Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

  • Odpowiedzi 302,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

  • ila66

    12921

  • Jajcek

    11240

  • andre59

    10909

  • stukpuk

    10872

Najaktywniejsi w wątku

Więc tak: bierzemy suszone czapki grzybów namaczamy i podgotowujemy nastepnie odcedzamy i zostawiamy do wystygniecia (wywar do czegos wykorzystujemy) :roll: , ciasto na 20 czapek grzybowych: 6 łyżek mąki, szczypta soli i cukru, odrobinka gałki muszkatołowej, i jajko duze lub 2 małe, 100 ml piwa. I tak ubijamy piane z białek z solą odstawiamy na bocznicę. W miseczce mieszamy mąkę, żóltka,doprawiamy gałką i cukrem i dodajemy piwo (reczte wypijamy :wink: ) na koniec delikatnie mieszmy z piana. I ciasto gotowe powinno mieć koasystencje dość gęstej smietany, Rozgrzewamy olej na patelni maczamy grzybki w ciescie dokładnie z obu stron, smazymy z obu stron i podajemy. Zapach i smak niezapomniany. Smacznego!
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/280441-rekord-wpisow/page/8131/#findComment-8862295
Udostępnij na innych stronach

Więc tak: bierzemy suszone czapki grzybów namaczamy i podgotowujemy nastepnie odcedzamy i zostawiamy do wystygniecia (wywar do czegos wykorzystujemy) :roll: , ciasto na 20 czapek grzybowych: 6 łyżek mąki, szczypta soli i cukru, odrobinka gałki muszkatołowej, i jajko duze lub 2 małe, 100 ml piwa. I tak ubijamy piane z białek z solą odstawiamy na bocznicę. W miseczce mieszamy mąkę, żóltka,doprawiamy gałką i cukrem i dodajemy piwo (reczte wypijamy :wink: ) na koniec delikatnie mieszmy z piana. I ciasto gotowe powinno mieć koasystencje dość gęstej smietany, Rozgrzewamy olej na patelni maczamy grzybki w ciescie dokładnie z obu stron, smazymy z obu stron i podajemy. Zapach i smak niezapomniany. Smacznego!

 

O to muszę wypróbować, bo lubię grzyby pod każdą postacią :)

Piwo, niestety, oddam mężowi.... :cry: :wink:

 

Dzięki wielkie!

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/280441-rekord-wpisow/page/8131/#findComment-8862294
Udostępnij na innych stronach

Nie ma sprawy ale jak tu przesłac może faxem :lol: . No nie przepis jest prosty, zaraz zapodam i sami upieczecie. Piernik ten dlatego nosi nazwe piernika cioci Basi bo u niej był zawsze na okrągło (po prostu wtedy nie bylo ciastek w sprzedarzy) a piernikjest dobry po upieczeniu do 3 miesiecy :D
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/280441-rekord-wpisow/page/8131/#findComment-8862291
Udostępnij na innych stronach

Kumam Andre..kumam...

Jak myślicie ?

pojeżdżę jutro na nartach czy tylko popływam? :roll: :lol:

Patrzę za okno i za wiele tego śniegu nie widzę.... :roll:

eee od razu idź na piwo

 

Olka - Ty jesteś bezbłędna :lol: :lol: :lol: :lol:

Witam towarzystwo :D

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/280441-rekord-wpisow/page/8131/#findComment-8862289
Udostępnij na innych stronach

Nie ma sprawy ale jak tu przesłac może faxem :lol: . No nie przepis jest prosty, zaraz zapodam i sami upieczecie. Piernik ten dlatego nosi nazwe piernika cioci Basi bo u niej był zawsze na okrągło (po prostu wtedy nie bylo ciastek w sprzedarzy) a piernikjest dobry po upieczeniu do 3 miesiecy :D

 

Ja podeślę do Ciebie mojego męża, niech się uczy :)

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/280441-rekord-wpisow/page/8131/#findComment-8862284
Udostępnij na innych stronach

Nie ma sprawy ale jak tu przesłac może faxem :lol: . No nie przepis jest prosty, zaraz zapodam i sami upieczecie. Piernik ten dlatego nosi nazwe piernika cioci Basi bo u niej był zawsze na okrągło (po prostu wtedy nie bylo ciastek w sprzedarzy) a piernikjest dobry po upieczeniu do 3 miesiecy :D

 

Ja podeślę do Ciebie mojego męża, niech się uczy :)

 

Bez przesady :oops:

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/280441-rekord-wpisow/page/8131/#findComment-8862282
Udostępnij na innych stronach

Nie ma sprawy ale jak tu przesłac może faxem :lol: . No nie przepis jest prosty, zaraz zapodam i sami upieczecie. Piernik ten dlatego nosi nazwe piernika cioci Basi bo u niej był zawsze na okrągło (po prostu wtedy nie bylo ciastek w sprzedarzy) a piernikjest dobry po upieczeniu do 3 miesiecy :D

 

Ja podeślę do Ciebie mojego męża, niech się uczy :)

 

Bez przesady :oops:

 

No dobra, bez przesady :)

Ja tylko żartowałam.... :oops:

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/280441-rekord-wpisow/page/8131/#findComment-8862280
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...