Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rekord wpisow....

Rysiu J

Recommended Posts

Przepis na grzyby na gęsto .......oczyść grzybki z mchu i igliwia .....poćwiartuj , zagotuj wrzątek i wrzuć pokrojone grzybki. Zagotuj -nie muszą sie długo gotować - odcedź .Na patelni rozgrzej tłuszcz ( masło ,margarynę lub olej ) podsmaż cebulkę ale jej nie spal i wrzuć ugotowane grzyby.Dodaj korzeń pietruszki ( bardzo poprawia smak grzybów) .Duś kilkanaście minut ,potem dodaj łyżkę masła i wlej troszkę słodkiej !!! śmietanki .....posyp zieloną pietruszką ..... podawaj z ziemniaczkami ..... :D :D :D 20 minut i gotowe.... :wink:

• Odpowiedzi 302,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• ila66

12921

• Jajcek

11240

• andre59

10909

• stukpuk

10872

Najaktywniejsi w wątku

Dzisiaj przylatuje moja córcia :D :D :D :D

o 23,45 ląduje w Pyrzowicach ........ :D .....rozmawiałyśmy wczoraj -od 2 dni jest w Londynie i zwiedza ,zwiedza ,zwiedza wraz ze swoimi angielskimi przyjaciółkami :D

a jak samolot się spóźni :roll:

to przyleci dopiero jutro 8) :wink:

nie kracz .....kruku :wink:

Przepis na grzyby na gęsto .......oczyść grzybki z mchu i igliwia .....poćwiartuj , zagotuj wrzątek i wrzuć pokrojone grzybki. Zagotuj -nie muszą sie długo gotować - odcedź .Na patelni rozgrzej tłuszcz ( masło ,margarynę lub olej ) podsmaż cebulkę ale jej nie spal i wrzuć ugotowane grzyby.Dodaj korzeń pietruszki ( bardzo poprawia smak grzybów) .Duś kilkanaście minut ,potem dodaj łyżkę masła i wlej troszkę słodkiej !!! śmietanki .....posyp zieloną pietruszką ..... podawaj z ziemniaczkami ..... :D :D :D 20 minut i gotowe.... :wink:

miałabyć jajecznica :roll:

zamiast śmietany daj jajka :D

oczywiście bez szkarupin 8) :wink:

no ladne okazy ale i tak nie mam pojecia co to zagrzyby :oops:

jadalne - sprawdzali ci, którzy się na tym znają 8)

nie watpie :wink:

11111

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

niedowiarek! 8) 8) 8) zobaczymy jutro! :evil: Ten sie smieje.....

:lol: :lol: :lol:

no i przez grzyby straciłam okazję do otwarcia stronki :cry:

ale: wszystkie je umyłam (bo brudne trochę były a niektóre baaardzo sliskie :wink: )

dzięki Ew-ka za przepis - dziś trochę późno na takie grzybki - jak je dotrzymać do jutra?

Już ci sie zdarzyło popatrzeć na innych ludzi w twoim wieku z tym

dziwnym

uczuciem: Ja chyba nie wyglądam tak staro? Jeżeli tak, to ten dowcip ci

sie

spodoba:

.......Siedziałam w poczekalni u swojego nowego dentysty i rozglądałam sie. Zauważyłam na ścianie dyplom ukonczenia studiów, na którym figurowało jego pełne imie i nazwisko. Znienacka mi sie przypomniał wysoki, przystojny, ciemnowłosy chłopak o tym samym nazwisku chodził zemną do liceum jakieś 30 lat temu. Czyżby mój nowy dentysta był tym chłopakiem, w którym sie nawet troche podkochiwałam? Jak go jednak zobaczyłam, szybko porzuciłam te myśli.

Ten prawie łysy facet z siwiejącymi włosami, brzuszkiem i twarzą pełną

zmarszczek był zbyt stary, by mógł być moim kolegą ze szkoły A może

jednak? Po tym, jak mi przejrzał zeby, zapytałam go, czy nie chodził przypadkiem do XXVI LO.?

-Tak. Owszem, chodziłem i byłem nawet jednym z najlepszych uczniów,

-zarumienił sie.

-A w którym roku Pan zdawał mature? zapytałam.

-On odpowiedział: W siedemdziesiątym szóstym. Dlaczego Pani pyta?

- To Pan był w mojej klasie! powiedziałam zachwycona.

Zaczął mi sie uważnie przyglądać. I nastepnie ten wstretny, pomarszczony staruch zapytał:

- A czego Pani uczyła?!

wczoraj miałam taką oto sytuację ......rozmawiałam z klientką mając przekonanie ,że kobieta ma ok 60 lat -siwe ,prawie biale włosy ,zniszczona cera ,brzydkie zęby ,nadwaga ......kiedy wzięłam jej dowód osob. i spojrzałam na pesel ....sprawdziłam raz jeszcze dane z niedowierzaniem ....ta kobieta miała 45 lat !!!!! Po jej wyjściu spytałam pracownika i męża ......na ile lat oceniają tę panią -obaj zgodnie stwierdzili ,że na ok 60-kę ......Jeszcze nie spotkałam się z taką różnicą w metryce i w wyglądzie :o

Streszczenie

było DOBRANOC I DZIEŃ DOBRY :D

RANKINGUM REKORDUM

1. Jajcek - 296

2. inż. Mamoń - 246

3. SławekD-żonka - 187

4. Joanna i Janusz - 135

5. kze - 133

6. verunia - 125

7. Whisper -119

8. fizyk - 98

9. Kasztanka - 92

10. Olkalybowa - 86

11. Majka, - 84

12. maksiu, - 80

13. Teska - 62

14. Sonika - 51

15. badi - 42

16. monka- 41

17. andrzejka- 38

18. Moniś, Aga J.G - 36

20. facio -35

21. zaba_gonia, Ania Wiśniewska -30

23. markus_gdynia - 29

24. Jezier - 28

25. Nefer - 25

26, andre59 - 22

27. marcel2000 Ew-ka- 21

28. Trini, Witos - 20

31. Funia - 18

32. Tola, Sylvia1 - 16

34. Agniesia - 14

35. joola - 13

36. Karolka -11

37. Jane, , Wojty, frosch - 10

40. kasia64- 9

41. duende, , prymasek - 8

43. kolia, Zielonooka- 7

45. Januszz, tabaluga1,Maxtorka - 6

48. ania, lafcadio, edzia, Paty, jamles, gawel- 5

54. Ewuś, Pawson , - 4

56. damiangajda, Jańcek69, Daria, Agacka, - 3

60. Baba_budowniczy, DARIO 2, Gryfpc, , pp - 2

64. xrrr82, Dagi, Gość, Jolka, modulor, Olka, Molly, A-g-n-e-s, Osowa, jolana, Mychalina, Maluszek, Sloneczko - 1

cześć :D

uporałam się z grzybami! 8)

a propos różnic w metryce i dowodzie - rzeczywiście także zdarzało mi się być zaskoczoną - bo ktos wydawał się być starszym ode mnie - "postarzaczami" są przede wszystkim papierosowa cera i tusza.

Chociaż ostatnio zdarzały mi się pomyłki na plus :D a co milsze - innym w stosunku do mnie też :D :D (7-8 lat do tyłu to chyba dobry wynik?)