Ew-ka 03.01.2007 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 verunia -nie ma doskonałego projektu .... acha ...przypomniało mi sie ,że jakbym budowała ponownie -to przede wszystkim taras osłoniłabym od zachodu czymś trwałym ,np murem czy wystającą ścianą ....wiatry zachodnie sa bardzo uciążliwe ...i muszę coś wymyślić u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 03.01.2007 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 I jeszcze jedno mi się skojarzyło . Jeśli córka będzie mieszkała na piętrze to znaczy że dolna łazienka będzie Waszą osobistą , więc może by jednak pomyśleć o osobnym WC dla gości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 03.01.2007 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 verunia , jak wykusz będzie prostokątny , to może będzie można zlikwidować ten połamany daszek nad nim , przedłużyć krokwie i cały wykusz schować pod prostą połacią dachu ? Pomijając koszt takiego daszku ( gąsiory ) to jest to element który łatwo skopać . Taras zawsze można powiększyć . Polecam drewniany , sprawuje się super . Ten daszek też mi nie daje spokoju, moze faktycznie się zmieśći pod. Mozna by też zrezygnowac z wykuszu, ale obawiam, się ze jak tam postawię stoł to będzie za wąskie przejscie z kuchni. Chcę też zlikwidować sciankę między kuchnią a salonem i zamiast tego postawić szafkę ala barek . Optycznie sie zwiększy pomieszczenie. Przyzwyczaiłam sie juz do otwartych przestrzeni i w mniejszych czuję się klaustofobicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 03.01.2007 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 I jeszcze jedno mi się skojarzyło . Jeśli córka będzie mieszkała na piętrze to znaczy że dolna łazienka będzie Waszą osobistą , więc może by jednak pomyśleć o osobnym WC dla gości Woę tam jednak trzymać np kosiarkę lub drewno do kominka Z gośćmi mogę sie podzielic moją osobistą Za dobrze by mieli mając łazienkę specjalnie dla siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 03.01.2007 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 I jeszcze jedno mi się skojarzyło . Jeśli córka będzie mieszkała na piętrze to znaczy że dolna łazienka będzie Waszą osobistą , więc może by jednak pomyśleć o osobnym WC dla gości ja nie mam na dole wc dla gości ...mam za to wc w garażu, z którego sie wychodzi na tył domu ...i ten układ sie sprawdza doskonale latem, kiedy kwitnie życie grilowo-tarasowe a goście korzystaja niezobowiązująco i w różnym stanie z wc -garażowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 03.01.2007 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 I jeszcze jedno mi się skojarzyło . Jeśli córka będzie mieszkała na piętrze to znaczy że dolna łazienka będzie Waszą osobistą , więc może by jednak pomyśleć o osobnym WC dla gości ja nie mam na dole wc dla gości ...mam za to wc w garażu, z którego sie wychodzi na tył domu ...i ten układ sie sprawdza doskonale latem, kiedy kwitnie życie grilowo-tarasowe a goście korzystaja niezobowiązująco i w różnym stanie z wc -garażowego hmmm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 03.01.2007 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 I jeszcze jedno mi się skojarzyło . Jeśli córka będzie mieszkała na piętrze to znaczy że dolna łazienka będzie Waszą osobistą , więc może by jednak pomyśleć o osobnym WC dla gości ja nie mam na dole wc dla gości ...mam za to wc w garażu, z którego sie wychodzi na tył domu ...i ten układ sie sprawdza doskonale latem, kiedy kwitnie życie grilowo-tarasowe a goście korzystaja niezobowiązująco i w różnym stanie z wc -garażowego hmmm... co to znaczy ....hmmm....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 03.01.2007 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 I jeszcze jedno mi się skojarzyło . Jeśli córka będzie mieszkała na piętrze to znaczy że dolna łazienka będzie Waszą osobistą , więc może by jednak pomyśleć o osobnym WC dla gości ja nie mam na dole wc dla gości ...mam za to wc w garażu, z którego sie wychodzi na tył domu ...i ten układ sie sprawdza doskonale latem, kiedy kwitnie życie grilowo-tarasowe a goście korzystaja niezobowiązująco i w różnym stanie z wc -garażowego hmmm... co to znaczy ....hmmm....? Bo przez ciebie teraz kombinuję co by z tym wc. Może im (tym gosciom) drewniana wygodkę postawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 03.01.2007 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 I jeszcze jedno mi się skojarzyło . Jeśli córka będzie mieszkała na piętrze to znaczy że dolna łazienka będzie Waszą osobistą , więc może by jednak pomyśleć o osobnym WC dla gości ja nie mam na dole wc dla gości ...mam za to wc w garażu, z którego sie wychodzi na tył domu ...i ten układ sie sprawdza doskonale latem, kiedy kwitnie życie grilowo-tarasowe a goście korzystaja