Ew-ka 29.08.2006 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 przepis w dzienniku dzięki Ewka tak przy okazji jaki ty masz gres u siebie? tzn. wiem że polerowany ale chodzi mi o producenta Nowa Gala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 29.08.2006 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 przepis w dzienniku dzięki Ewka tak przy okazji jaki ty masz gres u siebie? tzn. wiem że polerowany ale chodzi mi o producenta Nowa Gala i naprawdę jest taki śliski jak mówią niektórzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 29.08.2006 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Tylko on chce tej zabawy ze mną 14 godzin na dobę (pozostałe 10 przesypia) Nawet jak idę do łazienki do jest wrzask Jeszcze w ubiegłym tygodniu taki nie był : Aniu ...nie daj sobą rządzić !!!! weź go na przetrzymanie ....to samo miałam z Dawidem .....ryczał tak ,że się usmarkał po same pachy ale nie podeszłam do niego choć serce mi krwawiło..... ale poskutkowało .....nauczy sie ,że na płacz lub wrzask mama leci do niego i będzie tak sie zachowywał ... Przetrzymaj ...jesteś mocna a poza tym Twoje zdrowie jest barzdo ważne .... co zrobisz jak Ci dysk wyskoczy ? dopiero będzie płacz ale Twój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 29.08.2006 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 monka,ja robie taka mizerie z ogorkow: 5 kg ogórków, 6 cebul. Zalewa: szklanka octu 10-proc., szklanka oleju, 4-5 łyżek cukru, łyżeczka pieprzu ziarnistego, 3 łyżki soliogorki i cebule pokroic w plasterki,zalac to goraca zalewa,odstawic na ok.4-5h,wlozyc do sloikow,dobrze ugniatac,pasteryzowac nie za dlugo (ok 5min,zeby sloik chwycil),rozgotowane traca kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 29.08.2006 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Ew-ka Papryka cudniasta Ja w tym roku skupiłam się na ogórkach, sałatce z buraków i różnych konfiturach. Paprykę zamroziłam. Chyba miałam już dość po 44 słoikach ogórków Ogórki ci się przydadzą, jak Pawcio posmakuje to się nie obejrzysz jak ich nie będzie mówię oczywiście o kiszonych Aniu a jak robisz sałatkę z buraków? Może masz jakiś fajny przepis na sałatke z ogórków? Monka, prosze bardzo: SAŁATKA OGÓRKOWA 4 kg ogórków marchewka koperek pietruszka Zalewa: Szklanka octu Szklanka oleju Sól do smaku Szklanka cukru Przyprawa sałatkowa koperkowa Knorr Ogórki jeśli są malutkie to pokroić w całości, duże po obraniu ze skórki - w plasterki. Dodać utartą marchewkę, pokrojony koperek i/lub pietruszkę, zalać zalewą octowo-olejową, pozostawić do drugiego dnia. Potem wkładać do słoików, krótko pasteryzować (ok. 10 – 15 min). SAŁATKA Z BURACZKÓW Z PAPRYKĄ 3 kg buraków 1 kg czerwonej (kolorowej) papryki 8 średnich cebul Zalewa: Szklanka octu Szklanka oleju ź szklanki cukru sól do smaku Ocet, olej, cukier i sól zagotować, wrzucić cebulę pokrojoną w kostkę – gotować 5 min. Dodać paprykę pokrojoną w kostkę, zagotować, dodać ugotowane, starte w łezki buraczki. Wymieszać, dosolić do smaku. Wkładać do słoiczków. Pasteryzować 3 – 5 min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 29.08.2006 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 przepis w dzienniku dzięki Ewka tak przy okazji jaki ty masz gres u siebie? tzn. wiem że polerowany ale chodzi mi o producenta Nowa Gala i naprawdę jest taki śliski jak mówią niektórzy? no co Ty??? tępy pod stopami chyba ,że jest mokry ale każda płytka jest wtedy śliska żałuję ,że nie dałam gresu jeszcze w łazience Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 29.08.2006 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Tylko on chce tej zabawy ze mną 14 godzin na dobę (pozostałe 10 przesypia) Nawet jak idę do łazienki do jest wrzask Jeszcze w ubiegłym tygodniu taki nie był : Aniu ...nie daj sobą rządzić !!!! weź go na przetrzymanie ....to samo miałam z Dawidem .....ryczał tak ,że się usmarkał po same pachy ale nie podeszłam do niego choć serce mi krwawiło..... ale poskutkowało .....nauczy sie ,że na płacz lub wrzask mama leci do niego i będzie tak sie zachowywał ... Przetrzymaj ...jesteś mocna a poza tym Twoje zdrowie jest barzdo ważne .... co zrobisz jak Ci dysk wyskoczy ? dopiero będzie płacz ale Twój jest doladnie tak jak mowi ew-ka to ciezkie dla matki,ale musisz sie postawic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 29.08.2006 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 przepis w dzienniku dzięki Ewka tak przy okazji jaki ty masz gres u siebie? tzn. wiem że polerowany ale chodzi mi o producenta Nowa Gala i naprawdę jest taki śliski jak mówią niektórzy? no co Ty??? tępy pod stopami chyba ,że jest mokry ale każda płytka jest wtedy śliska żałuję ,że nie dałam gresu jeszcze w łazience szkoda tylko że taki drogi dziewczyny dzięki za przepisy powoli robię przetwory do swojej spiżarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 29.08.2006 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Tylko on chce tej zabawy ze mną 14 godzin na dobę (pozostałe 10 przesypia) Nawet jak idę do łazienki do jest wrzask Jeszcze w ubiegłym tygodniu taki nie był : Aniu ...nie daj sobą rządzić !!!! weź go na przetrzymanie ....to samo miałam z Dawidem .....ryczał tak ,że się usmarkał po same pachy ale nie podeszłam do niego choć serce mi krwawiło..... ale poskutkowało .....nauczy sie ,że na płacz lub wrzask mama leci do niego i będzie tak sie zachowywał ... Przetrzymaj ...jesteś mocna a poza tym Twoje zdrowie jest barzdo ważne .... co zrobisz jak Ci dysk wyskoczy ? dopiero będzie płacz ale Twój jest doladnie tak jak mowi ew-ka to ciezkie dla matki,ale musisz sie postawic dziewczyny mają rację. jeżeli teraz nie zrobisz z tym porządku to bedziesz miała problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 29.08.2006 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 monka,to wiesz....... prosimy potem o fotosy ...... spizarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 29.08.2006 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Tylko on chce tej zabawy ze mną 14 godzin na dobę (pozostałe 10 przesypia) Nawet jak idę do łazienki do jest wrzask Jeszcze w ubiegłym tygodniu taki nie był : Aniu ...nie daj sobą rządzić !!!! weź go na przetrzymanie ....to samo miałam z Dawidem .....ryczał tak ,że się usmarkał po same pachy ale nie podeszłam do niego choć serce mi krwawiło..... ale poskutkowało .....nauczy sie ,że na płacz lub wrzask mama leci do niego i będzie tak sie zachowywał ... Przetrzymaj ...jesteś mocna a poza tym Twoje zdrowie jest barzdo ważne .... co zrobisz jak Ci dysk wyskoczy ? dopiero będzie płacz ale Twój jest doladnie tak jak mowi ew-ka to ciezkie dla matki,ale musisz sie postawic dziewczyny mają rację. jeżeli teraz nie zrobisz z tym porządku to bedziesz miała problem Spróbuję Na razie śpi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 29.08.2006 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Tyle dobrych nowin Super! A teraz ja potzrebuje renowacji. Moje dziecko ktoś chyba zauroczył, albo moje siły się wyczerpały Przestałam go rozumieć, nie wiem dlazcego jest nieszczęśliwy, a do tego już mnie plecy naparzają konkretnie od noszenia tych 10,5 kg A na salon odnowy biologicznej raz w tygodniu mnie nie stać Wcale mnie nie stać Ech, Mamoń, chyba Twój dół na mnie przeszedł Aniu,moze zabki mu dalej wychodza,moze potrzebuje po prostu zabawy z toba......na zdjeciach nie wyglada na nieszczesliwego ,usmiechnij sie do niego a na pewno odwdzieczy ci sie tym samym (daj mu buziaczka przy okazji ode mnie ) Tylko on chce tej zabawy ze mną 14 godzin na dobę (pozostałe 10 przesypia) Nawet jak idę do łazienki do jest wrzask Jeszcze w ubiegłym tygodniu taki nie był Idę nasadzić naftę z żółtkami na głowę, zeby ten mój biedaczek nieszczęśliwy miał co wyrywać, bo uwielbia to robić terrorysta są różne metody, jedne brutalne inne nie brutalna - zostawiasz mu zabawki, mówisz, że idziesz do łazienki i musi poczekać i wychodzisz na 2min. Nie słyszysz wycia. Po określonym czasie wracasz, nie rozczulasz się, tylko normalnie tłumaczysz. Nastepnym razem wychodzisz na 3m, potem na 4 min. Wbrem pozorom dziecko rozumie. metoda nie brutalna: jestes non-stop z dzieckiem, rosnie mamisynek. A Ty wywracasz się ze zmęczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 29.08.2006 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 terrorysta ale jaki słodki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 29.08.2006 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Ew-ka Ty wiesz, jak poprawić humor! Przypomniało mi się zdjęcie Twojego syna z Goeteborga i wyobraziłam go sobie zaryczanego i usmarkanego po pachy Ech, ta moja wyobraźnia Głośno się roześmiałam do monitora Wiem, że to niezamierzone, ale dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 29.08.2006 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 monka,to wiesz....... prosimy potem o fotosy ...... spizarki najwcześniej w grudniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 29.08.2006 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Tyle dobrych nowin Super! A teraz ja potzrebuje renowacji. Moje dziecko ktoś chyba zauroczył, albo moje siły się wyczerpały Przestałam go rozumieć, nie wiem dlazcego jest nieszczęśliwy, a do tego już mnie plecy naparzają konkretnie od noszenia tych 10,5 kg A na salon odnowy biologicznej raz w tygodniu mnie nie stać Wcale mnie nie stać Ech, Mamoń, chyba Twój dół na mnie przeszedł Aniu,moze zabki mu dalej wychodza,moze potrzebuje po prostu zabawy z toba......na zdjeciach nie wyglada na nieszczesliwego ,usmiechnij sie do niego a na pewno odwdzieczy ci sie tym samym (daj mu buziaczka przy okazji ode mnie ) Tylko on chce tej zabawy ze mną 14 godzin na dobę (pozostałe 10 przesypia) Nawet jak idę do łazienki do jest wrzask Jeszcze w ubiegłym tygodniu taki nie był Idę nasadzić naftę z żółtkami na głowę, zeby ten mój biedaczek nieszczęśliwy miał co wyrywać, bo uwielbia to robić terrorysta są różne metody, jedne brutalne inne nie brutalna - zostawiasz mu zabawki, mówisz, że idziesz do łazienki i musi poczekać i wychodzisz na 2min. Nie słyszysz wycia. Po określonym czasie wracasz, nie rozczulasz się, tylko normalnie tłumaczysz. Nastepnym razem wychodzisz na 3m, potem na 4 min. Wbrem pozorom dziecko rozumie. metoda nie brutalna: jestes non-stop z dzieckiem, rosnie mamisynek. A Ty wywracasz się ze zmęczenia. Nie chcę mamisynka A jak go zostawiam to często też jest cisza totalna, nawet nie sampie, a jak wracam to liże parkiet pod kanapą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 29.08.2006 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Kurcze, gdzie jest Nefer? Muszę ja zapytać jak często tą naftę nasadzać na głowę żeby był efekt. Bo zmyłam maseczkę, umyłam głowę i znów garść włosów w garści mi została Ile razy w tygodniu mogę to robić? Może ktoś wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 29.08.2006 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Chyba koniec stronki blisko, bo wszyscy w krzaki pouciekali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 29.08.2006 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Nie chce mi się liczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 29.08.2006 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Popykam sobie, może trafię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts