jamles 01.09.2006 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Już nie kupuje sama piekę i dlatego zbieram przepisy tylko muszą być dokładne kiedy degustacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 01.09.2006 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 dzisiaj upiekłam ze śliwkami - przepis od Monki. Trochę już zjadłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 01.09.2006 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 dzisiaj upiekłam ze śliwkami - przepis od Monki. Trochę już zjadłam SAMA ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 01.09.2006 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 A z kim ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 01.09.2006 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Aga a przepis na śliwkowe to gdzie?ja mam fajny przepis chcecie? jeszcze nie robiłam ale jadłam pychotka... rafaello sie nazywa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 01.09.2006 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 A z kim ???? trzeba było szepnąć słówko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 01.09.2006 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Na rafaello mam od Toli ale dawaj porównamy a na śliwkowe jest w moich komentarzach zaraz poszukam dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 01.09.2006 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Aga a przepis na śliwkowe to gdzie? ja mam fajny przepis chcecie? jeszcze nie robiłam ale jadłam pychotka... rafaello sie nazywa... rafaelo najlepsze robi ...............Tola PS. wiem z opowieści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 01.09.2006 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 A z kim ???? trzeba było szepnąć słówko to szepcę ciasto jeszcze jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 01.09.2006 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 A z kim ???? trzeba było szepnąć słówko to szepcę ciasto jeszcze jest NIE RUSZAĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!! dopóki nie do jadę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 01.09.2006 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 dobry Abend co tu sie wyprawia?kto,co i z kim wcina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 01.09.2006 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 wcinać każdy umie No w sumie tak Aga, to jak ja Ja się uczę przy mojej mamie, nadal... Jeszcze mam czas, ale to najwyższa pora Proszę 0,5kg mąki kostka tłuszczu (masło roślinne) całe jajko+żółtko szczypta soli 2 łyżki cukru proszek do pieczenia (na pół kg!!!) Zarabiasz ciasto, układasz w blasze-ciacho, jabłka, posypka ciachowa, pieczesz min. godzinę w ok 180-200stopni. Może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 01.09.2006 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 2 zółtka 2 płaskie łyżki mąki 1op. budyniu kokosowego (2 czubate łychy) 0,5 szkl cukru powyższe zmiksowac dodając 1/2 szkl mleka 1,5 szkl mleka zagotować z 1/4 szkl cukru po dodaniu masy jajecznej ugotowac budyń ostudzić 1 paczkę masła lub Masła roslinnego zmiksować z budyniem dodając 100 g wiórków kokosowych kremem przełożyc krakersy (ew. biszkopt) a na wierzch: 3 łyzki masła 2 łyżki cukru 100 g wiórek kokosowych -usmażyć na dobrze złoty kolor, przestudzić i rozsmarować na wierzchu ciasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 01.09.2006 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 A z kim ???? trzeba było szepnąć słówko to szepcę ciasto jeszcze jest NIE RUSZAĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!! dopóki nie do jadę Już chowam blachę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 01.09.2006 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 co za ciacha !!!! wy o linie nie dbacie? ja tez nie........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 01.09.2006 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Przepis na ciasto ze śliwkami jest tutaj http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=39024&postdays=0&postorder=asc&start=2340 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 01.09.2006 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Mogę Wam jeszcze podać na najłatwiejsze "ciasto" na świecie. U mnie czas trwania od postawienia na stole do zabrania ostatniego kawałka to przecietnie 5minut ŚMIETANKOWIEC: Zrobić 3 galaretki w osobnych miseczkach, ale z mniejszą iloscią wody. Smak dowolny, byleby było kolorowo Poczekać aż stężeją, pokroic w kostkę, wrzucić do brytfanki wyłożonej folią aluminiową (najlepiej długa a chuda). Zalewacie to miksturą: 0,5l śmietanki (18%) + 4-5 czubatych łyżek cukru + rozrobiona czubata łyżka zelatyny w małej ilosci wody. I do lodówki Ja dodaję czasem do tego pokrojonego ananasa z puszki. Ja to uwielbiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 01.09.2006 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 co za ciacha !!!! wy o linie nie dbacie? ja tez nie........... Nie dbamy!!! Uciekam na budowę zobaczyć pokoje na pietrze!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 01.09.2006 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 dalabym wam jakis przepis,ale niestety nie jestem specjalistka od ciach gotuje ponoc po mistrzowsku,ale wypieki odchodza od norm,a dokladnie od przepisow,poniewaz zasadniczo nienawidze trzymac sie podanych w nich skladnikow ,co za tym idzie,zawsze sa to ciasta a'la Gosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 01.09.2006 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 wcinać każdy umie No w sumie tak Aga, to jak ja Ja się uczę przy mojej mamie, nadal... Jeszcze mam czas, ale to najwyższa pora czy czasem jednak nie za późno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.