niezobowiązująco i w różnym stanie z wc -garażowego hmmm... co to znaczy ....hmmm....? Bo przez ciebie teraz kombinuję co by z tym wc. Może im (tym gosciom) drewniana wygodkę postawić toy-toya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 03.01.2007 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Bardzo mi sie spodobał ten http://www.krajobrazy.com.pl/projekty_domow/toscania/ ale glownie z zewnątrz bo bez sensu są te schodu na środku i mąz chce większy domek Nie wiem po co mu większy ? Chce się rozmażać , czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 03.01.2007 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 verunia , jak wykusz będzie prostokątny , to może będzie można zlikwidować ten połamany daszek nad nim , przedłużyć krokwie i cały wykusz schować pod prostą połacią dachu ? Pomijając koszt takiego daszku ( gąsiory ) to jest to element który łatwo skopać . Taras zawsze można powiększyć . Polecam drewniany , sprawuje się super . Ten daszek też mi nie daje spokoju, moze faktycznie się zmieśći pod. Mozna by też zrezygnowac z wykuszu, ale obawiam, się ze jak tam postawię stoł to będzie za wąskie przejscie z kuchni. Chcę też zlikwidować sciankę między kuchnią a salonem i zamiast tego postawić szafkę ala barek . Optycznie sie zwiększy pomieszczenie. Przyzwyczaiłam sie juz do otwartych przestrzeni i w mniejszych czuję się klaustofobicznie Ja mam właśnie wykusz schowany całkowicie pod dachem . http://img256.imageshack.us/img256/2623/dominarty364de2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 03.01.2007 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 verunia , jak wykusz będzie prostokątny , to może będzie można zlikwidować ten połamany daszek nad nim , przedłużyć krokwie i cały wykusz schować pod prostą połacią dachu ? Pomijając koszt takiego daszku ( gąsiory ) to jest to element który łatwo skopać . Taras zawsze można powiększyć . Polecam drewniany , sprawuje się super . Ten daszek też mi nie daje spokoju, moze faktycznie się zmieśći pod. Mozna by też zrezygnowac z wykuszu, ale obawiam, się ze jak tam postawię stoł to będzie za wąskie przejscie z kuchni. Chcę też zlikwidować sciankę między kuchnią a salonem i zamiast tego postawić szafkę ala barek . Optycznie sie zwiększy pomieszczenie. Przyzwyczaiłam sie juz do otwartych przestrzeni i w mniejszych czuję się klaustofobicznie Ja mam właśnie wykusz schowany całkowicie pod dachem . http://img256.imageshack.us/img256/2623/dominarty364de2.jpg A ty jaki masz projekt?, Może twoj by mi pasował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 03.01.2007 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 I jeszcze coś mi sie nasunęło .Wygodnie jest mieć wyjście z pomieszczenia gospodarczego na ogród . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 03.01.2007 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 A mnie się okno podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 03.01.2007 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 A mnie się okno podoba Bo kroliczki lubią okrągłe jamki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 03.01.2007 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 ( usunęłam link ...bo bardzo rozciągnąl stronę ) tu masz schody na poddasze niezależne od parteru ( ja tak mam w moim domu ) dzieci wyfruwają z domu i górę można nieogrzewać lub kiedy zaszłaby potrzeba zamieszkania razem -góra jest osobno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 03.01.2007 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 A ty jaki masz projekt?, Może twoj by mi pasował? Mój projekt to Libra z pracowni Domowe Klimaty , ale po modyfikacjach http://www.domoweklimaty.pl/index.php?id=4&hid=775 O zmianach dużo by pisać Jest w Projektach taki topik Libra II , tam opisałam wszystkie zmiany , ale jak będziesz chciała to Ci jeszcze raz napiszę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 03.01.2007 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 verunia , zwróć jeszcze uwagę na wysokość pomieszczeń , zwłaszcza dołu , jeśli ma to być duża przestrzeń . Uważam że 2,85 to minmium . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 03.01.2007 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Ew-ka, projekt wart przemyślenia. Trochę za mała łazienka i wejście z garażu nie do wiatrołapu i ten mało zadaszony taras. Ale może i tu mozna cuś zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 03.01.2007 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 verunia - ten projekt to nie moj faworyt ...np..na poddaszu nie ma lazienki ale chciałam Ci pokazać rozwiązanie ze schodami za zamknietymi drzwiami na parterze ......ciepło nie ucieka , nie ma poglosu na parterze jest kameralnie i przytulnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts