marjucha 07.01.2007 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Dzieńdoberek Ja w kinie to ze dwa lata chyba nie byłam ale to tak jest jak można mieć prawie wszystko zaraz po premierze Nie wiem czy jeszcze cos napisze bo forum muli niemiłosiernie , więc na wszelki wypadek miłego dzionka życzę I szybkiego powrotu do formy dla marjuchy Dziękuję, na pewno mi przejdzie Również życzę udanego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 07.01.2007 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 rosol sie gotuje , rolady dusza,modro kapusta jest fertig, ziemniaki na kluski ugotowane ..glowa mnie rozbolala MAXiMAMBA witajcie Ale wypas obiad. Z czego te rolady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 07.01.2007 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 przeciez byl zglaszany Redakcji ten problem , a oni maja to gdzies gleboko troche nieladnie z ich strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 07.01.2007 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 kurde , net mi muli jak .... czesc badi marjucha , zycze wobec tego szybkiego powrotu do zdrowia ( lyknij se profilaktycznie Upsarin C , to uderzeniowa dawka wit C , a jutro koniecznie szalik na szyje ) Szalik To żeś wymyśliła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 07.01.2007 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 rosol sie gotuje , rolady dusza,modro kapusta jest fertig, ziemniaki na kluski ugotowane ..glowa mnie rozbolala MAXiMAMBA witajcie Ale wypas obiad. Z czego te rolady? tradycyjne slaskie : wolowe miecho z nadzieniem z kielbachy , boczku wedzonego, cebuli, ogorka kiszonego .....takie tam zwyczajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 07.01.2007 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Poszłam sobie na czas jakiś ale forum przyspieszyło więc jestem ponownie Coś na starość nie mam cierpliwości froschka , obiadek super A jak kluski robisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 07.01.2007 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 kurde , net mi muli jak .... czesc badi marjucha , zycze wobec tego szybkiego powrotu do zdrowia ( lyknij se profilaktycznie Upsarin C , to uderzeniowa dawka wit C , a jutro koniecznie szalik na szyje ) Szalik To żeś wymyśliła dlaczego ? ales wymyslil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 07.01.2007 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 No tak, ale jestem z Pomorza, więc dla mnie niezwyczajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 07.01.2007 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 kurde , net mi muli jak .... czesc badi marjucha , zycze wobec tego szybkiego powrotu do zdrowia ( lyknij se profilaktycznie Upsarin C , to uderzeniowa dawka wit C , a jutro koniecznie szalik na szyje ) Szalik To żeś wymyśliła dlaczego ? ales wymyslil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 07.01.2007 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 rosol sie gotuje , rolady dusza,modro kapusta jest fertig, ziemniaki na kluski ugotowane ..glowa mnie rozbolala MAXiMAMBA witajcie No jaki śląski obiad szykujesz Modro kapusta jest dobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 07.01.2007 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Poszłam sobie na czas jakiś ale forum przyspieszyło więc jestem ponownie Coś na starość nie mam cierpliwości froschka , obiadek super A jak kluski robisz ? w zasadzie powinny byc czorne , ale moje Smerfy wola biale , wiec , zeby podtrzymac tradycje te pierwsze robie tylko ze 3razy w roku przepis na ktore chcesz? dzis robie biale ( te co w Polsce sie slaskimi nazywa , nie wiedziec dlaczemu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 07.01.2007 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 rosol sie gotuje , rolady dusza,modro kapusta jest fertig, ziemniaki na kluski ugotowane ..glowa mnie rozbolala MAXiMAMBA witajcie Ale wypas obiad. Z czego te rolady? tradycyjne slaskie : wolowe miecho z nadzieniem z kielbachy , boczku wedzonego, cebuli, ogorka kiszonego .....takie tam zwyczajne My na to zrazy mówimy Ja czasami jeszcze robię tak , że mięsko mieszane wołowo-wieprzowe mielę , formuję klopsy i do ich środka wkładam wszystko to co do zrazów . Tez są pyszne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 07.01.2007 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 No tak, ale jestem z Pomorza, więc dla mnie niezwyczajne. moja mama tez jest z Pomorza ,a dla niej od 40lat to normalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 07.01.2007 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Poszłam sobie na czas jakiś ale forum przyspieszyło więc jestem ponownie Coś na starość nie mam cierpliwości froschka , obiadek super A jak kluski robisz ? w zasadzie powinny byc czorne , ale moje Smerfy wola biale , wiec , zeby podtrzymac tradycje te pierwsze robie tylko ze 3razy w roku przepis na ktore chcesz? dzis robie biale ( te co w Polsce sie slaskimi nazywa , nie wiedziec dlaczemu ) Na jedne i na drugie Aż mi ślinka pociekła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 07.01.2007 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 rosol sie gotuje , rolady dusza,modro kapusta jest fertig, ziemniaki na kluski ugotowane ..glowa mnie rozbolala MAXiMAMBA witajcie Ale wypas obiad. Z czego te rolady? tradycyjne slaskie : wolowe miecho z nadzieniem z kielbachy , boczku wedzonego, cebuli, ogorka kiszonego .....takie tam zwyczajne My na to zrazy mówimy Ja czasami jeszcze robię tak , że mięsko mieszane wołowo-wieprzowe mielę , formuję klopsy i do ich środka wkładam wszystko to co do zrazów . Tez są pyszne ciekawa wariacja ja tez czasem cos kombinuje z mielonego ( czesciej jednak robie wtedy duza rolade , ktora potem sie kroi w plastry ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 07.01.2007 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 MAXiMAMBA witajcie Że ja maxi???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 07.01.2007 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 rosol sie gotuje , rolady dusza,modro kapusta jest fertig, ziemniaki na kluski ugotowane ..glowa mnie rozbolala MAXiMAMBA witajcie Ale wypas obiad. Z czego te rolady? tradycyjne slaskie : wolowe miecho z nadzieniem z kielbachy , boczku wedzonego, cebuli, ogorka kiszonego .....takie tam zwyczajne My na to zrazy mówimy Ja czasami jeszcze robię tak , że mięsko mieszane wołowo-wieprzowe mielę , formuję klopsy i do ich środka wkładam wszystko to co do zrazów . Tez są pyszne To ja zaraz u Ciebie będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 07.01.2007 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 rosol sie gotuje , rolady dusza,modro kapusta jest fertig, ziemniaki na kluski ugotowane ..glowa mnie rozbolala MAXiMAMBA witajcie Ale wypas obiad. Z czego te rolady? tradycyjne slaskie : wolowe miecho z nadzieniem z kielbachy , boczku wedzonego, cebuli, ogorka kiszonego .....takie tam zwyczajne My na to zrazy mówimy Ja czasami jeszcze robię tak , że mięsko mieszane wołowo-wieprzowe mielę , formuję klopsy i do ich środka wkładam wszystko to co do zrazów . Tez są pyszne To ja zaraz u Ciebie będę Zapraszam Poczekaj tylko , niech ziemniaki dojdą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 07.01.2007 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 rosol sie gotuje , rolady dusza,modro kapusta jest fertig, ziemniaki na kluski ugotowane ..glowa mnie rozbolala MAXiMAMBA witajcie Ale wypas obiad. Z czego te rolady? tradycyjne slaskie : wolowe miecho z nadzieniem z kielbachy , boczku wedzonego, cebuli, ogorka kiszonego .....takie tam zwyczajne My na to zrazy mówimy Ja czasami jeszcze robię tak , że mięsko mieszane wołowo-wieprzowe mielę , formuję klopsy i do ich środka wkładam wszystko to co do zrazów . Tez są pyszne To ja zaraz u Ciebie będę Zapraszam Poczekaj tylko , niech ziemniaki dojdą Poczekam, poczekam cierpliwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 07.01.2007 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Poszłam sobie na czas jakiś ale forum przyspieszyło więc jestem ponownie Coś na starość nie mam cierpliwości froschka , obiadek super A jak kluski robisz ? w zasadzie powinny byc czorne , ale moje Smerfy wola biale , wiec , zeby podtrzymac tradycje te pierwsze robie tylko ze 3razy w roku przepis na ktore chcesz? dzis robie biale ( te co w Polsce sie slaskimi nazywa , nie wiedziec dlaczemu ) Na jedne i na drugie Aż mi ślinka pociekła biale : gotujesz ziemniaki , jeszcze cieple przepuszczasz przez praske do ziemniakow , dzielisz na 4 , wyjmujesz jedna cwiartke ziemniakow , a na ich miejsce sypiesz make ziemniaczana , 1jajko , dokladnie ugniatasz , dzielisz na pare czesci , z kazdej kulasz walek i kroisz nozem ( jak kopytka tylko , ze nie musza byc na skos...to po to zeby byly w miare rowno i szybciej sie robi), ja robie dosc malenkie , formujesz kuleczki , lekko splaszczasz i palcem robisz wglebienie na srodku, potem wrzucasz na osolony wrzatek , a jak wyplyna sa gotowe do spozycia czarne : gotujesz ziemniaki, przepuszczasz przez praske , trzesz surowe ziemniaki na miazge , odciskasz z nich wode przez scierke do naczyn do jakiegos naczynia , jak odstoi wylewasz a skrobie pozostala na dnie dodajesz do masy , dzielisz znow na 4, uzupelniaasz dolek maka ziemniaczana i kulasz ( bez walkow ) kluski , wrzucasz na osolony wrzatek i gotujesz troche dluzej niz te biale , uwazajac jednak by sie nie rozgotowaly to tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.