Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rekord wpisow....

Rysiu J

Recommended Posts

Jajcek - gatki

Poważnie to szukam w tej chwili aparatu cyfrowego tzn. chce kupić i się waham. Jakie są Wasze typy - co polecacie w tym zakresie?

Najprzyzwoiczsze promocje są w fotojockerze, albo na allegro tez cos niecos mozna znalezc, ja mam sony jest bardzo porządny i trwały teraz są wyzsze modele za ok 5-6 stów :D

fotojocker jest ogolnie ds drogi aczkolwiek kamery udalo mi sie kupic wlasnie tam w bardzo okazyjnej cenie, minelo w sumie juz polroku model odchodzi do lamusa a ja narazie nigdzie nie znalazlem jej w tej cenie :wink:

• Odpowiedzi 302,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• ila66

12921

• Jajcek

11240

• andre59

10909

• stukpuk

10872

Najaktywniejsi w wątku

Cześć!

Piszę tu , bo nie wiem gdzie :D

Moja suczka jest wyczerpana przebywaniem w budowanym domku, bo w nocy zamiast spać goni ćmy :D W dzień jak otworzę drzwi- daje nura i koniami ją do domu nie idzie zaciągnąć...Pilnuje samochodu, co by bez niej nie odjechał...Prowadzi głodówkę- żarcie zostaje w misce... Zaś w bloku śpi i nie reaguje na dźwięk domofonu, choć kiedyś stawiało ją to na równe nogi! Normalnie ignorantka! Co radzicie?

Cześć!

Piszę tu , bo nie wiem gdzie :D

Moja suczka jest wyczerpana przebywaniem w budowanym domku, bo w nocy zamiast spać goni ćmy :D W dzień jak otworzę drzwi- daje nura i koniami ją do domu nie idzie zaciągnąć...Pilnuje samochodu, co by bez niej nie odjechał...Prowadzi głodówkę- żarcie zostaje w misce... Zaś w bloku śpi i nie reaguje na dźwięk domofonu, choć kiedyś stawiało ją to na równe nogi! Normalnie ignorantka! Co radzicie?

Niestety w tej kwestii nie mam doświadczeń.

Pytałaś tu? http://forum.muratordom.pl/viewforum.php?f=83

Jajcek - gatki

Poważnie to szukam w tej chwili aparatu cyfrowego tzn. chce kupić i się waham. Jakie są Wasze typy - co polecacie w tym zakresie?

tanio dobry to: Nikon d50

lub canon eos 350 d

lub poczekac na nowe wcielenie minolty czyli sony alfa 100 ( ma byc na dniach) tak własnie powiedział mi maż który w aparatach jest obcykany na beton. (bo sam szykuje się do zakupu)

ewentualnie zakupic canon eos 5d z matryca wielkości klatki filmu małoobrazkowego, ale to inna klasa cenowa

nikon i canon eos350 d są sprawdzone przez naszych bardzo wymagająccyh znajomych

wśród kompaktów bardzo ciekawą alternatywa dla lustrzanek jest Sony R1 z doskonałym obiektywem Zeissa (sa opinie, że obiektyw jest wart więcej niz cały aparat). Ale to kompakt ze wszystkimi konsekwencjami...

Sylvia - aparat tradycyjny to dla mnie musiała być lustrzanka, ale w cyfrakach lustrzanka nie ma już żadnego uzasadnienia. Cyfra to cyfra - widzisz zdjęcie natychmiast po zrobieniu, jak nie wyjdzie to poprawisz ustawienia i zrobisz drugie zdjęcie. Miałem analogową lustrzankę, ale nie zamierzam kupować cyfrowej. Waham się między Sony DSC-H5, Kodak P880, a Canon S3 IS. Najlepszy jest Kodak, ale to marna firma i aparat brzydki jak %$^%$. Kiedyś czaiłem się na Canon Power Shot Pro1, ale już go nie ma w sprzedaży ...

A jakie argumenty na korzyść lustrzanki ma Twój mąż?

Jajcek - gatki

tanio dobry to: Nikon d50

lub canon eos 350 d

lub poczekac na nowe wcielenie minolty czyli sony alfa 100 ( ma byc na dniach) tak własnie powiedział mi maż który w aparatach jest obcykany na beton. (bo sam szykuje się do zakupu)

ewentualnie zakupic canon eos 5d z matryca wielkości klatki filmu małoobrazkowego, ale to inna klasa cenowa

nikon i canon eos350 d są sprawdzone przez naszych bardzo wymagająccyh znajomych

wśród kompaktów bardzo ciekawą alternatywa dla lustrzanek jest Sony R1 z doskonałym obiektywem Zeissa (sa opinie, że obiektyw jest wart więcej niz cały aparat). Ale to kompakt ze wszystkimi konsekwencjami...

Sylvia - aparat tradycyjny to dla mnie musiała być lustrzanka, ale w cyfrakach lustrzanka nie ma już żadnego uzasadnienia. Cyfra to cyfra - widzisz zdjęcie natychmiast po zrobieniu, jak nie wyjdzie to poprawisz ustawienia i zrobisz drugie zdjęcie. Miałem analogową lustrzankę, ale nie zamierzam kupować cyfrowej. Waham się między Sony DSC-H5, Kodak P880, a Canon S3 IS. Najlepszy jest Kodak, ale to marna firma i aparat brzydki jak %$^%$. Kiedyś czaiłem się na Canon Power Shot Pro1, ale już go nie ma w sprzedaży ...

A jakie argumenty na korzyść lustrzanki ma Twój mąż?

Mój Piotrek zaczął fotografować.

Kupił sobie kompakt cyfrowy bo lustrzanka wychodzi za drogo.

Body jakieś 2500-3000, a obiektywy ze 2 x tyle.

Ma Canona A75, a przymierza się do Fuji S 9500 albo Kodak P880, albo Panasonic Lumix ileś tam z 12x zoomem optycznym.

jakos wszyscy sie zmywaja dzisiaj i dziewczyn cos nie ma :cry:

właśnie dlatego sie zmywaja,

nie ma dziewczyn :wink: :D

Dziewczyn dzisiaj nie będzie 8)

Andre - P880 to naprawdę niezły aparacik, ale brzydki jak %$(^%# dobry ma szeroki kąt 24 mm no i zoom w pierścieniu na obiektywie zamiast kretyńskich przycisków ...