Olkalybowa 22.12.2006 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 heloł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 22.12.2006 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 mam nadzieję nikogo nie pominąć... nie myślcie, że jestem pazerna na stronkę... w żadnym razie jutro jadę po jodłę kalifornijską - na razie jako choinkę - a potem do ogródka- może ktos ma w ogródku? hmmm...nie mam nawet ogrodka ktoz by z nas smial tak pomyslec gratki zaraz przyjdzie martwy karp i musze je oprawic , zaprawic i odstawic jak zaprawiasz??? ja mam zamrozony....ale jak cos fajnego wczesniej rozmroze wyczyszczona i pokrojona w dzwonka wrzucam do duzej michy , sole , pieprze i dodaje , ziarnka ziela,troche galki muszkatalowej, listki laurowe pokruszone, troche czosnku pogniecionego, galazki zielonej pietruszki, ogromna ilosci cebuli i cytryny pokrojonej w krazki ( ja daje naprawde duzo , odmulam w ten sposob) i mieszam to wszystko lapami , zakrywam folia spozywcza i wkladam zazwyczaj do spizarki , ale w tym roku pojdzie do lodowki , bo temperatura na dworze plusowa i do Wigilii pare razy mieszam to tymi lapami pozniej panierka??? chyba wyciagne te karpie....mniam a masz do mieszania...te łapy ? mam w dodatku lewa i prawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 22.12.2006 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 mam nadzieję nikogo nie pominąć... nie myślcie, że jestem pazerna na stronkę... w żadnym razie jutro jadę po jodłę kalifornijską - na razie jako choinkę - a potem do ogródka- może ktos ma w ogródku? hmmm...nie mam nawet ogrodka ktoz by z nas smial tak pomyslec gratki zaraz przyjdzie martwy karp i musze je oprawic , zaprawic i odstawic jak zaprawiasz??? ja mam zamrozony....ale jak cos fajnego wczesniej rozmroze wyczyszczona i pokrojona w dzwonka wrzucam do duzej michy , sole , pieprze i dodaje , ziarnka ziela,troche galki muszkatalowej, listki laurowe pokruszone, troche czosnku pogniecionego, galazki zielonej pietruszki, ogromna ilosci cebuli i cytryny pokrojonej w krazki ( ja daje naprawde duzo , odmulam w ten sposob) i mieszam to wszystko lapami , zakrywam folia spozywcza i wkladam zazwyczaj do spizarki , ale w tym roku pojdzie do lodowki , bo temperatura na dworze plusowa i do Wigilii pare razy mieszam to tymi lapami pozniej panierka??? chyba wyciagne te karpie....mniam wyciagam z tej zaprawy na papierowe reczniki i panieruje maka-jajko-bulka, smaze z dwoch stron , przekladam na blache i dochodza w piekarniku oblozone ta cytryna z zaprawy i posypane powiorkowanym maslem to zgapię przepis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 22.12.2006 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 mam nadzieję nikogo nie pominąć... nie myślcie, że jestem pazerna na stronkę... w żadnym razie jutro jadę po jodłę kalifornijską - na razie jako choinkę - a potem do ogródka- może ktos ma w ogródku? hmmm...nie mam nawet ogrodka ktoz by z nas smial tak pomyslec gratki zaraz przyjdzie martwy karp i musze je oprawic , zaprawic i odstawic jak zaprawiasz??? ja mam zamrozony....ale jak cos fajnego wczesniej rozmroze wyczyszczona i pokrojona w dzwonka wrzucam do duzej michy , sole , pieprze i dodaje , ziarnka ziela,troche galki muszkatalowej, listki laurowe pokruszone, troche czosnku pogniecionego, galazki zielonej pietruszki, ogromna ilosci cebuli i cytryny pokrojonej w krazki ( ja daje naprawde duzo , odmulam w ten sposob) i mieszam to wszystko lapami , zakrywam folia spozywcza i wkladam zazwyczaj do spizarki , ale w tym roku pojdzie do lodowki , bo temperatura na dworze plusowa i do Wigilii pare razy mieszam to tymi lapami pozniej panierka??? chyba wyciagne te karpie....mniam a masz do mieszania...te łapy ? sa, sa...nawet dwie sztuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 22.12.2006 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 ] to zgapię przepis nie wiem czy to przepis sama tak wymyslilam , robie i wszystkim smakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 22.12.2006 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 heloł czesc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 22.12.2006 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 ] to zgapię przepis nie wiem czy to przepis sama tak wymyslilam , robie i wszystkim smakuje lubie czosnek, pietruszkę cytrynke do ryb...wiec połoę karpia zrobie po twojemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 22.12.2006 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 mam nadzieję nikogo nie pominąć... nie myślcie, że jestem pazerna na stronkę... w żadnym razie jutro jadę po jodłę kalifornijską - na razie jako choinkę - a potem do ogródka- może ktos ma w ogródku? hmmm...nie mam nawet ogrodka ktoz by z nas smial tak pomyslec gratki zaraz przyjdzie martwy karp i musze je oprawic , zaprawic i odstawic jak zaprawiasz??? ja mam zamrozony....ale jak cos fajnego wczesniej rozmroze wyczyszczona i pokrojona w dzwonka wrzucam do duzej michy , sole , pieprze i dodaje , ziarnka ziela,troche galki muszkatalowej, listki laurowe pokruszone, troche czosnku pogniecionego, galazki zielonej pietruszki, ogromna ilosci cebuli i cytryny pokrojonej w krazki ( ja daje naprawde duzo , odmulam w ten sposob) i mieszam to wszystko lapami , zakrywam folia spozywcza i wkladam zazwyczaj do spizarki , ale w tym roku pojdzie do lodowki , bo temperatura na dworze plusowa i do Wigilii pare razy mieszam to tymi lapami pozniej panierka??? chyba wyciagne te karpie....mniam wyciagam z tej zaprawy na papierowe reczniki i panieruje maka-jajko-bulka, smaze z dwoch stron , przekladam na blache i dochodza w piekarniku oblozone ta cytryna z zaprawy i posypane powiorkowanym maslem O ludzie.... Jakie to musi być dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 22.12.2006 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 mam nadzieję nikogo nie pominąć... nie myślcie, że jestem pazerna na stronkę... w żadnym razie jutro jadę po jodłę kalifornijską - na razie jako choinkę - a potem do ogródka- może ktos ma w ogródku? hmmm...nie mam nawet ogrodka ktoz by z nas smial tak pomyslec gratki zaraz przyjdzie martwy karp i musze je oprawic , zaprawic i odstawic jak zaprawiasz??? ja mam zamrozony....ale jak cos fajnego wczesniej rozmroze wyczyszczona i pokrojona w dzwonka wrzucam do duzej michy , sole , pieprze i dodaje , ziarnka ziela,troche galki muszkatalowej, listki laurowe pokruszone, troche czosnku pogniecionego, galazki zielonej pietruszki, ogromna ilosci cebuli i cytryny pokrojonej w krazki ( ja daje naprawde duzo , odmulam w ten sposob) i mieszam to wszystko lapami , zakrywam folia spozywcza i wkladam zazwyczaj do spizarki , ale w tym roku pojdzie do lodowki , bo temperatura na dworze plusowa i do Wigilii pare razy mieszam to tymi lapami pozniej panierka??? chyba wyciagne te karpie....mniam wyciagam z tej zaprawy na papierowe reczniki i panieruje maka-jajko-bulka, smaze z dwoch stron , przekladam na blache i dochodza w piekarniku oblozone ta cytryna z zaprawy i posypane powiorkowanym maslem O ludzie.... Jakie to musi być dobre dokladnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 22.12.2006 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 to ja tez wieczorowo witam...gotuje warzywka na sałatkę....ech Ja jutro szykuję sałatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 22.12.2006 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 Stołów pięknie ozdobionych, jadłem suto zastawionych, i prezentów z dwa tuziny, niech zazdroszczą Wam rodziny! Żadnych sporów, żadnych kłótni, a nikt już nie będzie smutny. Grunt to dobre wieść pożycie, a karpiowi...daruj życie! I każdemu - przyjaciela, co czasami łzę ociera, ...i wszystkiego co Wam trzeba, no i jeszcze gwiazdki z nieba! http://republika.pl/blog_ti_267886/392270/sz/anim-weihnachtsglobe1.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 22.12.2006 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 to ja tez wieczorowo witam...gotuje warzywka na sałatkę....ech Ja jutro szykuję sałatki ech ja jutro...sałatka, pieke dwa mieska , sernik, makowiec, rtyby w rodzynkach.....cały dzien zejdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 22.12.2006 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 ] to zgapię przepis nie wiem czy to przepis sama tak wymyslilam , robie i wszystkim smakuje lubie czosnek, pietruszkę cytrynke do ryb...wiec połoę karpia zrobie po twojemu daj znac czy smakowalo u mnie zawsze jest za malo (jednego tak zaprawionego mroze zawsze na sylwestra ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 22.12.2006 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 to ja tez wieczorowo witam...gotuje warzywka na sałatkę....ech Ja jutro szykuję sałatki ech ja jutro...sałatka, pieke dwa mieska , sernik, makowiec, rtyby w rodzynkach.....cały dzien zejdzie... Ja dziś schab ze śliwkami upiekłam, szynkę i mięsień wołowy z morelami Jutro robię sałatkę porową, tuńczykową i kalafiorową. W tym roku "lajtowo" Przyszłe Święta robię WRESZCIE W SWOIM DOMU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 22.12.2006 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 to ja tez wieczorowo witam...gotuje warzywka na sałatkę....ech Ja jutro szykuję sałatki ech ja jutro...sałatka, pieke dwa mieska , sernik, makowiec, rtyby w rodzynkach.....cały dzien zejdzie... Ja dziś schab ze śliwkami upiekłam, szynkę i mięsień wołowy z morelami Jutro robię sałatkę porową, tuńczykową i kalafiorową. W tym roku "lajtowo" Przyszłe Święta robię WRESZCIE W SWOIM DOMU to na zimno??? kurka moze i ja bym wstawiła jedno miesko do piekarnika..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 22.12.2006 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 to ja tez wieczorowo witam...gotuje warzywka na sałatkę....ech Ja jutro szykuję sałatki ech ja jutro...sałatka, pieke dwa mieska , sernik, makowiec, rtyby w rodzynkach.....cały dzien zejdzie... Ja dziś schab ze śliwkami upiekłam, szynkę i mięsień wołowy z morelami Jutro robię sałatkę porową, tuńczykową i kalafiorową. W tym roku "lajtowo" Przyszłe Święta robię WRESZCIE W SWOIM DOMU a te salatki wam sie trzymaja leichtowo przez tyle dni ? u mnie i tak by znikly przed swietami co to miesien wolowy ? prega? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 22.12.2006 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 to ja tez wieczorowo witam...gotuje warzywka na sałatkę....ech Ja jutro szykuję sałatki ech ja jutro...sałatka, pieke dwa mieska , sernik, makowiec, rtyby w rodzynkach.....cały dzien zejdzie... Ja dziś schab ze śliwkami upiekłam, szynkę i mięsień wołowy z morelami Jutro robię sałatkę porową, tuńczykową i kalafiorową. W tym roku "lajtowo" Przyszłe Święta robię WRESZCIE W SWOIM DOMU a te salatki wam sie trzymaja leithowo przez tyle dni ? u mnie i tak by znikly przed swietami co to miesien wolowy ? prega? ale chyba majonez czy cos tam to dajesz pozniej???? ja sie zastanawiam nad zwykla warzywna...czy wytrzyma do poniedzialku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 22.12.2006 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 to ja tez wieczorowo witam...gotuje warzywka na sałatkę....ech Ja jutro szykuję sałatki ech ja jutro...sałatka, pieke dwa mieska , sernik, makowiec, rtyby w rodzynkach.....cały dzien zejdzie... Ja dziś schab ze śliwkami upiekłam, szynkę i mięsień wołowy z morelami Jutro robię sałatkę porową, tuńczykową i kalafiorową. W tym roku "lajtowo" Przyszłe Święta robię WRESZCIE W SWOIM DOMU a te salatki wam sie trzymaja leichtowo przez tyle dni ? u mnie i tak by znikly przed swietami co to miesien wolowy ? prega? Wiesz co, chyba tak Taki podłużny kawałek wołowiny, w który powpychałam morele Sałatki przeżyją, w niedzielę rano jadą na Śląsk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 22.12.2006 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 mam nadzieję nikogo nie pominąć... nie myślcie, że jestem pazerna na stronkę... w żadnym razie jutro jadę po jodłę kalifornijską - na razie jako choinkę - a potem do ogródka- może ktos ma w ogródku? hmmm...nie mam nawet ogrodka ktoz by z nas smial tak pomyslec gratki zaraz przyjdzie martwy karp i musze je oprawic , zaprawic i odstawic jak zaprawiasz??? ja mam zamrozony....ale jak cos fajnego wczesniej rozmroze wyczyszczona i pokrojona w dzwonka wrzucam do duzej michy , sole , pieprze i dodaje , ziarnka ziela,troche galki muszkatalowej, listki laurowe pokruszone, troche czosnku pogniecionego, galazki zielonej pietruszki, ogromna ilosci cebuli i cytryny pokrojonej w krazki ( ja daje naprawde duzo , odmulam w ten sposob) i mieszam to wszystko lapami , zakrywam folia spozywcza i wkladam zazwyczaj do spizarki , ale w tym roku pojdzie do lodowki , bo temperatura na dworze plusowa i do Wigilii pare razy mieszam to tymi lapami pozniej panierka??? chyba wyciagne te karpie....mniam wyciagam z tej zaprawy na papierowe reczniki i panieruje maka-jajko-bulka, smaze z dwoch stron , przekladam na blache i dochodza w piekarniku oblozone ta cytryna z zaprawy i posypane powiorkowanym maslem O ludzie.... Jakie to musi być dobre dokladnie a może być inna ryba nie karp (bo moi chłopcy nie lubią karpia - niby... osci ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 22.12.2006 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 Trzymać się dziewczyny, no... ja na ten czas uciekam, dusić ide tymi łapami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts