forum_user 03.10.2006 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Olka ....czemu jeszcze nie śpisz ??? yyyyy....no bo.....nie chce mi sie jeszcze sen do północy jest najlepszy I tak niewiele zostało do połnocy , Olka nie śpij, jutro się wyśpisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 03.10.2006 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Zmykam dziewczyny, dobrej nocki Wam życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 03.10.2006 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 verunia ....analizuję ten przepis na gruszki ....nie za mało jest tej zalewy na 2 kg gruszek ?? tylko 0,5 l ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 03.10.2006 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Olka ....czemu jeszcze nie śpisz ??? Olka do łóżka!!! http://www.cosgan.de/images/midi/traurig/a015.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 03.10.2006 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 verunia ....analizuję ten przepis na gruszki ....nie za mało jest tej zalewy na 2 kg gruszek ?? tylko 0,5 l ??? Jak zabraknie to sobie dorobisz . Gruszki trzeba dosyć dobrze poupychać w tym słoiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 03.10.2006 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Zmykam dziewczyny, dobrej nocki Wam życzę papa ....dobrej nocki ...świntusz ...andre ....świntusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 03.10.2006 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 verunia ....analizuję ten przepis na gruszki ....nie za mało jest tej zalewy na 2 kg gruszek ?? tylko 0,5 l ??? Jak zabraknie to sobie dorobisz . Gruszki trzeba dosyć dobrze poupychać w tym słoiku tak myślę ,ale może od razu zrobiś podwójną iloś zalewy?? ile Ci wyszło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 03.10.2006 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 verunia ....analizuję ten przepis na gruszki ....nie za mało jest tej zalewy na 2 kg gruszek ?? tylko 0,5 l ??? Jak zabraknie to sobie dorobisz . Gruszki trzeba dosyć dobrze poupychać w tym słoiku tak myślę ,ale może od razu zrobiś podwójną iloś zalewy?? ile Ci wyszło ? Nie wiem dokładnie ile miałam gruszek- tak około 8 kg i zuzyłam 2 kg cukru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 03.10.2006 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Olka, jak już nie śpisz to gadaj coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 03.10.2006 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 robiłaś takkkke ilości ????? 8 kg ??? chyba na targ sie wybierasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jajcek 03.10.2006 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Wpadlem tylko na sekunde zyczyc wam milych snow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 03.10.2006 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Wpadlem tylko na sekunde zyczyc wam milych snow vice versa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 03.10.2006 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 robiłaś takkkke ilości ????? 8 kg ??? chyba na targ sie wybierasz ? miałam dostawę pod sam dom . Znajomy w pracy ma parę drzewek konferencji i sprzedał mi skrzynke za 15 zł. Gruszki ma świetne bo bardzo twarde (takie najlepiej się nadają) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 03.10.2006 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 dobranoc ....niestety ...jutro do pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 03.10.2006 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Dobry Wieczór spiacemu RW Tak sie wszyscy żegnaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 03.10.2006 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 no cóż chyba wszyscy poszli spac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 03.10.2006 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 no cóż chyba wszyscy poszli spac ja jeszcze nie, ale własnie idę Dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 03.10.2006 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Andre gacie Ewa, przepis dla ciebie w proporcjach na 2 kg gruszek: zalewa: 0,4 l wody, 0,5 kg cukru, 0,1l octu 10% przyprawy do słoika: goździki, cynamon, skorka cytryny, pieprz ziarnisty, ziele angielskie Obrane gruszki podzielic na ćwiartki i wydrążyć gniazda. Obgotować krotko w wodzie z dodatkiem niewielkiej ilosci kwasku cytrynowego (blanszowanie). przełożyć do słoika z dodatkiem przypraw- po parę ziaren i zalać zalewą. pasteryzować 30 minut. Najlepiej smakuja z pieczonym indykiem- to nasz hicior na święta Jeśli można, to i ja skorzystam z przepisu, Verunia (to nie jest okrucieństwo z mojej strony - ja tylko kuchennie jestem... mało ..... ....) b]jakie powinny być te gruszki?[/b] chodzi mi o gatunek i twardość teraz dopiero doczytałam! TWARDE muszą być? ( o gruszki chodzi ) branoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 04.10.2006 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Dzień dobry w ten piękny mglisty poranek! Wyspana jestem! Paweł co prawda o 5 zaprezentował rześkość okrutną ale po przebraniu w dzienne ciuszki słodko przytulił się do mamusi i tak pospaliśmy razem jeszcze do 7.30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 04.10.2006 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Witam w środku tygodnia, czy ktoś zauważył, że mnie nie było Jak Funi poszło na egzaminie?????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts