Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rekord wpisow....

Rysiu J

Recommended Posts

Streszczenium:

Jea wywalczył gatki,Ewka głośnym pukaniem wszystkich obudziła,było o wymagających teściach pp,o dentystach sadystach,o faworycie veruni, jea i jamles będą mieli myszy w domu bo straszą ciężarną.

RANKINGUM REKORDUM

1. Jajcek - 298

2. inż. Mamoń - 261

3. SławekD-żonka - 192

4. verunia - 144

5. Joanna i Janusz - 139

6. kze - 133

7. Whisper, Olkalybowa :oops: - 119

9. fizyk - 99

10. kasztanka - 92

11. Majka - 85

12. maksiu - 80

13. Teska - 65

14. Ania Wiśniewska - 57

15. Sonika - 52

16. badi - 50

17. monka - 44

18. Aga J.G , andrzejka - 40

20. Moniś - 36

21. facio , frosch - 35

23. zaba_gonia - 34

24. andre59 - 33

25. Ew-ka - 31

26. markus_gdynia - 29

27. Jezier - 28

28. Witos, Nefer - 27

30. marcel2000 - 23

31. Trini - 20

32. Funia - 18

33. Tola, Sylvia1 - 16

35. Maxtorka - 15

36. Agniesia, jea - 14

38. joola, Karolka, gawel, - 13

41. pp - 11

42. Jane, Wojty, prymasek, - 10

45. kasia64, duende - 9

47. kolia, Zielonooka - 7

49. ania, Januszz, tabaluga1, jamles - 6

53. lafcadio, edzia, Paty - 5

56. Ewuś, Pawson - 4

58. damiangajda, Jacek69, Daria, Agacka, DARIO2, ave! - 3

64. Baba_budowniczy, Gryfpc - 2

66. xrrr82, Dagi, Gość, Jolka, modulor, Olka, Molly, A-g-n-e-s, Osowa, jolana, Mychalina, Maluszek, Sloneczko, Marjucha - 1

• Odpowiedzi 302,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• ila66

12921

• Jajcek

11240

• andre59

10909

• stukpuk

10872

Najaktywniejsi w wątku

heloł :D

dentysta aaaaaaaaaaa w sobotę idę :-?

a znieczulenie mogą ci podawać w twoim stanie?

z tym zębem już byłam 2 tyg temu, bolącym, na żywca mi wiertoliła i wsadziła trutkę. Teraz to juz chyba nie będzie bolało.

teraz też będzie wiercić ino większym wiertłem :o :wink:

Co Ty godosz , co Ty godosz , teraz będzie dobrze :D

większe wiertło i........Hilti :o

plus udar...oczywiście :o

i ssawa :lol: :wink:

skoro juz stronka przeszła (Olka gatki :D ) to może się już wypowiecie co do projektu :roll:

Aniu !!!! bardzo nam sie podoba ( zawołalam Henia)

ale kilka poprawek my byśmy nanieśli :D podoba nam sie układ pomieszczeń i duza spizarnia ..ale w projekcie rzuca sie ....duza ilość drzwi 8) dwoje drzwi z garażu? zlikwidowalibyśmy te do mieszkania ....wc zrobiłabym w pomieszczeniu gosp ...( wychodząc z garazu można sie umyć i czystym wejśc do domciu ) .....taras -piękny ...ale może da sie go bardziej zadaszyć ?

i to by było na razie tyle ..... :D

heloł :D

dentysta aaaaaaaaaaa w sobotę idę :-?

a znieczulenie mogą ci podawać w twoim stanie?

z tym zębem już byłam 2 tyg temu, bolącym, na żywca mi wiertoliła i wsadziła trutkę. Teraz to juz chyba nie będzie bolało.

teraz też będzie wiercić ino większym wiertłem :o :wink:

Co Ty godosz , co Ty godosz , teraz będzie dobrze :D

większe wiertło i........Hilti :o

Nie wolno straszyc kobiet w ciązy, trzeba mowić że będzie dobrze :evil: :wink:

:o dobra, będzie dobrze, ale i tak będzie boleć :evil:

a projekt ok z jednym małym wyjątkiem jak dla mnie 8)

te okno okrągłe mnie nie pasi :-?

verunia :D

Domek podoba mi się , wydaje się przytulny , ale....

Nie jestem pewna czy górna łazienka nie będzie troszke za mała . W razie czego chyba będzie ją można powiększyć o stryszek .

Dół w zasadzie bez zastrzeżeń . Nie wiem czy bym coś z kominkiem nie pokombinowała :roll: Chyba bym go bardziej w kierunku wejścia przesunęła , żeby więcej miejsca na TV było . Bo w rogu z kolei byłby za blisko wejścia na taras ( chyba ) . A jak planujecie mieszkać , tzn . jaka będzie funkcja poszczegolnych pokoi , gdzie planujecie swoją sypialnię a gdzie pokój córki ?

Bo jeżeli to wszystko będzie u góry to połączyłabym po. gosp. z WC w jedno większe a WC przeniosła do łazienki . Przy okrągłym okienku tez bym sie nie upierała , zwłaszcza ze jest to okno w spiżarni .

No i na koniec wykończenie narożników i kolumny w takim kształcie , hmmm , to nie moja bajka .

Byliśmy dziś pierwszy raz z Pawłem na basenie. Na zajęciach dla niemowlaków. Skubany niczego się nie bał, wariował, chlapał, rechotał i straszył tym inne dzieci :lol: Aż się pani instruktorka dopytywała, czy on rzeczywiście pierwszy raz jest w tak dużej wodzie.

Ale jakie kruszynki tam były - 4-miesięczne drobinki, po 5-6 kg. Kurcze, ja już Pawła takiego nawet nie pamiętam :wink:

No dobra, skoro nikogo nie ma, to ja zmykam do łożka. Jakaś taka mocno zmęczona dziś jestem :(

Jutro kolejny dzień na 200% - muszę się nauczyć jak radzić sobie z maluchem biegającym o własnych nogach na oślep i byle dalej i szybciej po całym domu :-? Jak zwalnia, to upada, a tego nie lubi 8)

Dobranoc!

Byliśmy dziś pierwszy raz z Pawłem na basenie. Na zajęciach dla niemowlaków. Skubany niczego się nie bał, wariował, chlapał, rechotał i straszył tym inne dzieci :lol: Aż się pani instruktorka dopytywała, czy on rzeczywiście pierwszy raz jest w tak dużej wodzie.

Ale jakie kruszynki tam były - 4-miesięczne drobinki, po 5-6 kg. Kurcze, ja już Pawła takiego nawet nie pamiętam :wink:

Rośnie nam następca Pawła Korzeniowskiego :D :D

Brawo :D

No dobra, skoro nikogo nie ma, to ja zmykam do łożka. Jakaś taka mocno zmęczona dziś jestem :(

Jutro kolejny dzień na 200% - muszę się nauczyć jak radzić sobie z maluchem biegającym o własnych nogach na oślep i byle dalej i szybciej po całym domu :-? Jak zwalnia, to upada, a tego nie lubi 8)

Dobranoc!

Miłych snów :D

Rośnie nam następca Pawła Korzeniowskiego :D :D

Brawo :D

Pawmotylek :wink: imię ma już odpowiednie :D

Nowięc tak:

1. okien okrągłych nie będzie- tez mi się nie podobają, kolumienka tez nie okragła

2. małego wc tez nie będzie , zamiast tego pomieszczenie w garazu jako składzik

3. dzrwi też zauważyłam że za dużo- da się wyrzucić

4. poddasze tylko dla corki, ktora sie odgraża że nie bedzie z nami mieszkać więc i tak za duze

5. Tv będzie tam gdzie okna tarasowe bo nie lubie telewizora koło kominka

6. Wykusz prostokątny

7. Elewację mozna zawsze zmienić, mam na to czas jeszcze pomysle jak

8. Taras jest prawie cały zadaszony przecież :roll: , ale bym go troche powiększyła i dodała murek jak mam teraz, żeby było przytulnie, a może zrobie drewniany, jeszcze nie wiem

9. Zrobie większy wiatrołap aż po sam hall

No coz doskonałego projektu nie ma i pewnie nie będzie., a ten zawsze można jeszcze o coś poprawić. Może wam coś jeszcze przyjdzie do głowy?

verunia , jak wykusz będzie prostokątny , to może będzie można zlikwidować ten połamany daszek nad nim , przedłużyć krokwie i cały wykusz schować pod prostą połacią dachu ? Pomijając koszt takiego daszku ( gąsiory ) to jest to element który łatwo skopać :-? .

Taras zawsze można powiększyć . Polecam drewniany , sprawuje się super .