Maxtorka 21.11.2006 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Witojcie w ten sakramencko pikny wtorkowy poranek Kawkę już wypiłam , teraz raczę się pyszną herbatką , com ją z KK przytargała froschka , co to jest miszkraut ? Bo może też to lubię i nawet o tym nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 21.11.2006 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Witojcie w ten sakramencko pikny wtorkowy poranek Kawkę już wypiłam , teraz raczę się pyszną herbatką , com ją z KK przytargała froschka , co to jest miszkraut ? Bo może też to lubię i nawet o tym nie wiem To pewnikiem o piplute chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 21.11.2006 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 [To pewnikiem o piplute chodzi A co to pipluta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 21.11.2006 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Andre Witaj! Jeśli mogę zapytać - dlaczego masz taki smutny avatarek? 10 listopada zmarł mój ojciec. Miał 83 lata. wyrazy współczucia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 21.11.2006 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 witam rekordzistów..... kurka pogoda jest okropniasta.....mozecie cos polecic dobrego co to graja w kinach....( oprócz Bonda - nie cierpie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 21.11.2006 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 juz wrocilam miszkraut (takze panczkraut, ciapkapusta itd,itp) to taka packa z ziemniakow wymieszanych z kiszona,biala lub pol/pol kapusta .podaje sie to na Slasku do mies , u mnie do zeberek z piekarnika jak ktos ma zyczenie , moge napisac jak to robie pilputa? co to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 21.11.2006 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 juz wrocilam miszkraut (takze panczkraut, ciapkapusta itd,itp) to taka packa z ziemniakow wymieszanych z kiszona,biala lub pol/pol kapusta .podaje sie to na Slasku do mies , u mnie do zeberek z piekarnika jak ktos ma zyczenie , moge napisac jak to robie pilputa? co to? czy to jest do zjedzenia???? bo brzmi dziwnie...ciapa z ziemniakow i kapusty... napisz jak to robisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 21.11.2006 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Heloł.Co to jest ta pilputa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 21.11.2006 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 [To pewnikiem o piplute chodzi A co to pipluta ? smażone ziemniaki + smażona cebulka+ smażone mięsko (moze byc kiełbasa)+ majeranek (inne zioła co kto lubi)+sól, pieprz na koniec 1-2 jajka, w zależności od ilości, lekko ścięte, wymiesazane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 21.11.2006 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Dzieńdoberek Teska - ja niestety nie jestem na bieżąco z repertuarem kinowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 21.11.2006 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 [To pewnikiem o piplute chodzi A co to pipluta ? smażone ziemniaki + smażona cebulka+ smażone mięsko (moze byc kiełbasa)+ majeranek (inne zioła co kto lubi)+sól, pieprz na koniec 1-2 jajka, w zależności od ilości, lekko ścięte, wymiesazane. Po Polsku OMLET Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 21.11.2006 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 jea , smaczna ta pipluta froschka , dawaj przepis na miszkraut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 21.11.2006 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 hmm..to z cebulką moze byc bardzo dobre.....piszcie jak to sie robi....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 21.11.2006 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Froschka, dawaj tą ciapatą kapustę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 21.11.2006 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Anka, nie szukaj tej mojej kumpeli, bo ona kończyła rok później niż Ty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 21.11.2006 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 ja też chcę te pilputy, maszkruty czy jak to tam było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 21.11.2006 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 [To pewnikiem o piplute chodzi A co to pipluta ? smażone ziemniaki + smażona cebulka+ smażone mięsko (moze byc kiełbasa)+ majeranek (inne zioła co kto lubi)+sól, pieprz na koniec 1-2 jajka, w zależności od ilości, lekko ścięte, wymiesazane. Po Polsku OMLET nie omlet, cosik ala pieczonki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 21.11.2006 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Ludziska, macie jakieś plany na Sylwestra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 21.11.2006 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Ludziska, macie jakieś plany na Sylwestra? a co? Zapraszasz nas ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 21.11.2006 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 brzmi nieapetycznie , to fakt , ale w smaku pycha gotuje ziemniaki i kapuste (u mnie wola kiszona) w osobnych garnkach, odcedzam , mieszam, dodaje podsmazony boczek i cebulke (pokrojone w kostke), sol , pieprz, vegette, maggi i gniote to wszystko sztampferem (hmm..takie metalowe narzedzie do ugniatania ziemniakow, tluczek chyba po polsku sie nazywa ) , troche jeszcze mieszam warzecha (lyzka drewniana), probuje, dobre, probuje jeszcze raz , znowu dobre, strofuje sama siebie , ze podzeram z garnka, wykladam na talerz, robie duzy kopiec, wsrodku formuje dolek, oblizuje lyzke (nie moge sie oprzec) , do dolka wlewam sos , obok klade chrupiace zeberka i nie musze wolac dzieci na obiad , bo one juz dawno siedza i czekaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.