DPS 21.04.2007 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 A niedługo będę robić syrop z kwiatów czarnego bzu. Też pyyyycha! Poza tym oba - samo zdrowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 21.04.2007 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 No i cześć wszystkim, tak w ogóle Ja dzis robię pstragi wg przepisu Froszki. Dam znać, co mi z tego wyszło Pyszne. POLECAM!!!!!!! pepi a gdzie frosia ten przepis zamiesciła ? Proszę przepis na pstraga jedziesz do Kauflandu , kupujesz 4 pstragi.myjesz , solisz , pieprzysz , cytrynujesz .wkladasz do lodowki .bierzesz wszelie dostepne ziola w swoim domu ( swieze , suszone, mrozone ) .u mnie najczesciej jest to zielona pietruszka , koperek , ziola prowansalskie , tymianek , bazylia , dziki czosnek ( ale czesto sobie wymyslam nowe polaczenia ) . siekam wszystko na drobny mak .wyciagam rybe , polewam ja ciut sosem sojowym i oblepiam ziolami i platerkami cebuli .wkladam do lodowki .pod wieczor wyciagam , ukladam na blaszcze wczesniej natluszczonej , obladam wiorami masla (rybe , nie blaszke ) i plasterkami cytryny .pieke tak dlugo az frosch przyjdzie z pracy ( jak sie spoznia , skubie rybe pod pretekstem troski o nia ) . jak obsubiesz juz pol ryby to znak , ze jest juz dobra . robie do tego sos : majonez , smetana , musztarda ziemniaki mozna zrobic wg uznania salate tez (ja robie z sose ziolowym , oczywiscie przeze mnie wymyslonym ) Mi ten przepis bardzo odpowiada, bo ryba jest smaczna, no i nie trzeba się przy niej nagimnastykować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 21.04.2007 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Cześć dpska A z jakich części mniszka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 21.04.2007 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Hejka dps!!!! A na co te syropki są? Jakieś konkretne działanie mają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 21.04.2007 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Dziewczyny, jak macie jakieś fajne przepisy na sałatki, to poratujcie mnie troszkę Mój stały reperuar już mi sie znudził, coś fajnego i nowego bym zjadła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 21.04.2007 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Dzięki pepi Jako że my rybolubne stworzenia na pewno wypróbuję Aż mi ślinka pociekła jak czytałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 21.04.2007 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Ja przed chwilą zrobiłam sobie lekką przekąskę . Sałata , ogórek zielony i pomidory w półplasterki , kurczak gotowany do tego sos vinaigrette . Pyszna i prawie bez kalorii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 21.04.2007 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Dzień dobry! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 21.04.2007 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Dzięki pepi Jako że my rybolubne stworzenia na pewno wypróbuję Aż mi ślinka pociekła jak czytałam A jak spróbujesz, to już w ogóle Ja mam z kolei fajny prosty przepis na łososia w migdałach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 21.04.2007 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Dzień dobry! Dzień dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 21.04.2007 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Miko Gatki http://www.intymna.bptnet.pl/lamoree/G7733x.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 21.04.2007 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Ja przed chwilą zrobiłam sobie lekką przekąskę . Sałata , ogórek zielony i pomidory w półplasterki , kurczak gotowany do tego sos vinaigrette . Pyszna i prawie bez kalorii Też lubię takie przekąski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 21.04.2007 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Dzięki pepi Jako że my rybolubne stworzenia na pewno wypróbuję Aż mi ślinka pociekła jak czytałam A jak spróbujesz, to już w ogóle Ja mam z kolei fajny prosty przepis na łososia w migdałach. Ale smakowicie gadacie...mniam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 21.04.2007 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Dzięki pepi Jako że my rybolubne stworzenia na pewno wypróbuję Aż mi ślinka pociekła jak czytałam A jak spróbujesz, to już w ogóle Ja mam z kolei fajny prosty przepis na łososia w migdałach. To poproszę bardzo W ramach rewanżu służę przepisem na Rybę po cygańsku Cześć monia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 21.04.2007 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Ryba po cygańsku Składniki : ok. 1kg ryby ( najlepiej panga , ale może być praktycznie każda która Wam smakuje , pod warunkiem że będzie w formie filetów bez skóry i ości ) ok. 0,5 kg cebuli 4-5 ogórków konserwowych średniej wielkości ketchup - jedno op. średniej wielkości pęczek natki pietruszki sól , pieprz ,ew. Maggi ,olej lub oliwa z oliwek Przygotowanie : Rybę pokroić w dzwonka , lekko osolić i usmażyć na oleju lub oliwie ( można wcześniej obtoczyć w mące ) . Cebulę zeszklić na patelni . Ogórki pokroić w małe słupki , natkę posiekać . W naczyniu żaroodpornym układać warstwami : rybka , cebulka , trochę pieprzu , ogórki , polać ketchupem , posypać natką i tak do wyczerpania składników . Na końcu podlać wodą tak mniej więcej do połowy naczynia , można dodać Maggi , ew. sosu sojowego . Jeżeli lubicie pikantne potrawy , można dać więcej pieprzu lub ostrej papryki . Najlepszy jest pieprz kolorowy , świeżo starty oczywiście Zamknięte naczynie wstawiamy do nagrzanego do 180 C piekarnika na ok . 40-50 minut . Jakby ktoś miał wątpliwości wystarczy się przyjrzeć - składniki powinny dusić się w takim rzadkim sosiku , ale nie powinny się przypalać . Podawać gorące ze świeżym pieczywkiem . Na zimno jest też pyszniutkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 21.04.2007 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Dzięki pepi Jako że my rybolubne stworzenia na pewno wypróbuję Aż mi ślinka pociekła jak czytałam A jak spróbujesz, to już w ogóle Ja mam z kolei fajny prosty przepis na łososia w migdałach. To poproszę bardzo W ramach rewanżu służę przepisem na Rybę po cygańsku Cześć monia Się podepnę.. ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 21.04.2007 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Dzięki pepi Jako że my rybolubne stworzenia na pewno wypróbuję Aż mi ślinka pociekła jak czytałam A jak spróbujesz, to już w ogóle Ja mam z kolei fajny prosty przepis na łososia w migdałach. To poproszę bardzo W ramach rewanżu służę przepisem na Rybę po cygańsku Cześć monia Dzwonki z łososia posypujesz solą, pieprzem i vegetą, panierujesz w mące i smażysz na pastelni. Na tym tłuszczu po wysmażonej rybie rumienisz płatki migdałów i posypujesz nimi łososia. Wszystko Proste a pyyyyszne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 21.04.2007 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Zaraz jadę po jakieś ryby Co dostanę tym zaeksperymentuję Po drodze jeszcze centrum ogrodnicze zaliczę , poluję na żarnowce , ale żółte , bo takie z czerwono-fioletowymi kwiatami już mam . Będę później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 21.04.2007 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Zaraz jadę po jakieś ryby Co dostanę tym zaeksperymentuję Po drodze jeszcze centrum ogrodnicze zaliczę , poluję na żarnowce , ale żółte , bo takie z czerwono-fioletowymi kwiatami już mam . Będę później Maxi dla mnie też weź jakąś rybkę, bo mi smaka narobiłyście, a nie mam z kim dzieci zostawić ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 21.04.2007 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 A ja chyba pójdę na spacer, bo ziewam jak szalona Dotlenię się Monikach, zostały mi 3 rybki upieczone, łap!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.