Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rekord wpisow....

Rysiu J

Recommended Posts

Asiu jak tam wasz kredyt? bo ja sie dzis bede nad kosztorysem produkowac.. :roll:

spotkaliśmy się z doradcą kredytowym, nie wiemy jeszcze, w jakim banku ale odsetki we frankach oscylują między 1,8 a 2,3, w zależności od kwoty jaką weźmiemy i innych opcji- musimy po prostu popracować nad tym

to mało... nam proponuja 2,50 - 2,45 i juz chyab nic wiecej nie wymyslimy..

• Odpowiedzi 302,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• ila66

12921

• Jajcek

11240

• andre59

10909

• stukpuk

10872

Najaktywniejsi w wątku

ps. moje "szczescie" w osobie osobnika płci " mięskiej " to sobie tylko na motorze smiga - i co rusz sie tam lekko rozwala... - np miał pieknie zerwany cała skore z ramienia - obecnie wyglada to tak jakby mial wielka blizne wielkosci min 3 dloni po starym oparzeniu :wink: i do tej pory niewyjeta srube z ramienia.... tyz piknie.... :lol:

sylvia1 - pozdrowienia i zyczenie zdrowie dla Meza

Kiedyś przyszywałam kumplowi udo na swoje miejsce :) Ale "szczęście" rozumiem bo sama śmigałam - z różnym skutkiem :) :wink: Ale mój mąż motoru miał nie będzie :) :evil:

dobre!!!

I prawdziwe :):)

A Twój się zdecydował już na rekonstrukcję czy tak z tym łazi ?

łazi, ortopedzi na razie nie zachęcają go do zabiegu, a i on sam też ma opory zwłaszcza, że grozi mu po zabiegu zakaz obciązania nogi przez kilka miesięcy, a w jego pracy będzie to trudne

Joasiu,

Ortopedzi w szpitalach państwowych opowiedają takie kocopoły.

Mój mąż wstał na drugi dzień po operacji - o kulach, ale chodził.

Po 5 dniach jeździł samochodem sam.

Po 10 dniach był w pracy bo nie mógł w domu siedzieć. Chodził w ortezie.

Nie wierz w takie rzeczy - jeden warunek - trzeba to zrobić prywatnie - bo są inne założenia.

W szpitalu po operacji leżysz z nogą do góry przez tydzień i przynoszą Ci basen.

Prywatnie robią od razu, na drugi dzień fizykooteriapię ( specjalny wózek, który zgina i rozprostowuje nogę - kosztowny jak fuck więc państwowo go nie ma:))

Wszystko zależy. U nas taka operacja kosztuje 8.000 + potem zajęcia (30-50 pln za 2 h z krioteriapią i laseroteriapią) Coś mi się kolebie po głowie dobra klinika na wybrzeżu ...jak mąż wróci to się dowiem.

byłabym wdzięczna za te informacje

na razie mamy namiary na Zakopane, ale dopiero pojedziemy w czasie urlopu.

Nasi ortopedzi dopiero zaczynają robić te zabiegi, może dlatego nam odradzali to leczenie

a na poprzedniej stronie nie bylo rankingu...i teraz sie pogubilam, bo chyba tola ma juz wiecej ?

RANKINGUM REKORDUM

1. inż. Mamoń - 210

2. Jajcek - 199

3. SławekD-żonka - 165

4. kze - 130

5. Joanna i Janusz - 125

6. Whisper - 119

7. Kasztanka - 90

8. maksiu - 79

9. Majka - 77

10. fizyk, verunia - 73

12. Teska - 59

13. Olkalybowa - 58

14. Sonika - 51

15. badi - 42

16. Moniś - 36

17. facio, Aga J.G, andrzejka - 35

20. monka - 32

21. markus_gdynia - 28

22. Jezier - 27

23. zaba_gonia - 23

24. Trini - 20

25. marcel2000 - 19

26. Witos, Funia - 18

28. Nefer - 16

29. Agniesia - 14

30. joola - 13

31. andre59 Tola - 11 ?????

