Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rekord wpisow....


Rysiu J

Recommended Posts

Dzieńdoberek :D

Ja w kinie to ze dwa lata chyba nie byłam :oops: ale to tak jest jak można mieć prawie wszystko zaraz po premierze :roll:

 

Nie wiem czy jeszcze cos napisze bo forum muli niemiłosiernie , więc na wszelki wypadek miłego dzionka życzę :D

I szybkiego powrotu do formy dla marjuchy :D

Dziękuję, na pewno mi przejdzie 8)

Również życzę udanego dnia :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 302,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

  • ila66

    12921

  • Jajcek

    11240

  • andre59

    10909

  • stukpuk

    10872

Najaktywniejsi w wątku

rosol sie gotuje , rolady dusza,modro kapusta jest fertig, ziemniaki na kluski ugotowane :D

..glowa mnie rozbolala :(

MAXiMAMBA witajcie 8)

Ale wypas obiad. Z czego te rolady?

tradycyjne slaskie : wolowe miecho z nadzieniem z kielbachy , boczku wedzonego, cebuli, ogorka kiszonego .....takie tam zwyczajne :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Poszłam sobie na czas jakiś ale forum przyspieszyło więc jestem ponownie :lol: Coś na starość nie mam cierpliwości 8) :wink:

 

froschka , obiadek super :D

A jak kluski robisz ?

w zasadzie powinny byc czorne , ale moje Smerfy wola biale , wiec , zeby podtrzymac tradycje te pierwsze robie tylko ze 3razy w roku

przepis na ktore chcesz?

dzis robie biale ( te co w Polsce sie slaskimi nazywa , nie wiedziec dlaczemu :o :roll: :wink: )

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

rosol sie gotuje , rolady dusza,modro kapusta jest fertig, ziemniaki na kluski ugotowane :D

..glowa mnie rozbolala :(

MAXiMAMBA witajcie 8)

Ale wypas obiad. Z czego te rolady?

tradycyjne slaskie : wolowe miecho z nadzieniem z kielbachy , boczku wedzonego, cebuli, ogorka kiszonego .....takie tam zwyczajne :D

 

My na to zrazy mówimy :D

Ja czasami jeszcze robię tak , że mięsko mieszane wołowo-wieprzowe mielę , formuję klopsy i do ich środka wkładam wszystko to co do zrazów . Tez są pyszne :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Poszłam sobie na czas jakiś ale forum przyspieszyło więc jestem ponownie :lol: Coś na starość nie mam cierpliwości 8) :wink:

 

froschka , obiadek super :D

A jak kluski robisz ?

w zasadzie powinny byc czorne , ale moje Smerfy wola biale , wiec , zeby podtrzymac tradycje te pierwsze robie tylko ze 3razy w roku

przepis na ktore chcesz?

dzis robie biale ( te co w Polsce sie slaskimi nazywa , nie wiedziec dlaczemu :o :roll: :wink: )

 

Na jedne i na drugie :D

Aż mi ślinka pociekła :lol:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

rosol sie gotuje , rolady dusza,modro kapusta jest fertig, ziemniaki na kluski ugotowane :D

..glowa mnie rozbolala :(

MAXiMAMBA witajcie 8)

Ale wypas obiad. Z czego te rolady?

tradycyjne slaskie : wolowe miecho z nadzieniem z kielbachy , boczku wedzonego, cebuli, ogorka kiszonego .....takie tam zwyczajne :D

 

My na to zrazy mówimy :D

Ja czasami jeszcze robię tak , że mięsko mieszane wołowo-wieprzowe mielę , formuję klopsy i do ich środka wkładam wszystko to co do zrazów . Tez są pyszne :D

:o :o :o

ciekawa wariacja :D

ja tez czasem cos kombinuje z mielonego ( czesciej jednak robie wtedy duza rolade , ktora potem sie kroi w plastry )

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

rosol sie gotuje , rolady dusza,modro kapusta jest fertig, ziemniaki na kluski ugotowane :D

..glowa mnie rozbolala :(

MAXiMAMBA witajcie 8)

Ale wypas obiad. Z czego te rolady?

tradycyjne slaskie : wolowe miecho z nadzieniem z kielbachy , boczku wedzonego, cebuli, ogorka kiszonego .....takie tam zwyczajne :D

 

My na to zrazy mówimy :D

Ja czasami jeszcze robię tak , że mięsko mieszane wołowo-wieprzowe mielę , formuję klopsy i do ich środka wkładam wszystko to co do zrazów . Tez są pyszne :D

 

To ja zaraz u Ciebie będę 8) :wink:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

rosol sie gotuje , rolady dusza,modro kapusta jest fertig, ziemniaki na kluski ugotowane :D

..glowa mnie rozbolala :(

MAXiMAMBA witajcie 8)

Ale wypas obiad. Z czego te rolady?

tradycyjne slaskie : wolowe miecho z nadzieniem z kielbachy , boczku wedzonego, cebuli, ogorka kiszonego .....takie tam zwyczajne :D

 

My na to zrazy mówimy :D

Ja czasami jeszcze robię tak , że mięsko mieszane wołowo-wieprzowe mielę , formuję klopsy i do ich środka wkładam wszystko to co do zrazów . Tez są pyszne :D

 

To ja zaraz u Ciebie będę 8) :wink:

 

Zapraszam :D

Poczekaj tylko , niech ziemniaki dojdą 8) :wink:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

rosol sie gotuje , rolady dusza,modro kapusta jest fertig, ziemniaki na kluski ugotowane :D

..glowa mnie rozbolala :(

MAXiMAMBA witajcie 8)

Ale wypas obiad. Z czego te rolady?

tradycyjne slaskie : wolowe miecho z nadzieniem z kielbachy , boczku wedzonego, cebuli, ogorka kiszonego .....takie tam zwyczajne :D

 

My na to zrazy mówimy :D

Ja czasami jeszcze robię tak , że mięsko mieszane wołowo-wieprzowe mielę , formuję klopsy i do ich środka wkładam wszystko to co do zrazów . Tez są pyszne :D

 

To ja zaraz u Ciebie będę 8) :wink:

 

Zapraszam :D

Poczekaj tylko , niech ziemniaki dojdą 8) :wink:

 

Poczekam, poczekam cierpliwie :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Poszłam sobie na czas jakiś ale forum przyspieszyło więc jestem ponownie :lol: Coś na starość nie mam cierpliwości 8) :wink:

 

froschka , obiadek super :D

A jak kluski robisz ?

w zasadzie powinny byc czorne , ale moje Smerfy wola biale , wiec , zeby podtrzymac tradycje te pierwsze robie tylko ze 3razy w roku

przepis na ktore chcesz?

dzis robie biale ( te co w Polsce sie slaskimi nazywa , nie wiedziec dlaczemu :o :roll: :wink: )

 

Na jedne i na drugie :D

Aż mi ślinka pociekła :lol:

biale :

gotujesz ziemniaki , jeszcze cieple przepuszczasz przez praske do ziemniakow , dzielisz na 4 , wyjmujesz jedna cwiartke ziemniakow , a na ich miejsce sypiesz make ziemniaczana , 1jajko , dokladnie ugniatasz , dzielisz na pare czesci , z kazdej kulasz walek i kroisz nozem ( jak kopytka tylko , ze nie musza byc na skos...to po to zeby byly w miare rowno i szybciej sie robi), ja robie dosc malenkie , formujesz kuleczki , lekko splaszczasz i palcem robisz wglebienie na srodku, potem wrzucasz na osolony wrzatek , a jak wyplyna sa gotowe do spozycia

czarne :

gotujesz ziemniaki, przepuszczasz przez praske , trzesz surowe ziemniaki na miazge , odciskasz z nich wode przez scierke do naczyn do jakiegos naczynia , jak odstoi wylewasz a skrobie pozostala na dnie dodajesz do masy , dzielisz znow na 4, uzupelniaasz dolek maka ziemniaczana i kulasz ( bez walkow :wink: ) kluski , wrzucasz na osolony wrzatek i gotujesz troche dluzej niz te biale , uwazajac jednak by sie nie rozgotowaly

to tyle :oops:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...