Aga J.G 19.05.2005 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 Rozumiem rozumiem i dobrze że mam neta w domu bo w pracy bym nigdy tego nie odczytała Z racji tego mam zawsze trochę mniej stron niż Ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 19.05.2005 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 Witajcie, jakis czas nie moglam, a dzisiaj zostawili mnie sama na noc wiec nastukalam, juz zapomnialam, jak ta 60 ciezko sie pisze Sonika, Kasztanka - dziekuje Kasztanka - agent mi powiedzial, ze najlepsza polisa dziecka jest dobra polisa i dobre konto rodzica/ow. Dlatego mimo mojego pomyslu na dodatkowe ubezp dziecka - zdecydowalam sie podniesc swoje ubezpieczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 19.05.2005 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 Witajcie, jakis czas nie moglam, a dzisiaj zostawili mnie sama na noc wiec nastukalam, juz zapomnialam, jak ta 60 ciezko sie pisze Sonika, Kasztanka - dziekuje Kasztanka - agent mi powiedzial, ze najlepsza polisa dziecka jest dobra polisa i dobre konto rodzica/ow. Dlatego mimo mojego pomyslu na dodatkowe ubezp dziecka - zdecydowalam sie podniesc swoje ubezpieczenie. Dla agenta (czy też wg agenta) to najlepsza jest taka polisa z której ma największą prowizję...! Co Ci po polisie na życie np. za 100tyś jesli po okresie ubezpieczenia nic z niej nie dostaniesz? Tylko to, ze w razie (odpukać) nieszczęścia dziecko dostanie kasę. Trzeba tak dobierać polisy, a by spełaniały swój cel. Np. chcesz oszczędzać to wybierz np. program oszczędzania w TFI, chcesz mieć ewność, że jak Ciebie zabraknie to dziecko dostanie kasę to kupujesz polisę. Jak chcesz i ubezpieczenie i oszczędzanie to polisa z funduszem inwestycyjnym. Tylko trzeba pamietać, że z wiekiem coraz większą część składki będą pobierać za ryzyko śmeirci, czyli coraz mniej beda inwestować.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 19.05.2005 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 to wszystko to ja wiem, mam obcykane, dlatego nnie zakladalam dziecku tylko podnioslam sobie,mam polise z funduszem inwestycyjnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 19.05.2005 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 czekajcie czekajcie bo teraz się pogubiłam - polisa na życie to ubezpieczenie które jest wyplacane po smierci z racji wypadku itp. rzeczy czy tak.A to o co pyta kasztanka to taka inwestycja którą mały Piotuś dostanie jak skończy np. 21 lat. Czy dobrze zrozumiałam, bo jeśli tak to są to dwa inne ubezpieczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 19.05.2005 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 no tak,ale jesli rodzice zainwestuja duza kase w polise z funduszem inwestycyjnym - okreslasz jaka kwote maja inwestowac - to okaze sie, ze korzystniejsza, bo wiecej te pieniadze wypracuja niz na takim bezpiecznym mniejszym funduszu osobno dla dziecka, ale to wszystko kwestia podejscia, co kto woli, trudno tu podac wszelkie mozliwosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 19.05.2005 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 Jeśli polisa jest z takim funduszem to co innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 19.05.2005 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 Cos tu dzisiaj spokojnie i cichutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 19.05.2005 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 widać że wszyscy dzisiaj zapracowani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 19.05.2005 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 Polisa może być bardziej ochronna lub bardziej inwestycyjna.Ochronna - po okresie ubezpieczenia Inwestycyjna - mała suma ubezpieczenia np. 10tyś lub 1tyś, a reszta kasy jest inwestowana. Pownieważ od odszkowań nie ma podatku Belki jest to sposób na oszczędzanie (tylko uposarzonym nie może być osoba, która jest włascicielem polisy np. mąż właściciel polisy, a uposażona żona.Sporo jest produktów mieszanych.Składka może byćjednorazowa - wpłacamy jakąś kwotę w momencie zawierania polisy i wtedy ubezpieczalnia potrąca sobie jakąś kwotę za ryzyko, a reszta jest inwestowanaregularna - wpłacamy regularnie co miesiąc, kwartał, rok. Z każdej wpłaty jest potrącana kwota za ryzyko, a reszta jest inwestowana. Wg mnie z wiekiem opłata za ryzyko rośnie (bo zwiększa się prawdopodobieństwo zgonu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 19.05.2005 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 spokojnie? Kze pewnie zajety praca pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 19.05.2005 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 Jeśli polisa jest z takim funduszem to co innego Ale fundusze moga być różne np. - gwarantowane - stabilnego wzrostu - akcyjne itp. W zalezności od czasu trwania umowy mozna stosować różne strategie inwestowania. Ale są też polisy w których z góry określa się sposób (procent) podziału inwestowanej składki na równe fundusze i przez cały okres ubezpieczenia jest on niezmienny.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 19.05.2005 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 Teraz to zrobiłeś wykład ale lepiej doradź co lepsze czy taka polisa z inwestycją czy coś dla samego dziecka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 19.05.2005 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 spokojnie? Kze pewnie zajety praca pozdrawiam Zajęty.. Ale jak się raport generuje to mam chwilę wolniejszą.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 19.05.2005 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 Bo ja pewnych pojęć nie przyswajam i lubię tak czarno na białym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 19.05.2005 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 spokojnie? Kze pewnie zajety praca pozdrawiam Zajęty.. Ale jak się raport generuje to mam chwilę wolniejszą.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 19.05.2005 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 no to zmykam, ale poczekajcie na mnie, za godzinke powinnam wrocic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 19.05.2005 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 Za godzinke to ja będę uciekać mam wizytę u dentysty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 19.05.2005 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 Pusto cicho, nikt nie stuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 19.05.2005 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 Teraz to zrobiłeś wykład ale lepiej doradź co lepsze czy taka polisa z inwestycją czy coś dla samego dziecka Ja bym wybrał dla dziecka. Dlaczego? Bo jest mała opłata za ryzyko zgonu. A poza tym wystarczy jak wybierzesz dziecku sumę ubezpieczenia np. 1tyś pln. W końcu nie zalezy Ci na tym by w przypadku śmierci dziecka dostac kasę, tylko aby jak dziecko dozyje do końca polisy to żeby dostało kasę, nie? Albo od razu inwestuj w jednostki TFI (bez polisy). A dla siebie weź polisę z taką sumą ubezpieczenia, aby w przypadku Twoje śmierci dziecko coś dostało. Ewentualnie wykup taką polisę by oprócz ochrony było inwestowanie i po wygasnieciu umowy np. w weku 60lat dostaniesz kasę (czyli tzw. 3 filar). Albo jak masz ochote oszczędzać na emeryturę to wybierze IKE. PS Głupio jest mi pisac o śmierci, zgonie.. Ale inaczej nie potrafie wytłumaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts