Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rekord wpisow....

Rysiu J

Recommended Posts

• Odpowiedzi 302,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• ila66

12921

• Jajcek

11240

• andre59

10909

• stukpuk

10872

Najaktywniejsi w wątku

wcinać każdy umie 8) :oops: :wink:

No w sumie tak :D

Aga, to jak ja :)

Ja się uczę przy mojej mamie, nadal... Jeszcze mam czas, ale to najwyższa pora :p :wink:

Proszę:)

0,5kg mąki

kostka tłuszczu (masło roślinne)

całe jajko+żółtko

szczypta soli

2 łyżki cukru

proszek do pieczenia (na pół kg!!!)

Zarabiasz ciasto, układasz w blasze-ciacho, jabłka, posypka ciachowa, pieczesz min. godzinę w ok 180-200stopni.

Może być? :p :p :p

2 zółtka

2 płaskie łyżki mąki

1op. budyniu kokosowego (2 czubate łychy)

0,5 szkl cukru

powyższe zmiksowac dodając 1/2 szkl mleka

1,5 szkl mleka zagotować z 1/4 szkl cukru po dodaniu masy jajecznej ugotowac budyń ostudzić

1 paczkę masła lub Masła roslinnego zmiksować z budyniem dodając 100 g wiórków kokosowych

kremem przełożyc krakersy (ew. biszkopt) a na wierzch:

3 łyzki masła 2 łyżki cukru 100 g wiórek kokosowych -usmażyć na dobrze złoty kolor, przestudzić i rozsmarować na wierzchu ciasta

:lol:

Mogę Wam jeszcze podać na najłatwiejsze "ciasto" na świecie. U mnie czas trwania od postawienia na stole do zabrania ostatniego kawałka to przecietnie 5minut :)

ŚMIETANKOWIEC:

Zrobić 3 galaretki w osobnych miseczkach, ale z mniejszą iloscią wody. Smak dowolny, byleby było kolorowo :) Poczekać aż stężeją, pokroic w kostkę, wrzucić do brytfanki wyłożonej folią aluminiową (najlepiej długa a chuda). Zalewacie to miksturą:

0,5l śmietanki (18%) + 4-5 czubatych łyżek cukru + rozrobiona czubata łyżka zelatyny w małej ilosci wody. I do lodówki :)

Ja dodaję czasem do tego pokrojonego ananasa z puszki.

Ja to uwielbiam 8)