sylvia1 14.05.2006 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 Asiu jak tam wasz kredyt? bo ja sie dzis bede nad kosztorysem produkowac.. spotkaliśmy się z doradcą kredytowym, nie wiemy jeszcze, w jakim banku ale odsetki we frankach oscylują między 1,8 a 2,3, w zależności od kwoty jaką weźmiemy i innych opcji- musimy po prostu popracować nad tym to mało... nam proponuja 2,50 - 2,45 i juz chyab nic wiecej nie wymyslimy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 14.05.2006 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 No do karku dotykac nie musi A rehabilitacja jest konieczna bo to się odezwie po 60-tce niestety Nefer a to to ja wiem, i co z tego? przetłumaczysz? a do 60 tki to ja juz dawno wczesniej zamorduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 14.05.2006 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 ps. moje "szczescie" w osobie osobnika płci " mięskiej " to sobie tylko na motorze smiga - i co rusz sie tam lekko rozwala... - np miał pieknie zerwany cała skore z ramienia - obecnie wyglada to tak jakby mial wielka blizne wielkosci min 3 dloni po starym oparzeniu i do tej pory niewyjeta srube z ramienia.... tyz piknie.... sylvia1 - pozdrowienia i zyczenie zdrowie dla Meza Kiedyś przyszywałam kumplowi udo na swoje miejsce Ale "szczęście" rozumiem bo sama śmigałam - z różnym skutkiem Ale mój mąż motoru miał nie będzie dobre!!! I prawdziwe :) A Twój się zdecydował już na rekonstrukcję czy tak z tym łazi ? łazi, ortopedzi na razie nie zachęcają go do zabiegu, a i on sam też ma opory zwłaszcza, że grozi mu po zabiegu zakaz obciązania nogi przez kilka miesięcy, a w jego pracy będzie to trudne Joasiu, Ortopedzi w szpitalach państwowych opowiedają takie kocopoły. Mój mąż wstał na drugi dzień po operacji - o kulach, ale chodził. Po 5 dniach jeździł samochodem sam. Po 10 dniach był w pracy bo nie mógł w domu siedzieć. Chodził w ortezie. Nie wierz w takie rzeczy - jeden warunek - trzeba to zrobić prywatnie - bo są inne założenia. W szpitalu po operacji leżysz z nogą do góry przez tydzień i przynoszą Ci basen. Prywatnie robią od razu, na drugi dzień fizykooteriapię ( specjalny wózek, który zgina i rozprostowuje nogę - kosztowny jak fuck więc państwowo go nie ma:)) Wszystko zależy. U nas taka operacja kosztuje 8.000 + potem zajęcia (30-50 pln za 2 h z krioteriapią i laseroteriapią) Coś mi się kolebie po głowie dobra klinika na wybrzeżu ...jak mąż wróci to się dowiem. byłabym wdzięczna za te informacje na razie mamy namiary na Zakopane, ale dopiero pojedziemy w czasie urlopu. Nasi ortopedzi dopiero zaczynają robić te zabiegi, może dlatego nam odradzali to leczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 14.05.2006 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 a na poprzedniej stronie nie bylo rankingu...i teraz sie pogubilam, bo chyba tola ma juz wiecej ? RANKINGUM REKORDUM 1. inż. Mamoń - 210 2. Jajcek - 199 3. SławekD-żonka - 165 4. kze - 130 5. Joanna i Janusz - 125 6. Whisper - 119 7. Kasztanka - 90 8. maksiu - 79 9. Majka - 77 10. fizyk, verunia - 73 12. Teska - 59 13. Olkalybowa - 58 14. Sonika - 51 15. badi - 42 16. Moniś - 36 17. facio, Aga J.G, andrzejka - 35 20. monka - 32 21. markus_gdynia - 28 22. Jezier - 27 23. zaba_gonia - 23 24. Trini - 20 25. marcel2000 - 19 26. Witos, Funia - 18 28. Nefer - 16 29. Agniesia - 14 30. joola - 13 31. andre59 Tola - 11 ?????32. Jane, - 10 34. Wojty, kasia64, karolka - 9 37. Sylvia1 - 8 38. Ew-ka, kolia Zielonooka- 7 39. Januszz, tabaluga1, - 6 43. ania, lafcadio, edzia, Paty - 5 47. Ewuś - 4 48. damiangajda, Jańcek69, Daria, Agacka - 3 51. Baba_budowniczy, Anna Wiśniewska, DARIO 2, Gryfpc, duende - 2 55. xrrr82, Dagi, Gość, Jolka, modulor, Olka, Molly, A-g-n-e-s, Osowa, jolana, jamles, Mychalina, Maluszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 14.05.2006 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 Asiu jak tam wasz kredyt? bo ja sie dzis bede nad kosztorysem produkowac.. spotkaliśmy się z doradcą kredytowym, nie wiemy jeszcze, w jakim banku ale odsetki we frankach oscylują między 1,8 a 2,3, w zależności od kwoty jaką weźmiemy i innych opcji- musimy po prostu popracować nad tym to mało... nam proponuja 2,50 - 2,45 i juz chyab nic wiecej nie wymyslimy.. nam bezpośrednio najmniej proponowało Millenium-Libor 3M+1,008 marży-generalnie całkiem dobre warunki. Teraz natomiast załatwiamy przez doradcę z firmy Goldenegg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 14.05.2006 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 No do karku dotykac nie musi A rehabilitacja jest konieczna bo to się odezwie po 60-tce niestety Nefer a to to ja wiem, i co z tego? przetłumaczysz? a do 60 tki to ja juz dawno wczesniej zamorduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 14.05.2006 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 tak zastanawiam kto ustrzeli gratuluję!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 14.05.2006 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 No do karku dotykac nie musi A rehabilitacja jest konieczna bo to się odezwie po 60-tce niestety Nefer a to to ja wiem, i co z tego? przetłumaczysz? a do 60 tki to ja juz dawno wczesniej zamorduje ps. jakby co to ja tego nie napisalam , bo bede udawac ze w afekcie a nie ze ponad 20 lat wczesniej planowalam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 14.05.2006 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 ok ide biegac znaczy uprawiac jogging ufff... tzreba zrzucic pare kg dzis pierwszy raz - umowilam sie kumpelka coby sie nawzajem motywowac - ciekawe na ile mi starczy zapalu i samozaparcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 14.05.2006 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 hmm ciekawe co nasza pani nam wywalczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 14.05.2006 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 ps. moje "szczescie" w osobie osobnika płci " mięskiej " to sobie tylko na motorze smiga - i co rusz sie tam lekko rozwala... - np miał pieknie zerwany cała skore z ramienia - obecnie wyglada to tak jakby mial wielka blizne wielkosci min 3 dloni po starym oparzeniu i do tej pory niewyjeta srube z ramienia.... tyz piknie.... sylvia1 - pozdrowienia i zyczenie zdrowie dla Meza Kiedyś przyszywałam kumplowi udo na swoje miejsce Ale "szczęście" rozumiem bo sama śmigałam - z różnym skutkiem Ale mój mąż motoru miał nie będzie dobre!!! I prawdziwe :) A Twój się zdecydował już na rekonstrukcję czy tak z tym łazi ? łazi, ortopedzi na razie nie zachęcają go do zabiegu, a i on sam też ma opory zwłaszcza, że grozi mu po zabiegu zakaz obciązania nogi przez kilka miesięcy, a w jego pracy będzie to trudne Joasiu, Ortopedzi w szpitalach państwowych opowiedają takie kocopoły. Mój mąż wstał na drugi dzień po operacji - o kulach, ale chodził. Po 5 dniach jeździł samochodem sam. Po 10 dniach był w pracy bo nie mógł w domu siedzieć. Chodził w ortezie. Nie wierz w takie rzeczy - jeden warunek - trzeba to zrobić prywatnie - bo są inne założenia. W szpitalu po operacji leżysz z nogą do góry przez tydzień i przynoszą Ci basen. Prywatnie robią od razu, na drugi dzień fizykooteriapię ( specjalny wózek, który zgina i rozprostowuje nogę - kosztowny jak fuck więc państwowo go nie ma:)) Wszystko zależy. U nas taka operacja kosztuje 8.000 + potem zajęcia (30-50 pln za 2 h z krioteriapią i laseroteriapią) Coś mi się kolebie po głowie dobra klinika na wybrzeżu ...jak mąż wróci to się dowiem. byłabym wdzięczna za te informacje na razie mamy namiary na Zakopane, ale dopiero pojedziemy w czasie urlopu. Nasi ortopedzi dopiero zaczynają robić te zabiegi, może dlatego nam odradzali to leczenie Joasiu, To juz bliżej w Warszawie - doktor Kozieł z przychodni AVI - w razie czego dam ci komórkę . Operacje robi prywatnie w klinice profesora Jasieńskiego w Legionowie. Jeden dzień operacja, drugi obserwacja, trzeci - do domu. Przywozisz w piątek z niedzielę max poniedziałek odbierasz pacjenta. A od wtorku rehabilitacja. Po tygodniu w samochód i orteza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 14.05.2006 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 Jaosiu, inna sprawa, że do takiej operacji trzeba sie przygotować - obudować kolano mięśniami - alo Kozieł powiedziałby Wam wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 14.05.2006 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 Przepraszam, ale zachciało mi się szarlotki - więc musiała zrobić taką w wersji 15-to minutowej :)Bo ja leniwa jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 14.05.2006 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 Neferku mnie nie przebijesz ja kupiłam w ciastkarnii ale przepis na 15 minutową szarlotkę poprosze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 14.05.2006 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 Neferku mnie nie przebijesz ja kupiłam w ciastkarnii ale przepis na 15 minutową szarlotkę poprosze... A proszę bardzo Sylvik: 1 szklanka mąki 1 szklanka cukru 1 szklanka kaszy mannej dokładnie wymieszać. 1 łyżka proszku do pieczenia wymieszać. W zamyśle podzielić na 3 części ( nie jest to proste, bo to proszek:)) 1 warstwa proszku - 1 warstwa jabłek - 2 proszku- 2 jabłka - 2 proszku Na górę dokładnie obłożyć wiórkami masła i cynamonu troszkę I już - to wersja teroretycznie bezcholesterolowa - że niby bez jajek... Jabłka ze słoika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 14.05.2006 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 wlasnie zgubilam moze 0,5 kg a mi sie szarlotki przez ciebie zachciało fajne... dzieki Nefer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 14.05.2006 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 wlasnie zgubilam moze 0,5 kg a mi sie szarlotki przez ciebie zachciało fajne... dzieki Nefer Po tej szczególnie nie przytyjesz :) Smacznego :)ALe u mnie pachnie cynamonem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 14.05.2006 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 i to bez jajek sie nie rozpada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 14.05.2006 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 i to bez jajek sie nie rozpada? NIe rozpada się bo kasza manna trzyma w kupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 14.05.2006 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 ok ide biegac znaczy uprawiac jogging ufff... tzreba zrzucic pare kg dzis pierwszy raz - umowilam sie kumpelka coby sie nawzajem motywowac - ciekawe na ile mi starczy zapalu i samozaparcia że Ci się chce, bieganie takie nudne, podziwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts