Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rekord wpisow....

Rysiu J

Recommended Posts

Bandaż eni elesatyczny tylko zwykły i tylko na końcówkach deseczki usztywniajacej.. wiec chyba może byc?

sylvia

Jeśli mąż się lepiej z tym czuje to można zostawić ,ale każda dodatkowa "okładzina" w taką temperaturę jak dziś pomaga zarazom :(

Na pewno pobiegnij po Voltaren - zdecydowanie działa na poważne obrzęki i zapobiega rozprzestrzenieniu stanu zapalnego i oczywiście działa przeciwbólowo (diklofenak)

Ew-ka

Po tej ilości kontuzji mojego męża, po jego operacjach na wiązadła krzyżowe w kolanach, po kontuzjach moich dzieci i zawodników i jazdach po szpitalach mogłabym otworzyć prywatną klinikę ortopedyczną :):)

Zawsze do usług

czekaj cos przeciwbolowego mam w masci to mu zaraz zapodam.. napisze ci nazwy podasz mi ktorym posmarowac..

fastum żel ( skąłd ketoprofen 2,5%) lub ben gay chyba to drugie odpada?

lepiej Fastum- dobrze się wchłania i nie rozgrzewa

• Odpowiedzi 302,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• ila66

12921

• Jajcek

11240

• andre59

10909

• stukpuk

10872

Najaktywniejsi w wątku

Bandaż eni elesatyczny tylko zwykły i tylko na końcówkach deseczki usztywniajacej.. wiec chyba może byc?

sylvia

Jeśli mąż się lepiej z tym czuje to można zostawić ,ale każda dodatkowa "okładzina" w taką temperaturę jak dziś pomaga zarazom :(

Na pewno pobiegnij po Voltaren - zdecydowanie działa na poważne obrzęki i zapobiega rozprzestrzenieniu stanu zapalnego i oczywiście działa przeciwbólowo (diklofenak)

Ew-ka

Po tej ilości kontuzji mojego męża, po jego operacjach na wiązadła krzyżowe w kolanach, po kontuzjach moich dzieci i zawodników i jazdach po szpitalach mogłabym otworzyć prywatną klinikę ortopedyczną :):)

Zawsze do usług

czekaj cos przeciwbolowego mam w masci to mu zaraz zapodam.. napisze ci nazwy podasz mi ktorym posmarowac..

fastum żel ( skąłd ketoprofen 2,5%) lub ben gay chyba to drugie odpada?

Weź Fastum

Współczuję urazu...

Jak pisała Nefer, warto po 3-4 dniach przy braku poprawy powtórnie prześwietlić, gdyż niektóre złamania dopiero wtedy się ujawniają i rtg pojawia się szczelina złamania

Dokładnie. Czasem jest to "odszczypanie" kości albo kiepsko widoczne pęknięcie.

Nałóż dużo maści , delikatnie wmasuj, zostaw na chwilę i potem zbierz nadmiar chusteczką lub papierowym ręcznikiem.

Zawsze do usług

mój Luby też ma zerwane więzadło krzyżowe i zastanawiamy się nad rekonstrukcją...

unierucomić możesz za dłoń i powyżej nadgarstwa. Nie na samym nadgarstku.

według zasad przy złamaniu/urazie w stawie należy unieruchomić obie sąsiadujące kości (tu masz ich trochę więcej)

Powiem szczerze, że nie wygląda to na złamanie ( o ile można coś wyrokować przez internet) ale gorączka u dorosłego chłopa to raczej stan zapalny. Nie przyciskałabym i nie ogrzewała tego miejsca. Jeśli się chłopak czuje lepiej jak jest "unieruchomiony" to dobrze. Psychika to pół sukcesu.:)

Zawsze do usług

mój Luby też ma zerwane więzadło krzyżowe i zastanawiamy się nad rekonstrukcją...

No to raz ! Mój sobie zrobił oba w zeszłym roku :) Fajnie było - mam na kasecie video :)

na razei chłop sie położył i unieruchomienie zdjął.. pytanie kiedy powinna byc widoczna poprawa? i co dalej z tym robic? wczorja pan an izbie przyjęc przepisa jakis nowy lek przeciwbólowo-przeciwzapalny skutków ubocznych t o miała na pół storny maz zazył i dzis odmóił bo wczorja mimo leku bolałao wział nurofen i przestało bolec ( do momentu zakończenia dizałania nurofenu - bo znów boli)

na razei chłop sie położył i unieruchomienie zdjął.. pytanie kiedy powinna byc widoczna poprawa? i co dalej z tym robic? wczorja pan an izbie przyjęc przepisa jakis nowy lek przeciwbólowo-przeciwzapalny skutków ubocznych t o miała na pół storny maz zazył i dzis odmóił bo wczorja mimo leku bolałao wział nurofen i przestało bolec ( do momentu zakończenia dizałania nurofenu - bo znów boli)

jeszcze poboli. to nieciekawy uraz. 2 tygodnie będzie bolało, ale nie tak strasznie. Nie wiem jaka jest jego granica bólu, ale jak znam chłopów to trochę histeryzują. Do wtorku powinna być poprawa - jeśli nie - trzeba działać. Ostrożnie w łączeniem maści przeciwbólowych i tabletek. To nie jest obojętne. Proponuje pyralginum zamiast nurofenu - tak na wszelki wypadek.

ps. moje "szczescie" w osobie osobnika płci " mięskiej " to sobie tylko na motorze smiga - i co rusz sie tam lekko rozwala... - np miał pieknie zerwany cała skore z ramienia - obecnie wyglada to tak jakby mial wielka blizne wielkosci min 3 dloni po starym oparzeniu :wink: i do tej pory niewyjeta srube z ramienia.... tyz piknie.... :lol:

sylvia1 - pozdrowienia i zyczenie zdrowie dla Meza

ps. moje "szczescie" w osobie osobnika płci " mięskiej " to sobie tylko na motorze smiga - i co rusz sie tam lekko rozwala... - np miał pieknie zerwany cała skore z ramienia - obecnie wyglada to tak jakby mial wielka blizne wielkosci min 3 dloni po starym oparzeniu :wink: i do tej pory niewyjeta srube z ramienia.... tyz piknie.... :lol:

Kiedyś przyszywałam kumplowi udo na swoje miejsce :) Ale "szczęście" rozumiem bo sama śmigałam - z różnym skutkiem :) :wink: Ale mój mąż motoru miał nie będzie :) :evil:

Kiedyś przyszywałam kumplowi udo na swoje miejsce :) Ale "szczęście" rozumiem bo sama śmigałam - z różnym skutkiem :) :wink: Ale mój mąż motoru miał nie będzie :) :evil:

dobre!!!