Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rekord wpisow....


Rysiu J

Recommended Posts

przepis na pstraga

 

jedziesz do Kauflandu , kupujesz 4 pstragi.myjesz , solisz , pieprzysz , cytrynujesz .wkladasz do lodowki .bierzesz wszelie dostepne ziola w swoim domu ( swieze , suszone, mrozone ) .u mnie najczesciej jest to zielona pietruszka , koperek , ziola prowansalskie , tymianek , bazylia , dziki czosnek ( ale czesto sobie wymyslam nowe polaczenia ) . siekam wszystko na drobny mak .wyciagam rybe , polewam ja ciut sosem sojowym i oblepiam ziolami i platerkami cebuli .wkladam do lodowki .pod wieczor wyciagam , ukladam na blaszcze wczesniej natluszczonej , obladam wiorami masla (rybe , nie blaszke ) i plasterkami cytryny .pieke tak dlugo az frosch przyjdzie z pracy ( jak sie spoznia , skubie rybe pod pretekstem troski o nia ) . jak obsubiesz juz pol ryby to znak , ze jest juz dobra .

robie do tego sos : majonez , smetana , musztarda

ziemniaki mozna zrobic wg uznania

salate tez (ja robie z sose ziolowym , oczywiscie przeze mnie wymyslonym )

 

fajnie marjucha , nie bede juz musiala do kantoru latac 8) :wink:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 302,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

  • ila66

    12921

  • Jajcek

    11240

  • andre59

    10909

  • stukpuk

    10872

Najaktywniejsi w wątku

przepis na pstraga

 

jedziesz do Kauflandu , kupujesz 4 pstragi.myjesz , solisz , pieprzysz , cytrynujesz .wkladasz do lodowki .bierzesz wszelie dostepne ziola w swoim domu ( swieze , suszone, mrozone ) .u mnie najczesciej jest to zielona pietruszka , koperek , ziola prowansalskie , tymianek , bazylia , dziki czosnek ( ale czesto sobie wymyslam nowe polaczenia ) . siekam wszystko na drobny mak .wyciagam rybe , polewam ja ciut sosem sojowym i oblepiam ziolami i platerkami cebuli .wkladam do lodowki .pod wieczor wyciagam , ukladam na blaszcze wczesniej natluszczonej , obladam wiorami masla (rybe , nie blaszke ) i plasterkami cytryny .pieke tak dlugo az frosch przyjdzie z pracy ( jak sie spoznia , skubie rybe pod pretekstem troski o nia ) . jak obsubiesz juz pol ryby to znak , ze jest juz dobra .

robie do tego sos : majonez , smetana , musztarda

ziemniaki mozna zrobic wg uznania

salate tez (ja robie z sose ziolowym , oczywiscie przeze mnie wymyslonym )

 

fajnie marjucha , nie bede juz musiala do kantoru latac 8) :wink:

A ja bym posolił te pstrągi dopiero przed pieczeniem.

Co prawda masło nie pozwoli się za bardzo rybie wysuszyć,ale sól wcześniej odciagnie trochę wody z tkanek.

Co do kantoru to nie skomentuje :evil: :evil: :lol: :lol:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

wrocilam ze sklepu :D

marjucha , moze i masz racje , nie znam sie na rypaniu bo ja Hanyska jestem :D

nie zauwazylam , zeby byla sucha

poza tym jak jej nie posole od razu to potem moge zapmniec :oops: :D

 

witajcie kasia i jea :D

jea , zupy nie chcesz ?

macie kawe

http://www.imagepoint.biz/images/0790/790393_m.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ty mi tu Froscha kitu nie wciskaj.

A avatar zmienię, ale później. :wink:

przykro mi , ale potrafie kitwac

jeszcze pare rzecz potrafie :wink:

 

a najpozniej do kiedy? :roll:

 

marjucha , twoja daszek mi sie podoba :D

 

P.S. jak nie odmiauczysz tego Ropucha wyzwie cie od ......Misiaka :p

Moja daszek :o

A może to wkleję. Wyszedłem całkiem całkiem

http://images20.fotosik.pl/238/63691d09dc4c577bmed.jpg

 

no tak :D futerko tylko na głowie to reszta ciała jak widać łysa i chyba dlatego się gęży :D :D :D marjucha, zimno Ci było bez futerka?? :D :D :D ale super jesteś, przystojniaku :wink: :lol: :lol: :lol:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...