Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rekord wpisow....

Rysiu J

Recommended Posts

• Odpowiedzi 302,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• ila66

12921

• Jajcek

11240

• andre59

10909

• stukpuk

10872

Najaktywniejsi w wątku

Dzieńdoberek wszystkim pracusiom :D

Jeśli ktoś ma ochotę na kawkę to zapraszam :D

http://www.pizzaexpress.com.pl/cmsAdmin/NEWS_FOTO/71p1.jpg

Grzesiu gratki , idziesz jak wiosenna burza 8) :lol:

dzieź za kawę - sie poczestowałam

Witaj Funia :D

Na zdarowie jak mawiają nasi sąsiedzi zza Buga :D :wink:

My mamy tynk akrylowy Tikkurili .

a jaki kolor? masz może jakąś fotkę?

Słuchajcie a jakie macie drzwi zewnętrzne?

kurde, kurde nie mogę się zdecydować co wybrać :-?

monka , kolor tynku wybraliśmy taki sam jak cały prawie dół wwnątrz domku czyli jasna wanilia . Tam gdzie kupowaliśmy tynk poprosiliśmy o sprawdzenie czy ten barwnik można dodać do tynku i na szczęście można było . Wg wzornika to kolor F 084 .

Zdjęcia niestety nie mam ale jak zdążę przed wyjazdem to zrobię i Ci prześlę .

A drzwi mamy robione na zamówienie przez stolarza , z naświetlem górnym i dwoma boczymi .

monka , kolor tynku wybraliśmy taki sam jak cały prawie dół wwnątrz domku czyli jasna wanilia . Tam gdzie kupowaliśmy tynk poprosiliśmy o sprawdzenie czy ten barwnik można dodać do tynku i na szczęście można było . Wg wzornika to kolor F 084 .

Zdjęcia niestety nie mam ale jak zdążę przed wyjazdem to zrobię i Ci prześlę .

A drzwi mamy robione na zamówienie przez stolarza , z naświetlem górnym i dwoma boczymi .

byłabym wdzięczna za fotkę :D co prawda do tynków zewnętrznych jeszcze mi daleko ale lubie sobie wcześniej poukładać w główce jakieś wizje :wink:

ja to bym chciala zamiast tynku klinkier lub chociaz plytke klinkierowa

My też myśleliśmy o klinkierze na całym domku ale względy finansowe przeważyły . Nie zrezygnowaliśmy jednak tak do końca i płytkami klinkierowymi obłożyliśmy strefę wejściową , wykusz , ściany tarasu , obramowanie garażu i wejścia ogrodowego . Wygląda fajnie , jest łatwe w czyszczeniu i zdecydowanie ożywia elewację .

ja to bym chciala zamiast tynku klinkier lub chociaz plytke klinkierowa

My też myśleliśmy o klinkierze na całym domku ale względy finansowe przeważyły . Nie zrezygnowaliśmy jednak tak do końca i płytkami klinkierowymi obłożyliśmy strefę wejściową , wykusz , ściany tarasu , obramowanie garażu i wejścia ogrodowego . Wygląda fajnie , jest łatwe w czyszczeniu i zdecydowanie ożywia elewację .

a ile kosztuje m2 wraz z materialem i robocizna? (plytki klinkierowej)

kasztanko nie podam Ci w tej chwili całkowitego kosztu bo nie pamiętam ile wyniosła robocizna . Cena jednostkowa płytki to 0,72 PLN , na m2 wchodzi 51 sztuk czyli o ile mój kalkulator się nie myli m2 kosztuje 36,72 PLN . Do tego klej elastyczny do klinkieru - worek 25kg koszt 36,59 PLN ( od razu się przyznam ze nie wiem ile tego kleju poszło :oops: ) . O robociznę najlepiej spytać kogoś na swoim terenie .

Ale nasze płytki były standardowe przez to przystepne cenowo i ogólnie dostępne .

Witaj Kasiu :D