32. Jane, - 10

34. Wojty, kasia64, karolka - 9

37. Sylvia1 - 8

38. Ew-ka, kolia Zielonooka- 7

39. Januszz, tabaluga1, - 6

43. ania, lafcadio, edzia, Paty - 5

47. Ewuś - 4

48. damiangajda, Jańcek69, Daria, Agacka - 3

51. Baba_budowniczy, Anna Wiśniewska, DARIO 2, Gryfpc, duende - 2

55. xrrr82, Dagi, Gość, Jolka, modulor, Olka, Molly, A-g-n-e-s, Osowa, jolana, jamles, Mychalina, Maluszek

Asiu jak tam wasz kredyt? bo ja sie dzis bede nad kosztorysem produkowac.. :roll:

spotkaliśmy się z doradcą kredytowym, nie wiemy jeszcze, w jakim banku ale odsetki we frankach oscylują między 1,8 a 2,3, w zależności od kwoty jaką weźmiemy i innych opcji- musimy po prostu popracować nad tym

to mało... nam proponuja 2,50 - 2,45 i juz chyab nic wiecej nie wymyslimy..

nam bezpośrednio najmniej proponowało Millenium-Libor 3M+1,008 marży-generalnie całkiem dobre warunki. Teraz natomiast załatwiamy przez doradcę z firmy Goldenegg

No do karku dotykac nie musi :wink: :wink: :wink: A rehabilitacja jest konieczna bo to się odezwie po 60-tce niestety :)

Nefer a to to ja wiem, i co z tego? :evil: przetłumaczysz? :lol:

a do 60 tki to ja juz dawno wczesniej zamorduje :lol: :wink:

:lol: :lol: :lol:

ps. jakby co to ja tego nie napisalam , bo bede udawac ze w afekcie a nie ze ponad 20 lat wczesniej planowalam :wink: :D

ps. moje "szczescie" w osobie osobnika płci " mięskiej " to sobie tylko na motorze smiga - i co rusz sie tam lekko rozwala... - np miał pieknie zerwany cała skore z ramienia - obecnie wyglada to tak jakby mial wielka blizne wielkosci min 3 dloni po starym oparzeniu :wink: i do tej pory niewyjeta srube z ramienia.... tyz piknie.... :lol:

sylvia1 - pozdrowienia i zyczenie zdrowie dla Meza

Kiedyś przyszywałam kumplowi udo na swoje miejsce :) Ale "szczęście" rozumiem bo sama śmigałam - z różnym skutkiem :) :wink: Ale mój mąż motoru miał nie będzie :) :evil:

dobre!!!

I prawdziwe :):)

A Twój się zdecydował już na rekonstrukcję czy tak z tym łazi ?

łazi, ortopedzi na razie nie zachęcają go do zabiegu, a i on sam też ma opory zwłaszcza, że grozi mu po zabiegu zakaz obciązania nogi przez kilka miesięcy, a w jego pracy będzie to trudne

Joasiu,

Ortopedzi w szpitalach państwowych opowiedają takie kocopoły.

Mój mąż wstał na drugi dzień po operacji - o kulach, ale chodził.

Po 5 dniach jeździł samochodem sam.

Po 10 dniach był w pracy bo nie mógł w domu siedzieć. Chodził w ortezie.

Nie wierz w takie rzeczy - jeden warunek - trzeba to zrobić prywatnie - bo są inne założenia.

W szpitalu po operacji leżysz z nogą do góry przez tydzień i przynoszą Ci basen.

Prywatnie robią od razu, na drugi dzień fizykooteriapię ( specjalny wózek, który zgina i rozprostowuje nogę - kosztowny jak fuck więc państwowo go nie ma:))

Wszystko zależy. U nas taka operacja kosztuje 8.000 + potem zajęcia (30-50 pln za 2 h z krioteriapią i laseroteriapią) Coś mi się kolebie po głowie dobra klinika na wybrzeżu ...jak mąż wróci to się dowiem.

byłabym wdzięczna za te informacje

na razie mamy namiary na Zakopane, ale dopiero pojedziemy w czasie urlopu.

Nasi ortopedzi dopiero zaczynają robić te zabiegi, może dlatego nam odradzali to leczenie

Joasiu,

To juz bliżej w Warszawie - doktor Kozieł z przychodni AVI - w razie czego dam ci komórkę . Operacje robi prywatnie w klinice profesora Jasieńskiego w Legionowie. Jeden dzień operacja, drugi obserwacja, trzeci - do domu. Przywozisz w piątek z niedzielę max poniedziałek odbierasz pacjenta. A od wtorku rehabilitacja. Po tygodniu w samochód i orteza.

Neferku mnie nie przebijesz ja kupiłam w ciastkarnii ale przepis na 15 minutową szarlotkę poprosze...

A proszę bardzo Sylvik:

1 szklanka mąki

1 szklanka cukru

1 szklanka kaszy mannej

dokładnie wymieszać.

1 łyżka proszku do pieczenia

wymieszać.

W zamyśle podzielić na 3 części ( nie jest to proste, bo to proszek:))

1 warstwa proszku - 1 warstwa jabłek - 2 proszku- 2 jabłka - 2 proszku

Na górę dokładnie obłożyć wiórkami masła :) i cynamonu troszkę :)

I już - to wersja teroretycznie bezcholesterolowa - że niby bez jajek... :wink:

Jabłka ze słoika :)