione było przedramie i cała dłoń aż do placów palce juz uruchomione... fastum posmarowane wchoneło sie ładnie ... Jak ładnie to powtórz wieczorem - tylko wal dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 14.05.2006 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 na razei chłop sie położył i unieruchomienie zdjął.. pytanie kiedy powinna byc widoczna poprawa? i co dalej z tym robic? wczorja pan an izbie przyjęc przepisa jakis nowy lek przeciwbólowo-przeciwzapalny skutków ubocznych t o miała na pół storny maz zazył i dzis odmóił bo wczorja mimo leku bolałao wział nurofen i przestało bolec ( do momentu zakończenia dizałania nurofenu - bo znów boli) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 14.05.2006 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 szkoda ze pokazac nie mozesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 14.05.2006 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 dziewczyny dzięki unieruchomione było przedramie i cała dłoń aż do placów palce juz uruchomione... fastum posmarowane wchoneło sie ładnie ... Jak ładnie to powtórz wieczorem - tylko wal dużo Swietnie, będzie jeszcze z Ciebie dobry kandydat na sanitariuszkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 14.05.2006 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 na razei chłop sie położył i unieruchomienie zdjął.. pytanie kiedy powinna byc widoczna poprawa? i co dalej z tym robic? wczorja pan an izbie przyjęc przepisa jakis nowy lek przeciwbólowo-przeciwzapalny skutków ubocznych t o miała na pół storny maz zazył i dzis odmóił bo wczorja mimo leku bolałao wział nurofen i przestało bolec ( do momentu zakończenia dizałania nurofenu - bo znów boli) jeszcze poboli. to nieciekawy uraz. 2 tygodnie będzie bolało, ale nie tak strasznie. Nie wiem jaka jest jego granica bólu, ale jak znam chłopów to trochę histeryzują. Do wtorku powinna być poprawa - jeśli nie - trzeba działać. Ostrożnie w łączeniem maści przeciwbólowych i tabletek. To nie jest obojętne. Proponuje pyralginum zamiast nurofenu - tak na wszelki wypadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 14.05.2006 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 ps. moje "szczescie" w osobie osobnika płci " mięskiej " to sobie tylko na motorze smiga - i co rusz sie tam lekko rozwala... - np miał pieknie zerwany cała skore z ramienia - obecnie wyglada to tak jakby mial wielka blizne wielkosci min 3 dloni po starym oparzeniu i do tej pory niewyjeta srube z ramienia.... tyz piknie.... sylvia1 - pozdrowienia i zyczenie zdrowie dla Meza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 14.05.2006 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 ps. moje "szczescie" w osobie osobnika płci " mięskiej " to sobie tylko na motorze smiga - i co rusz sie tam lekko rozwala... - np miał pieknie zerwany cała skore z ramienia - obecnie wyglada to tak jakby mial wielka blizne wielkosci min 3 dloni po starym oparzeniu i do tej pory niewyjeta srube z ramienia.... tyz piknie.... sylvia1 - pozdrowienia i zyczenie zdrowie dla Meza Kiedyś przyszywałam kumplowi udo na swoje miejsce Ale "szczęście" rozumiem bo sama śmigałam - z różnym skutkiem Ale mój mąż motoru miał nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 14.05.2006 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 ps. moje "szczescie" w osobie osobnika płci " mięskiej " to sobie tylko na motorze smiga - i co rusz sie tam lekko rozwala... - np miał pieknie zerwany cała skore z ramienia - obecnie wyglada to tak jakby mial wielka blizne wielkosci min 3 dloni po starym oparzeniu i do tej pory niewyjeta srube z ramienia.... tyz piknie.... sylvia1 - pozdrowienia i zyczenie zdrowie dla Meza Kiedyś przyszywałam kumplowi udo na swoje miejsce Ale "szczęście" rozumiem bo sama śmigałam - z różnym skutkiem Ale mój mąż motoru miał nie będzie dobre!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts