Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rekord wpisow....

Rysiu J

Recommended Posts

• Odpowiedzi 302,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• ila66

12921

• Jajcek

11240

• andre59

10909

• stukpuk

10872

Najaktywniejsi w wątku

Tylko on chce tej zabawy ze mną 14 godzin na dobę :evil: (pozostałe 10 przesypia)

Nawet jak idę do łazienki do jest wrzask :evil:

Jeszcze w ubiegłym tygodniu taki nie był :roll: :

Aniu ...nie daj sobą rządzić !!!! weź go na przetrzymanie ....to samo miałam z Dawidem .....ryczał tak ,że się usmarkał po same pachy ale nie podeszłam do niego choć serce mi krwawiło..... ale poskutkowało .....nauczy sie ,że na płacz lub wrzask mama leci do niego i będzie tak sie zachowywał ... Przetrzymaj ...jesteś mocna a poza tym Twoje zdrowie jest barzdo ważne .... co zrobisz jak Ci dysk wyskoczy ? dopiero będzie płacz ale Twój :(

monka,ja robie taka mizerie z ogorkow:

5 kg ogórków, 6 cebul.

Zalewa: szklanka octu 10-proc., szklanka oleju, 4-5 łyżek cukru, łyżeczka pieprzu ziarnistego, 3 łyżki soli

ogorki i cebule pokroic w plasterki,zalac to goraca zalewa,odstawic na ok.4-5h,wlozyc do sloikow,dobrze ugniatac,pasteryzowac nie za dlugo (ok 5min,zeby sloik chwycil),rozgotowane traca kolor

Ew-ka

Papryka cudniasta :lol:

Ja w tym roku skupiłam się na ogórkach, sałatce z buraków i różnych konfiturach. Paprykę zamroziłam. Chyba miałam już dość po 44 słoikach ogórków :wink:

Ogórki ci się przydadzą, jak Pawcio posmakuje to się nie obejrzysz jak ich nie będzie :wink: mówię oczywiście o kiszonych :roll:

Aniu a jak robisz sałatkę z buraków? Może masz jakiś fajny przepis na sałatke z ogórków?

Monka, prosze bardzo:

SAŁATKA OGÓRKOWA

4 kg ogórków

marchewka

koperek

pietruszka

Zalewa:

Szklanka octu

Szklanka oleju

Sól do smaku

Szklanka cukru

Przyprawa sałatkowa koperkowa Knorr

Ogórki jeśli są malutkie to pokroić w całości, duże po obraniu ze skórki - w plasterki. Dodać utartą marchewkę, pokrojony koperek i/lub pietruszkę, zalać zalewą octowo-olejową, pozostawić do drugiego dnia. Potem wkładać do słoików, krótko pasteryzować (ok. 10 – 15 min).

SAŁATKA Z BURACZKÓW Z PAPRYKĄ

3 kg buraków

1 kg czerwonej (kolorowej) papryki

8 średnich cebul

Zalewa:

Szklanka octu

Szklanka oleju

ź szklanki cukru

sól do smaku

Ocet, olej, cukier i sól zagotować, wrzucić cebulę pokrojoną w kostkę – gotować 5 min. Dodać paprykę pokrojoną w kostkę, zagotować, dodać ugotowane, starte w łezki buraczki. Wymieszać, dosolić do smaku.

Wkładać do słoiczków. Pasteryzować 3 – 5 min.

przepis w dzienniku :D

dzięki :lol: :lol:

Ewka tak przy okazji jaki ty masz gres u siebie? tzn. wiem że polerowany ale chodzi mi o producenta

Nowa Gala

i naprawdę jest taki śliski jak mówią niektórzy?

no co Ty??? tępy pod stopami chyba ,że jest mokry ale każda płytka jest wtedy śliska

:wink: żałuję ,że nie dałam gresu jeszcze w łazience :-?

Tylko on chce tej zabawy ze mną 14 godzin na dobę :evil: (pozostałe 10 przesypia)

Aniu ...nie daj sobą rządzić !!!! weź go na przetrzymanie ....to samo miałam z Dawidem .....ryczał tak ,że się usmarkał po same pachy ale nie podeszłam do niego choć serce mi krwawiło..... ale poskutkowało .....nauczy sie ,że na płacz lub wrzask mama leci do niego i będzie tak sie zachowywał ... Przetrzymaj ...jesteś mocna a poza tym Twoje zdrowie jest barzdo ważne .... co zrobisz jak Ci dysk wyskoczy ? dopiero będzie płacz ale Twój :(

jest doladnie tak jak mowi ew-ka

to ciezkie dla matki,ale musisz sie postawic

przepis w dzienniku :D

dzięki :lol: :lol:

Ewka tak przy okazji jaki ty masz gres u siebie? tzn. wiem że polerowany ale chodzi mi o producenta

Nowa Gala

i naprawdę jest taki śliski jak mówią niektórzy?

no co Ty??? tępy pod stopami chyba ,że jest mokry ale każda płytka jest wtedy śliska

:wink: żałuję ,że nie dałam gresu jeszcze w łazience :-?

szkoda tylko że taki drogi :roll:

dziewczyny dzięki za przepisy :lol: powoli robię przetwory do swojej spiżarki 8) :wink:

dziewczyny mają rację.

jeżeli teraz nie zrobisz z tym porządku to bedziesz miała problem :roll:

dziewczyny mają rację.

jeżeli teraz nie zrobisz z tym porządku to bedziesz miała problem :roll:

Spróbuję :roll:

Na razie śpi :p

Tyle dobrych nowin :lol: Super!

A teraz ja potzrebuje renowacji. Moje dziecko ktoś chyba zauroczył, albo moje siły się wyczerpały :cry: Przestałam go rozumieć, nie wiem dlazcego jest nieszczęśliwy, a do tego już mnie plecy naparzają konkretnie od noszenia tych 10,5 kg :roll:

A na salon odnowy biologicznej raz w tygodniu mnie nie stać :evil: Wcale mnie nie stać :evil:

Ech, Mamoń, chyba Twój dół na mnie przeszedł :cry:

Aniu,moze zabki mu dalej wychodza,moze potrzebuje po prostu zabawy z toba......na zdjeciach nie wyglada na nieszczesliwego :roll: :roll: :roll:

:D ,usmiechnij sie do niego a na pewno odwdzieczy ci sie tym samym (daj mu buziaczka przy okazji ode mnie :wink: )

Jeszcze w ubiegłym tygodniu taki nie był :roll:

Idę nasadzić naftę z żółtkami na głowę, zeby ten mój biedaczek nieszczęśliwy miał co wyrywać, bo uwielbia to robić :evil: :evil: :evil:

terrorysta :o

są różne metody, jedne brutalne inne nie :roll:

brutalna

- zostawiasz mu zabawki, mówisz, że idziesz do łazienki i musi poczekać i wychodzisz na 2min. Nie słyszysz wycia. Po określonym czasie wracasz, nie rozczulasz się, tylko normalnie tłumaczysz. Nastepnym razem wychodzisz na 3m, potem na 4 min. Wbrem pozorom dziecko rozumie.

metoda nie brutalna: jestes non-stop z dzieckiem, rosnie mamisynek. A Ty wywracasz się ze zmęczenia. :lol:

Ew-ka

Ty wiesz, jak poprawić humor! Przypomniało mi się zdjęcie Twojego syna z Goeteborga i wyobraziłam go sobie zaryczanego i usmarkanego po pachy :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ech, ta moja wyobraźnia :roll: :lol: :lol: :lol:

Głośno się roześmiałam do monitora :lol: :lol: :lol:

Wiem, że to niezamierzone, ale dzięki :lol: :lol: :lol:

Tyle dobrych nowin :lol: Super!

A teraz ja potzrebuje renowacji. Moje dziecko ktoś chyba zauroczył, albo moje siły się wyczerpały :cry: Przestałam go rozumieć, nie wiem dlazcego jest nieszczęśliwy, a do tego już mnie plecy naparzają konkretnie od noszenia tych 10,5 kg :roll:

A na salon odnowy biologicznej raz w tygodniu mnie nie stać :evil: Wcale mnie nie stać :evil:

Ech, Mamoń, chyba Twój dół na mnie przeszedł :cry:

Aniu,moze zabki mu dalej wychodza,moze potrzebuje po prostu zabawy z toba......na zdjeciach nie wyglada na nieszczesliwego :roll: :roll: :roll:

:D ,usmiechnij sie do niego a na pewno odwdzieczy ci sie tym samym (daj mu buziaczka przy okazji ode mnie :wink: )

Jeszcze w ubiegłym tygodniu taki nie był :roll:

Idę nasadzić naftę z żółtkami na głowę, zeby ten mój biedaczek nieszczęśliwy miał co wyrywać, bo uwielbia to robić :evil: :evil: :evil:

terrorysta :o

są różne metody, jedne brutalne inne nie :roll:

brutalna

- zostawiasz mu zabawki, mówisz, że idziesz do łazienki i musi poczekać i wychodzisz na 2min. Nie słyszysz wycia. Po określonym czasie wracasz, nie rozczulasz się, tylko normalnie tłumaczysz. Nastepnym razem wychodzisz na 3m, potem na 4 min. Wbrem pozorom dziecko rozumie.

metoda nie brutalna: jestes non-stop z dzieckiem, rosnie mamisynek. A Ty wywracasz się ze zmęczenia. :lol:

Nie chcę mamisynka :evil:

A jak go zostawiam to często też jest cisza totalna, nawet nie sampie, a jak wracam to liże parkiet pod kanapą :roll: