Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rekord wpisow....

Rysiu J

Recommended Posts

Bede wdzieczny :wink:

Nie ma za co . Zresztą ona rwała nadprogramowe 2 stałe zęby mojemu starszemu i zrobiła to koncertowo ( choć były zdrowe :( ) Pogadam z nią - może ona się podejmie, bo to prosta robota tylko szybkim trzeba być :)

Oj Neferka , leczenie kanałowe u dwulatka nie jest takie proste :roll:

Wiesz, ta moja znajoma była chirurgiem szczękowym na onkologii. Jak mi opowiadała jak wygląda dziecko z rakiem kości szczęki to się mi słabo robiło. Myślę, że wiele widziała. Zobaczymy - może pomoże..

A na pewno jak sama się nie podejmie to poleci dobrego stomatologa dziecięcego .

• Odpowiedzi 302,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• ila66

12921

• Jajcek

11240

• andre59

10909

• stukpuk

10872

Najaktywniejsi w wątku

Czesc Dagus :wink:

Halo Jacku :) Jak tam rodzinka ? Wszyscy zdrowi ?

Najmlodszy dzis wyrznal tak ze se jedynke gorna polamal i mu tak dyndala a ja o godzinie 15:30 musialem jezdzic i dentysty szukac :evil: a on i tak sie dotknac nie dal

O matkobosko !!! Jakieś te dni ostatnio wypadkowe - mój młodszy wczoraj na rentgenie palca u ręki, koleżanki mały podrapana rogówka, Twój dziś taka akcja... nieźle....

Jakies to zarazliwe

po 3 godzinach a olgodziny po wizycie u drugie dntysty zaczal sie usmiechac szczerbata geba i nawet chrupki jesc :wink: a wczesniej to nawet o piciu nie bylo mowy

NO to jak wcina chrupki - będzie żył. Ale co nerwów... no niestety - tak to jest z dziećmi... moje zawsze sobie łby rozwałały ( no jak się np. skacze na łóżku to można rprzywalić dyńką w parapet, nie ?) Był okres, że w Medicoverze mnie znali : "o, pani D, który dziesiaj ?. Bo dzwoniłam na inforlinię i konsultowałam z lekarzem czy się kwalifikuje do szycia czy nie ...:)

zyl bedzie, ale generalnie zab sie do trucia nadaje i leczenia kanalowego bo cos tam jest na wierzchu i sie bedzie zapalenie robilo iu inne paskudne ropnie, a on se nie da przeciez tam dotknac

A to już stała jedynka ?

To nieźle musi być złamana skoro decyja o truciu zapadła .

Naszczescie mleczak

Jas dopiero dwa latka skonczyl dwa tygodnie temu

Ojejciu , taki maluszek . Nieźle musiał się uderzyć i przestraszyć .

Niby dobrze że to tylko mleczak ale rzeczywiście problem że pacjent to taki maluda jeszcze . Poszukaj naprawdę dobrego , dziecięcego stomatologa . Macie przecież Akademię Medyczną , może tam ?[/quote:e56ba19cec]

Mam ograniczone zaufanie do AM na Miodowej - często studenci się wprawiają na pacjentach :):)

Bede wdzieczny :wink:

Nie ma za co . Zresztą ona rwała nadprogramowe 2 stałe zęby mojemu starszemu i zrobiła to koncertowo ( choć były zdrowe :( ) Pogadam z nią - może ona się podejmie, bo to prosta robota tylko szybkim trzeba być :)

zaczynam sie bac

Się nie bój tylko się ciesz, że to nie stały ząb..:):)

no ciesze sie ciesze :wink:

A na pewno jak sama się nie podejmie to poleci dobrego stomatologa dziecięcego .

Na to liczę - wcale nie jest kogoś takiego znaleźć - szukałam i szczerze mówiąc wielkie rozczarowanie. Płacisz kupę kasy a trafiasz na ludzi nie mających pojęcia o dzieciach ... kiedyś zabrałam dziecko z fotela.

Czesc Dagus :wink:

Halo Jacku :) Jak tam rodzinka ? Wszyscy zdrowi ?

Najmlodszy dzis wyrznal tak ze se jedynke gorna polamal i mu tak dyndala a ja o godzinie 15:30 musialem jezdzic i dentysty szukac :evil: a on i tak sie dotknac nie dal

O matkobosko !!! Jakieś te dni ostatnio wypadkowe - mój młodszy wczoraj na rentgenie palca u ręki, koleżanki mały podrapana rogówka, Twój dziś taka akcja... nieźle....

Jakies to zarazliwe

po 3 godzinach a olgodziny po wizycie u drugie dntysty zaczal sie usmiechac szczerbata geba i nawet chrupki jesc :wink: a wczesniej to nawet o piciu nie bylo mowy

NO to jak wcina chrupki - będzie żył. Ale co nerwów... no niestety - tak to jest z dziećmi... moje zawsze sobie łby rozwałały ( no jak się np. skacze na łóżku to można rprzywalić dyńką w parapet, nie ?) Był okres, że w Medicoverze mnie znali : "o, pani D, który dziesiaj ?. Bo dzwoniłam na inforlinię i konsultowałam z lekarzem czy się kwalifikuje do szycia czy nie ...:)

zyl bedzie, ale generalnie zab sie do trucia nadaje i leczenia kanalowego bo cos tam jest na wierzchu i sie bedzie zapalenie robilo iu inne paskudne ropnie, a on se nie da przeciez tam dotknac

A to już stała jedynka ?

To nieźle musi być złamana skoro decyja o truciu zapadła .

Naszczescie mleczak

Jas dopiero dwa latka skonczyl dwa tygodnie temu

Ojejciu , taki maluszek . Nieźle musiał się uderzyć i przestraszyć .

Niby dobrze że to tylko mleczak ale rzeczywiście problem że pacjent to taki maluda jeszcze . Poszukaj naprawdę dobrego , dziecięcego stomatologa . Macie przecież Akademię Medyczną , może tam ?[/quote:7d515726da]

Mam ograniczone zaufanie do AM na Miodowej - często studenci się wprawiają na pacjentach :):)[/quote:7d515726da]

Nie często ale cały czas . Pacjent który się tam leczy jest o tym powiadamiany . Ale wszystko jest pod kontrolą asystentów ( przynajmniej za moich czasów w Gdańsku tak było ) .

Nie często ale cały czas . Pacjent który się tam leczy jest o tym powiadamiany . Ale wszystko jest pod kontrolą asystentów ( przynajmniej za moich czasów w Gdańsku tak było ) .

Czasem asystent nie zdąży złapać za rękę :(:(

Mam ograniczone zaufanie do AM na Miodowej - często studenci się wprawiają na pacjentach :):)

Przerabialem to na sobie w koncu na ims musza sie uczyc, ale nie na moim dziecku :p jednak zostane przy Nowym Zjezdzie on kiedys przynajmniej mial rewelacyjna opinie

Dalej ma. Nie sposób tam zaparkować - ludzie z całej Polski zjeżdżają. Zapisy są 2 razy do roku - oczywiście na NFZ. Dantejskie sceny. Ale za kasę jak zwykle w Polsce - można wszystko :)

Na to liczę - wcale nie jest kogoś takiego znaleźć - szukałam i szczerze mówiąc wielkie rozczarowanie. Płacisz kupę kasy a trafiasz na ludzi nie mających pojęcia o dzieciach ... kiedyś zabrałam dziecko z fotela.

dzis wlasnie jak pojechalem do pierwszego znalezionego przezemnie czynnego gabinetu to zaplacilem za to ze pan Doktor spojrz i nawet bal sie dotknac i stwierdzil zeby zostawic moze w poniedzialek wieczorem dziecko bedzie spokojniesze :evil: :evil: :evil: :evil:

Streszczenium

Żaba woli zalać szambo Mamonia, Jajckowy syncio miał dziś ciężki dzień, Myslowitz śpiewa dla Andre.

RANKINGUM REKORDUM

1. Jajcek - 295

2. inż. Mamoń - 246

3. SławekD-żonka - 186

4. Joanna i Janusz - 135

5. kze - 133

6. verunia - 122

7. Whisper -119

8. fizyk - 98

9. Kasztanka - 92

10. Majka, Olkalybowa - 84

12. maksiu, - 80

13. Teska - 62

14. Sonika - 51

15. badi - 42

16. monka- 41

17. andrzejka- 38

18. Moniś, Aga J.G - 36

20. facio -35

21. markus_gdynia, zaba_gonia- 29

23. Jezier - 28

24. Ania Wiśniewska- 26

25. Nefer - 25

26. andre59, marcel2000 - 21

28. Trini, Ew-ka, Witos - 20

31. Funia - 18

32. Tola - 16

33. Sylvia1 - 15

34. Agniesia - 14

35. joola - 13

36. Jane, karolka, Wojty, frosch - 10

40. kasia64- 9

41. duende- 8

42. kolia, Zielonooka, prymasek - 7

45. Januszz, tabaluga1 - 6

47. ania, lafcadio, edzia, Paty, jamles - 5

52. Ewuś, Pawson gawel- 4

55. damiangajda, Jańcek69, Daria, Agacka, Maxtorka - 3

60. Baba_budowniczy, DARIO 2, Gryfpc, , pp - 2

64. xrrr82, Dagi, Gość, Jolka, modulor, Olka, Molly, A-g-n-e-s, Osowa, jolana, Mychalina, Maluszek, Sloneczko - 1

Przerabialem to na sobie w koncu na ims musza sie uczyc, ale nie na moim dziecku :p jednak zostane przy Nowym Zjezdzie on kiedys przynajmniej mial rewelacyjna opinie

Dalej ma. Nie sposób tam zaparkować - ludzie z całej Polski zjeżdżają. Zapisy są 2 razy do roku - oczywiście na NFZ. Dantejskie sceny. Ale za kasę jak zwykle w Polsce - można wszystko :)

cala Polska

dzis wlasnie jak pojechalem do pierwszego znalezionego przezemnie czynnego gabinetu to zaplacilem za to ze pan Doktor spojrz i nawet bal sie dotknac i stwierdzil zeby zostawic moze w poniedzialek wieczorem dziecko bedzie spokojniesze :evil: :evil: :evil: :evil:

ja szukałam długo. Dzwoniłam z pytaniem o stomatologa dziecięcego. Okazywało się, że każdy jest dziecięcy :evil:

Pojechałam do wypasionek kliniki prywatnej na Starówce - chodziło o ortodontę. Zasuszona baba obejrzała dziecko i powiedziała, że trzeba usunąć jeden stały ząb. Powiedziałam jej, że ok, tylko mój syn mdleje na widok krwi ( rzeczywiście tak było i to omdlenie nie było takie "normalne" tylko wyglądało na atak epileptyczny) Uważałam, że powinnam ją o tym uprzedzić ( jak wpisuję w kartę kolonijną to chyba powinnam ją ostrzec również) .

Dostałam odpowiedź, że w takim razie powinnam z dzieckiem iść do psychiatry a nie do ortodonty :):) NIe napiszę co jej odpowiedziałam :):)