Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rekord wpisow....

Rysiu J

Recommended Posts

• Odpowiedzi 302,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• ila66

12921

• Jajcek

11240

• andre59

10909

• stukpuk

10872

Najaktywniejsi w wątku

Powiedz mi Maxtorka, czy powinnam pozwolić corce ktora ma 15 lat iść na osiemnastkę do jakies kolezanki, ktorej wcale nie znam?

Choroba, mam wielkie opory

Verunia ....musisz sobie odpowiedzieć na podstawowe pytanie ....czego sie obawiasz ? jak zdefiniujesz swój strach ,swoje obawy -bedzie Ci łatwiej .Wtedy spokojnie porozmawiaj z córką i nie bedzie miało znaczenia czy kogoś znasz czy nie na tej imprezie ( chociaż ja zawsze brałam kilka tel.od znajomych mojej córki na wypadek W ) -najważniejsze to mieć zaufanie do dziecka ,uświadomionego dziecka przez rodziców a nie przez rówieśników. Naucz córkę ,że warto mówić NIE i że to jest prawdziwa odwaga i dorosłość .

Muszę Wam powiedzieć ,że mój syn ma w tym roku 24 lata ( :o ) i w dalszym ciągu mnie zaskakuje i zadziwa .

Był na imprezie integracyjnej nad morzem ( miała trwać 4 dni) a on po jednej nocy spedzonej w gronie "doroslych" kolegów i koleżanek - uciekł stamtąd ,aby zachować resztki szacunku do siebie i kilku osób.

Napisał mi w sms ,że to co mu przekazaliśmy jest błogosławieństwem ale i czasem przekleńswem.... 8)

wiesz Ew-ka, to jest chyba prostsze, jesli dziecko jest już wyuczone pewnych rzeczy - gorzej gdy jest to 15 , który wszystko traktuje eksperymentalno- przekornie :-? wiem coś o tym

no właśnie :roll: Przemyslałam to wszystko i powiedziałam nie

oczywiście były lamenty, ale po godzinie powiedziała mi ze myslała że od razu sie nie zgodzę :o :lol:

:D

jak wiecie tez mam corke i musze przyznac , ze chyba latwiej mi bylo ja puszczac w wieku 14/15 niz teraz :roll:

u mnie wystepuje niepisana zasada : Olka idzie na impreze (urodziny, sylwester,dyskoteka), wiec pyta mnie o zgode , ja pytam z kim , gdzie i jak , potem mowie o tym Tomkowi (19-letni syn), ktory zna pol Bytomia i to on decyduje , czy towarzystwo sie nadaje (jesli nie zna nikogo zwyczajnie idzie z nia ), zawsze , ale to zawsze daje cynk jakiemus koledze ,ktory tam idzie , ze ma sie opiekowac Ola, czesto wpada tez na krotkie kontrole pod byle jakim pretekstem :lol: , to on przyprowadza ja najczesciej do domu , bo nie moglby spokojnie spac , gdyby wiedzial , ze wraca z kims nieodpowiednim do domu :p

w zeszle lato mialam dylemat , bo chciala jechac do Koszalina ze swoim chlopakiem( do jego cioci).....dluuugo sie wahalam , ona prosila , plakala i stanelo na tym , ze pojechali , ale autobusem , w towarzystwie jego siostry i wracali zaraz tego samego dnia (wiem , ze to glupie , ale za Chiny Ludowe nie chcialam , zeby zaliczyla tam chociaz jedna noc ).wczesniej jeszcze musialam odbyc rozmowe z jego rodzicami i to oni mnie wlasciwie przekonali

teraz sobie wymyslila , ze pojedzie w tym roku sama pod namiot i dostala w ulamku sekundy odpowiedz , ze jeszcze nie 8) .musi sobie jeszcze jeden rok poczekac .ufam mojej corce , bo potrafi powiedziec nie , ale nie ufam dzisiejszej mlodziezy :-?

.........mam teraz inny problem .....starszy syn zostaje w domu 2tyg (malych zabieram do Niemiec na ferie ) ,mam nadzieje , ze nie zostane babcia :roll: (latem byl sam przez miesiac i zdobyl moje zaufanie ) .rozmawialam juz z nim milion razy (nie chce juz tego sluchac ) , z jego laska tez przeprowadzilam meska rozmowe :D

eeeeech......male dzieci-maly klopot , duze dzieci -duzy stres :D

to się jeszcze jednym utworkiem pochwalę :oops:

http://piotrala.republika.pl/andre59-piosenka_forumowa.mp3

napisałem go z myślą o zlocie forum,

tylko tekstu na razie brak :(

plik ma ok. 2MB.

nooo!!!! fajny utworek :) bardzo miło nastraja od rana :) :) :) a u mnie przebudzanie zazwyczaj trwa do południa :lol: :roll: :lol: więc takie utworki zawsze mi pomagaja :)

dzieki andre59 :)