Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rekord wpisow....

Rysiu J

Recommended Posts

• Odpowiedzi 302,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• ila66

12921

• Jajcek

11240

• andre59

10909

• stukpuk

10872

Najaktywniejsi w wątku

Cześć markus :D

Z Polski jeszcze nadajesz ?

Jeszcze, jeszcze. W piątek lecę na trzy dni. Zaczynam przygotowania do wymiany okien w tamtejszym domu :D

:o :roll: :roll:

No co?

Dom w Polsce dawno zbudowany to w ramach nowego wyzwania teraz czas na dom na Wyspie

Jeszcze, jeszcze. W piątek lecę na trzy dni. Zaczynam przygotowania do wymiany okien w tamtejszym domu :D

:o :roll: :roll:

No co?

Dom w Polsce dawno zbudowany to w ramach nowego wyzwania teraz czas na dom na Wyspie

nienasycony ? :roll:

wpadles w trans? :D

trala lala pieklam wieczorem pierniczki na swieta z dzieciakami ( :roll: )

wycinali foremkami serduszka , choinki i............zajaczki :o (podobno niedowidze , bo to renifery czy jakies tam losie sa :roll: ) :D

uszy czy rogi .... niewielka różnica :wink:

:lol: :lol: :lol:

to wlasnie uslyszalam :)

u mnie nigdy nie moze byc normalnie

oczywiscie tradycyjnie byla podzerka ciasta ( co niektorzy wiedza jak u mnie w domu wyglada bitwa o miske ) :D

Po doświadczeniu jakim jest zbudowanie domu wymiana okien to mały pikuś :D

I pewnie problemu z ekipą nie ma , bo prawie wszyscy nasi już tam są

:wink:

froschka ale u Ciebie ładnie pachnie , tak świątecznie :D

markus_gdynia , bedziesz mieszkal w obydwu domach?

Ideałem by było traktowac tamten jako weekendowy :wink: , ale tak na poważnie to za kilka miesięcy powinienem byc juz "tam".

Maxtorka - żeby było ciekawiej to okna będą z Polski. Materiał+transport+przeloty+montaż = 1/2 ceny na miejscu, a jakością bijemy ich na głowę.

markus_gdynia , bedziesz mieszkal w obydwu domach?

Ideałem by było traktowac tamten jako weekendowy :wink: , ale tak na poważnie to za kilka miesięcy powinienem byc juz "tam".

Maxtorka - żeby było ciekawiej to okna będą z Polski. Materiał+transport+przeloty+montaż = 1/2 ceny na miejscu, a jakością bijemy ich na głowę.

:o :o Co to się porobiło .

Ale fajnie że wspomożesz polską firmę :D

Verunia

Ja Ci jeno powiem, że Poznań to CUDNE miasto. Tam się urodziłam, studiowałam i co rok jeżdżę.

To chyba ta szansa dana Ci przez los na zmianę.

Tylko domu żal, ale przecież zawsze można wybudować drugi i ustrzec się wielu błędów.

"Pierwszy dom wybuduj dla wroga, drugi dla przyjaciela, a trzeci dla siebie" :wink:

Byle tylko internet w tym Poznaniu był :wink:

Maxtorka , pachnie cudownie :D

A ozdabiacie jeszcze te pierniczki ?

Ja w zeszłym roku po raz pierwszy samodzielnie piekłam pierniczki i ozdabiałam je potem lukrem , orzechami , migdałami i taką kolorową posypką . Były pyszne . I pięknie wyglądały , zwłaszcza na choince .

A najlepsze jest to że piekłam je przede wszystkim dla naszego psiuna , który je uwielbia :lol: . Kiedyś u moich Rodziców zauważyliśmy , że Max kreci się cały czas przy choince , obwąchuje ją z wielkim zainteresowaniem i kiedy nikt nie patrzył ściągnął sobie właśnie takiego Babcinego pierniczka . Jednego , drugiego ......Trzeba go było bardzo pilnować bo zjadłby je wszystkie :lol:

Na drugi rok moja Mama upiekła specjalną porcję tylko dla niego :lol: