Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rekord wpisow....

Rysiu J

Recommended Posts

• Odpowiedzi 302,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• ila66

12921

• Jajcek

11240

• andre59

10909

• stukpuk

10872

Najaktywniejsi w wątku

cze WSZYSTKIM

KASIULA kiedy termin? :)

kiedy wprowadzka?

W przyszłym tygodniu chyba pójdę na urlop i zaczniemy przenosić nasze klamoty :roll:

Gratuluję!!! Ale z drugiej strony współczuje ilości pracy fizyczej... :oops:

To mnie przeraża, tak samo jak to, że mamy mówią nam gdzie szafę postawić - i wiecie co, mam ogromną ochotę zrobić sobie w domu gemelę - byle na złość :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Aniu niestety moja praca wypala mój zapał do dzieci i gwarantuje że moja starsza córak robi to o wiele lepiej.

Ja tylko fachowym okime mogę dyrygować ale zabawy i zajęcie to już nie dla mnie :cry:

A moja córa jest w tym świetna :) ale tylko ta starsza młodsza nie ma takich zapędów.

To może Funia da się przekonac, żebyś z tą starszą przyjechałą.

moja marzy o rodzeństwie więc może się sprawdzić w roli opiekunki 8)

I Tola ze swoją córką też (świetnie karmi :lol: :lol: :lol: )

i w dodatku bardzo ładna jest :D

Musicie poczekac aż dom postawię :(:(:( Ja też chcę mieć gości :(:( ale w tych moich 50 metrach to się nawet nieciekawie pije :(:(

Poczekacie na mnie ?????????? :oops: :oops: :oops: 8)

Ja aktualnie tez tyle mkw wynajmuje... Możemy pic w moim stanie surowym... Tynki już niedługo bedą... :wink:

niegupi pomysł :):)

Słodki ten twoj Bezan, tak jak moja Hera :D

Hera jest wyjątkowa towarzyska :D

A propos psa:

Jest do wzięcia dwuletnia sunia, mieszaniec kaukaza i bernardyna.

Nie wiem czy nie za stara na zmianę domu.

Co o tym myślicie?

my dostaliśmy psa półtorarocznehgo - mieszańca wilczura i berneńczyka. Jest bardzo OK. Czyli nie za późno było.

cze WSZYSTKIM

kiedy wprowadzka?

W przyszłym tygodniu chyba pójdę na urlop i zaczniemy przenosić nasze klamoty :roll:

To mnie przeraża, tak samo jak to, że mamy mówią nam gdzie szafę postawić - i wiecie co, mam ogromną ochotę zrobić sobie w domu gemelę - byle na złość :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

hahaha....też jestem przekorna i pewnie zrobiłabym tak samo :lol:

Musicie poczekac aż dom postawię :(:(:( Ja też chcę mieć gości :(:( ale w tych moich 50 metrach to się nawet nieciekawie pije :(:(

Ja aktualnie tez tyle mkw wynajmuje... Możemy pic w moim stanie surowym... Tynki już niedługo bedą... :wink:

bez tynków to chyba lepiej :roll: bo jak ktoś przesadzi to na świeżutkich tynkach ładne freski możesz mieć :wink:

cze WSZYSTKIM

kiedy wprowadzka?

hahaha....też jestem przekorna i pewnie zrobiłabym tak samo :lol:

Cieszę się, że nie jestem sama w tej słodkiej złośliwości 8) :p :p

Kasiu skąd ja to znam :o :roll:

Na szczęście tym razem moja mam siedziała cicho :)

A teściowa raczej się nie wtrąca i nie często nas odwiedza ale brak górnych szafek w kuchni skomentowała zresztą nie tylko ona :o :roll: i choć górnych szafek nigdy nie chciałam teraz mam satysfakcję :wink: :)

Aniu niestety moja praca wypala mój zapał do dzieci i gwarantuje że moja starsza córak robi to o wiele lepiej.

Ja tylko fachowym okime mogę dyrygować ale zabawy i zajęcie to już nie dla mnie :cry:

A moja córa jest w tym świetna :) ale tylko ta starsza młodsza nie ma takich zapędów.

To może Funia da się przekonac, żebyś z tą starszą przyjechałą. I Tola ze swoją córką też (świetnie karmi :lol: :lol: :lol: ).

Sama widzisz starsze dzieci się przydadzą do opieki żeby mamusie mogły plotkować 8)

bez tynków to chyba lepiej :roll: bo jak ktoś przesadzi to na świeżutkich tynkach ładne freski możesz mieć :wink:

Nie pomyslałem o tym... :roll:

Nie pomyslałem o tym... :roll:

:lol: :lol: :lol:

Cześć monka :D

Tego nam było trzeba :D

Jadę Żabko w Tatry trochę się powłóczyć 8) :lol:

Maxtorko - ale Ci zazdraszczam 8) 8) 8) 8)

Ale ja też jadę, w tym roku będzie to tydzień później niż zawsze - około 12 września. Pewnie jak wrócisz to Ty będziesz mi zazdraszczać :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Pstrykaj proszę zdjęcia i pokaż później, a jak możesz to napisz jakie plany? Gdzie idziecie??

No wiesz co , ja zawsze jeżdżę tydzień później czyli około pierwszego tygodnia września . Gdyby nie nagła zmiana planów u Ciebie i u mnie całkiem prawdopodobne że byśmy się gdzieś tam w górze spotkali :D

Plany zweryfikuje oczywiście pogoda :-?

Myślimy o Świnicy z Kasprowego , na Zawrat i do 5Stawów , przez Świstówkę do M.Oka . Z Murowańca chociażby na Skrajny Granat .

Z M.Oka na Wrota Chałubińskiego albo przez Szpiglasową do 5Stawów i Roztoką w dół . Przejdziemy też pewnie Czerwone Wierchy nie wiem tylko gdzie zakończymy bo tamte szlaki są dość długie .

Zdjęcia oczywiście będę pstrykać i nawet sprawdzę czy bateria mi się nie rozładowuje :wink: . W zeszłym roku szliśmy Roztoką do 5Stawów , była okropna mgła i jak juz weszliśmy na górę jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki mgła się rozstąpiła no i ukazał sie widok ....co ja będę pisac , sam wiesz jaki :D Uruchamiam aparat a tam d..a blada , mryga czerwone świtełko i upiorny napis batery empty .

Myślałam że mnie na miejscu trafi :evil: . Ale widoki na szczęście złagodziły moje wkurzenie . I miałam nauczkę na przyszłość żeby zawsze sprawdzac stopień naładowania .

Kasprowy - Świnica - Zawrat - 5 - Świstówka - MOko = nieźle, nieżle

Z Murowańca choćby na Skrajny = a spać będziecie gdzieś w Zakopanem jak się domyślam? A może lepiej prześpijcie się w Murowańcu i zróbcie coś więcej niż tylko Skrajny Granat :D

Z Moka na Wrota - fajny szlak, ale powrót tą samą drogą nieciekawy jest. Pamiętam, dokładnie że w 87 roku byłem na Wrotach, ale stamtąd myknąłem drogą po głazach na Szpiglasową - bezpiecznie i łatwo jest :D

A Czerwone Wierchy na jeden dzień da się zrobić spokojnie: Kiry - Ciemniak (monotonnie) - dalej granią aż do Kopy i stamtąd na Przełęcz Kondracką lub Przełęcz Pod Kopą kondrancką i w dół na Kondratową i do Kuźnic.

Wyczerpane baterie :( :( :(

Kiedyś miałem jeszcze gorzej - w deszczowy dzień (ołów na niebie) poszedłem na Ciemniak. Aparatu nie wziąłem wcale z powodu ohydnej pogody. A na Ciemniaku piękna pogoda, niebo niebieskie, słońce ostre, u stóp morze chmur, z których tylko góry wystawały. A ja bez aparatu :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: nigdy więcej nie zdarzyło mi się tak wspaniałe zjawisko, a minęło już jakieś 15 lat ...