Maxtorka 09.09.2006 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 Bede wdzieczny Nie ma za co . Zresztą ona rwała nadprogramowe 2 stałe zęby mojemu starszemu i zrobiła to koncertowo ( choć były zdrowe ) Pogadam z nią - może ona się podejmie, bo to prosta robota tylko szybkim trzeba być Oj Neferka , leczenie kanałowe u dwulatka nie jest takie proste Wiesz, ta moja znajoma była chirurgiem szczękowym na onkologii. Jak mi opowiadała jak wygląda dziecko z rakiem kości szczęki to się mi słabo robiło. Myślę, że wiele widziała. Zobaczymy - może pomoże.. A na pewno jak sama się nie podejmie to poleci dobrego stomatologa dziecięcego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 09.09.2006 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 Czesc Dagus Halo Jacku Jak tam rodzinka ? Wszyscy zdrowi ? Najmlodszy dzis wyrznal tak ze se jedynke gorna polamal i mu tak dyndala a ja o godzinie 15:30 musialem jezdzic i dentysty szukac a on i tak sie dotknac nie dal O matkobosko !!! Jakieś te dni ostatnio wypadkowe - mój młodszy wczoraj na rentgenie palca u ręki, koleżanki mały podrapana rogówka, Twój dziś taka akcja... nieźle.... Jakies to zarazliwe po 3 godzinach a olgodziny po wizycie u drugie dntysty zaczal sie usmiechac szczerbata geba i nawet chrupki jesc a wczesniej to nawet o piciu nie bylo mowy NO to jak wcina chrupki - będzie żył. Ale co nerwów... no niestety - tak to jest z dziećmi... moje zawsze sobie łby rozwałały ( no jak się np. skacze na łóżku to można rprzywalić dyńką w parapet, nie ?) Był okres, że w Medicoverze mnie znali : "o, pani D, który dziesiaj ?. Bo dzwoniłam na inforlinię i konsultowałam z lekarzem czy się kwalifikuje do szycia czy nie ... zyl bedzie, ale generalnie zab sie do trucia nadaje i leczenia kanalowego bo cos tam jest na wierzchu i sie bedzie zapalenie robilo iu inne paskudne ropnie, a on se nie da przeciez tam dotknac A to już stała jedynka ? To nieźle musi być złamana skoro decyja o truciu zapadła . Naszczescie mleczak Jas dopiero dwa latka skonczyl dwa tygodnie temu Ojejciu , taki maluszek . Nieźle musiał się uderzyć i przestraszyć . Niby dobrze że to tylko mleczak ale rzeczywiście problem że pacjent to taki maluda jeszcze . Poszukaj naprawdę dobrego , dziecięcego stomatologa . Macie przecież Akademię Medyczną , może tam ?[/quote:e56ba19cec] Mam ograniczone zaufanie do AM na Miodowej - często studenci się wprawiają na pacjentach :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jajcek 09.09.2006 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 Bede wdzieczny Nie ma za co . Zresztą ona rwała nadprogramowe 2 stałe zęby mojemu starszemu i zrobiła to koncertowo ( choć były zdrowe ) Pogadam z nią - może ona się podejmie, bo to prosta robota tylko szybkim trzeba być zaczynam sie bac Się nie bój tylko się ciesz, że to nie stały ząb..:) no ciesze sie ciesze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 09.09.2006 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 09.09.2006 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 A na pewno jak sama się nie podejmie to poleci dobrego stomatologa dziecięcego . Na to liczę - wcale nie jest kogoś takiego znaleźć - szukałam i szczerze mówiąc wielkie rozczarowanie. Płacisz kupę kasy a trafiasz na ludzi nie mających pojęcia o dzieciach ... kiedyś zabrałam dziecko z fotela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 09.09.2006 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 Kto tym razem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 09.09.2006 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 Czesc Dagus Halo Jacku Jak tam rodzinka ? Wszyscy zdrowi ? Najmlodszy dzis wyrznal tak ze se jedynke gorna polamal i mu tak dyndala a ja o godzinie 15:30 musialem jezdzic i dentysty szukac a on i tak sie dotknac nie dal O matkobosko !!! Jakieś te dni ostatnio wypadkowe - mój młodszy wczoraj na rentgenie palca u ręki, koleżanki mały podrapana rogówka, Twój dziś taka akcja... nieźle.... Jakies to zarazliwe po 3 godzinach a olgodziny po wizycie u drugie dntysty zaczal sie usmiechac szczerbata geba i nawet chrupki jesc a wczesniej to nawet o piciu nie bylo mowy NO to jak wcina chrupki - będzie żył. Ale co nerwów... no niestety - tak to jest z dziećmi... moje zawsze sobie łby rozwałały ( no jak się np. skacze na łóżku to można rprzywalić dyńką w parapet, nie ?) Był okres, że w Medicoverze mnie znali : "o, pani D, który dziesiaj ?. Bo dzwoniłam na inforlinię i konsultowałam z lekarzem czy się kwalifikuje do szycia czy nie ... zyl bedzie, ale generalnie zab sie do trucia nadaje i leczenia kanalowego bo cos tam jest na wierzchu i sie bedzie zapalenie robilo iu inne paskudne ropnie, a on se nie da przeciez tam dotknac A to już stała jedynka ? To nieźle musi być złamana skoro decyja o truciu zapadła . Naszczescie mleczak Jas dopiero dwa latka skonczyl dwa tygodnie temu Ojejciu , taki maluszek . Nieźle musiał się uderzyć i przestraszyć . Niby dobrze że to tylko mleczak ale rzeczywiście problem że pacjent to taki maluda jeszcze . Poszukaj naprawdę dobrego , dziecięcego stomatologa . Macie przecież Akademię Medyczną , może tam ?[/quote:7d515726da] Mam ograniczone zaufanie do AM na Miodowej - często studenci się wprawiają na pacjentach :)[/quote:7d515726da] Nie często ale cały czas . Pacjent który się tam leczy jest o tym powiadamiany . Ale wszystko jest pod kontrolą asystentów ( przynajmniej za moich czasów w Gdańsku tak było ) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 09.09.2006 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 Gratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jajcek 09.09.2006 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 Mam ograniczone zaufanie do AM na Miodowej - często studenci się wprawiają na pacjentach :) Przerabialem to na sobie w koncu na ims musza sie uczyc, ale nie na moim dziecku jednak zostane przy Nowym Zjezdzie on kiedys przynajmniej mial rewelacyjna opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 09.09.2006 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 Kto tym razem? ja, ja, ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 09.09.2006 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 Nie często ale cały czas . Pacjent który się tam leczy jest o tym powiadamiany . Ale wszystko jest pod kontrolą asystentów ( przynajmniej za moich czasów w Gdańsku tak było ) . Czasem asystent nie zdąży złapać za rękę :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 09.09.2006 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 Gatki Ola! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 09.09.2006 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 Mam ograniczone zaufanie do AM na Miodowej - często studenci się wprawiają na pacjentach :) Przerabialem to na sobie w koncu na ims musza sie uczyc, ale nie na moim dziecku jednak zostane przy Nowym Zjezdzie on kiedys przynajmniej mial rewelacyjna opinie Dalej ma. Nie sposób tam zaparkować - ludzie z całej Polski zjeżdżają. Zapisy są 2 razy do roku - oczywiście na NFZ. Dantejskie sceny. Ale za kasę jak zwykle w Polsce - można wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jajcek 09.09.2006 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 A na pewno jak sama się nie podejmie to poleci dobrego stomatologa dziecięcego . Na to liczę - wcale nie jest kogoś takiego znaleźć - szukałam i szczerze mówiąc wielkie rozczarowanie. Płacisz kupę kasy a trafiasz na ludzi nie mających pojęcia o dzieciach ... kiedyś zabrałam dziecko z fotela. dzis wlasnie jak pojechalem do pierwszego znalezionego przezemnie czynnego gabinetu to zaplacilem za to ze pan Doktor spojrz i nawet bal sie dotknac i stwierdzil zeby zostawic moze w poniedzialek wieczorem dziecko bedzie spokojniesze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 09.09.2006 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 Streszczenium Żaba woli zalać szambo Mamonia, Jajckowy syncio miał dziś ciężki dzień, Myslowitz śpiewa dla Andre. RANKINGUM REKORDUM 1. Jajcek - 295 2. inż. Mamoń - 246 3. SławekD-żonka - 186 4. Joanna i Janusz - 135 5. kze - 133 6. verunia - 122 7. Whisper -119 8. fizyk - 98 9. Kasztanka - 92 10. Majka, Olkalybowa - 84 12. maksiu, - 80 13. Teska - 62 14. Sonika - 51 15. badi - 42 16. monka- 41 17. andrzejka- 38 18. Moniś, Aga J.G - 36 20. facio -35 21. markus_gdynia, zaba_gonia- 29 23. Jezier - 28 24. Ania Wiśniewska- 26 25. Nefer - 25 26. andre59, marcel2000 - 21 28. Trini, Ew-ka, Witos - 20 31. Funia - 18 32. Tola - 16 33. Sylvia1 - 15 34. Agniesia - 14 35. joola - 13 36. Jane, karolka, Wojty, frosch - 10 40. kasia64- 9 41. duende- 8 42. kolia, Zielonooka, prymasek - 7 45. Januszz, tabaluga1 - 6 47. ania, lafcadio, edzia, Paty, jamles - 5 52. Ewuś, Pawson gawel- 4 55. damiangajda, Jańcek69, Daria, Agacka, Maxtorka - 3 60. Baba_budowniczy, DARIO 2, Gryfpc, , pp - 2 64. xrrr82, Dagi, Gość, Jolka, modulor, Olka, Molly, A-g-n-e-s, Osowa, jolana, Mychalina, Maluszek, Sloneczko - 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 09.09.2006 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 Olka gaciorki http://www.bielizna.etk.com.pl/images/product_images/thumbnail_images/2_0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 09.09.2006 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 Dzięki za gratki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jajcek 09.09.2006 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 Mam ograniczone zaufanie do AM na Miodowej - często studenci się wprawiają na pacjentach :) Przerabialem to na sobie w koncu na ims musza sie uczyc, ale nie na moim dziecku jednak zostane przy Nowym Zjezdzie on kiedys przynajmniej mial rewelacyjna opinie Dalej ma. Nie sposób tam zaparkować - ludzie z całej Polski zjeżdżają. Zapisy są 2 razy do roku - oczywiście na NFZ. Dantejskie sceny. Ale za kasę jak zwykle w Polsce - można wszystko cala Polska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 09.09.2006 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 A na pewno jak sama się nie podejmie to poleci dobrego stomatologa dziecięcego . Na to liczę - wcale nie jest kogoś takiego znaleźć - szukałam i szczerze mówiąc wielkie rozczarowanie. Płacisz kupę kasy a trafiasz na ludzi nie mających pojęcia o dzieciach ... kiedyś zabrałam dziecko z fotela. dzis wlasnie jak pojechalem do pierwszego znalezionego przezemnie czynnego gabinetu to zaplacilem za to ze pan Doktor spojrz i nawet bal sie dotknac i stwierdzil zeby zostawic moze w poniedzialek wieczorem dziecko bedzie spokojniesze ja szukałam długo. Dzwoniłam z pytaniem o stomatologa dziecięcego. Okazywało się, że każdy jest dziecięcy Pojechałam do wypasionek kliniki prywatnej na Starówce - chodziło o ortodontę. Zasuszona baba obejrzała dziecko i powiedziała, że trzeba usunąć jeden stały ząb. Powiedziałam jej, że ok, tylko mój syn mdleje na widok krwi ( rzeczywiście tak było i to omdlenie nie było takie "normalne" tylko wyglądało na atak epileptyczny) Uważałam, że powinnam ją o tym uprzedzić ( jak wpisuję w kartę kolonijną to chyba powinnam ją ostrzec również) . Dostałam odpowiedź, że w takim razie powinnam z dzieckiem iść do psychiatry a nie do ortodonty :) NIe napiszę co jej odpowiedziałam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 09.09.2006 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 Słuchajcie, jak na przetworach takich słoikowych pojawi się pleśn to trzeba je wyrzucić, czy można zdjąć pleśń i zajadać się ze smakiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts