Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rekord wpisow....

Rysiu J

Recommended Posts

czesc Wszystkim !

Gratki PP!

witaj gawel

jak tam mala? lepiej ? :roll:

Dzięki troche lepiej ale jak ją zadrze to leci do łazienki bo ma takie ataki kaszlu ze na prawde :cry: , na razie bez antybiotyku jest leczona zobaczymy :roll:

zycz jeje zdrowia ode mnie

Dziękuje bardzo! :D

Chodziły za mną od x czsu faworki no i dzis zrobilem według autorskiego przepisu, tani prosty i wychodzi tego fura :D :o

gawełku , zdradź ten przepis , za mną też chodzą faworki ale nie mogę się jakoś za nie zabrać :roll:

• Odpowiedzi 302,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• ila66

12921

• Jajcek

11240

• andre59

10909

• stukpuk

10872

Najaktywniejsi w wątku

Gaweł -ja moj ciężki kaszel leczyłam ciepłym mlekiem z masłem ....spróbuj ...może też pomoże :D

Dzieki Ewa ! ale Gabrysia ma dopiero 3 lata i chyba by tego nie wypiła :roll: Na razie ma syropy i sok malinowy surowy (maliny zasypywane cukrem) od mojej mamy bardzo go lubi

To zrób jej syrop z cebuli. Kaszel przechodzi od razu.

Maksiu, spoko, jest OK :lol:

Czekamy na następny raz :lol:

Paweł już chyba wtedy nie zmięknie :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

dziekuje za gościnę, myśle ze nie było tak zle z Pawłem... az tak bardzo chyba go nie przestraszyłem :D

jesli nie bedzie nadal zimy, to w lutym powinienem sie znowu pojawić...

szykuje sie grubsza robota, wiec i wizyty w koszalinie moga byc czestsze :D

pozdrawiam

m.

pour favour (czyt por fawor) :D :D :D

3,5 szklanki maki

200 ml rzadkiej smietany

5 zółtek+1 całe jajko

łyzka cukru

szczypta soli

2 łyzki octu

2 łyżki czubate margaryny takiej od pieczywa np rama

I tak: wszystkie składniki oprócz 0,5 szklanki mąki wyrobic mikserem (haczykami) nastepnie wyjac na stolnice i dogniesc pozostałą mąke recznie ciasto powinno byc raczej luźniejsze takie troche czepiajace sie rak ale nie za bardzo, później włożyc je na 1h do lodówki, UWAGA w tym przepisie ciasto jest luźniejsze ale rewelacyjnie cienko da sie rozwałkować i szybko po prostu chwyta makę przy wałkowaniu i faworki są czyste nie brudzą tłuszczu i ilosc opadajacej maki w trakcie smazenia jest minimalna)

No i cóż smażymy w głębokim tłuszczu ja smaże w woku :D (mialem troche smalcu i zwykły olej). UWAGA najlepiej to wszystko powałkowac i pokroic a potem hurtem smażyć. Do tłuszczu wlac troche spierytusu ale uwaga na okap i włosy lepiej miec dużą pokrywke w pogotowiu. :D

Smacznego!!!