Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rekord wpisow....

Rysiu J

Recommended Posts

kze

wyjdzie.Mi kiedys robiono przymiarki i na moich pozostalaych 500 m wszystko sie zmiescilo tzn mialo zmiescic bo na szczescie kanalize nam zrobili :lol:

Tobie zostało 500, a mi ok.455 (622mkw - 167mkw - dom).Tylko czy to normalne, że cały obszar zająłby mi POS? Tam są przeciez jakieś odległości, które trzeba zachować...

• Odpowiedzi 302,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• ila66

12921

• Jajcek

11240

• andre59

10909

• stukpuk

10872

Najaktywniejsi w wątku

I co jestem sam? Ani o POS, ani o innym temacie nie ma chętnych do pogadania?

kze - niektórzy to nawet ciężko pracowali :wink: .

Witam wszystkich. Dzisiaj dziwnie wcześnie wróciłem na domowe ognisko.

Jeśli chodzi o POŚ, to wymyślono niedawno POŚ ie bezdrenażowe. Ale musisz mieć zaplanowane oczko wodne albo jakiś zbiornik na przetworzoną wodę: http://www.bioeko.ires.pl

Zajrzyj, poczytaj ...

Masz sporą działkę. Z tego co wiem drenaże nie muszą być jakiejś niewiadomo jakiej długości. średnio przyjmuje się (w zależności od gruntu) 45 m. Standard to 3 drenaze po 15 metrów, ale przecież mogą być 4 x 12 metrów, 5x9 metrów. Ważne jest żeby zachować właściwe odległości od granicy działki sąsiada, od domu i od studniu. Dobry projektant da sobie radę (papier wszystko przyjmie). Na stronie której adres masz powyżej jest kalkulator, który z grubsza podaje jaki musi być drenaż w zależności od ilości mieszkańców, gruntu itd.

Ale się rozpisałem :o :wink: