iza.kos 20.09.2010 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Witam wszystkie osoby, które wybudowały, budują i planują budować według projektu Z79:) Zapraszam do dzielenie się uwagami i doświadczeniami:) Pozdrawiam Iza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza.kos 21.09.2010 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 http://www.z500.pl/projekt/z79/opinie.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franekkowalski 22.09.2010 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 Witam budujących Z79Pozwolenie na budowę już jest, jestem na etapie wyboru wykonawcy.Zaraz zaczynam.Ja zażyczyłyem sobie Z79 w wersji szkieletowej, ale już widzę, że projekt zawiera kilka błędów konstrukcyjnych. pozdr.Faranek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza.kos 22.09.2010 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 Witamy w naszym gronie. Niestety my zaczynamy budowę dopiero w przyszłym roku ponieważ przeciągnęły się formalności z działką, jednak będziemy Was wspierać z całych sił. Pozdrawiam Będziemy budować pod Wrocławiem, mamy wprowadzonych parę zmian jak np. kotłownia będzie przeniesiona do ponieszczenia przy wejściu po prawej stronie, rezygnujemy z małej łazienki na górze i robimy tam garderobę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franekkowalski 23.09.2010 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 Też planuję zmianę lokalizacji pomieszczenia technicznego. WC poleci pod schody. Schody wymagają przeprojektowania, dł. stopnia wyjdzie 25 cm a wys ok 18. Trochę mniej wygodne, ale coś za coś. Górę mam jeszcze nie obmyślaną, na tą chwilę nie będzie ścianek działowych, po środku stanie stół bilardowy a dookoła skórzane kanapy, albo belki słomy, bo na kanapy może braknąć kaski :] Rzut parteru po zmianach: http://zapodaj.net/32a52013cc3a.jpg.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cecholki 23.09.2010 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 Witam,My również planujemy od wiosny rozpocząć budowę naszego domku . I podobnie planujemy przenieść wc pod schody (po konsultacji z szwagrem-budowlańcem).Ciekawi również jesteśmy jak domek wygląda w rzeczywistości , może kiedyś pojawią się jakieś zdjęcia . Pozdrawiamy serdecznie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza.kos 26.09.2010 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2010 Witam my przenosimy kotłownie a pod schodami będzie spiżarnia reszta na dole zostaje bez zmian. Nad górą też się zastanawiamy, chyba tylko zamiast małej łazienki zrobimy garderobę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza.kos 30.09.2010 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Anetko fajnie że w końcu umieścili Twoje zdjęcia, widzę że domek pomału się wznosi super pozdrawiam Iza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franekkowalski 01.10.2010 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 iza.kos a gdzie przenosicie tą kotłownie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza.kos 03.10.2010 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Hej, kotłownię przenosimy do pomieszczenia gospodarczego 3,3 m przy wejściu po prawej stronie tam jest wyjście na drugi komin, a poza tym kominy będziemy podnosić powyżej kalanicy. Łazienka zostaje tam gdzie jest. Pozdrawiam Iza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franekkowalski 05.10.2010 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Jeśli ktos buduje ten domek w przyszłym roku to radzę przez długie zimowe wieczory przeanalizować ten projekt z dobrym architektem. W mojej wersji fundament pod konstrukcję szkieletu drewnianego zaprojektowano taki jak pod budynek tradycyjny, czyli o wiele za potężny. Pani w Studio Z500 powiedziała, że to dlatego żeby aby na pewno sie nie zawalił, a mnie będzie to kosztowało dodatkowo 15 tys. zł. Sama konstrukcja szkieletu też jest sporo na wyrost. Teraz żałuję że skusiłem sie na projekt gotowy Budowa już ruszyła i raczej na bieżąco będę poprawiał "zdolnych" architektów z warszawki. Ale w takim razie po co wydałem kaskę w Studio Z500 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cecholki 06.10.2010 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Przy okazji wydatków ...Macie jakiś szczegółowy kosztorys ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
palina103 02.11.2010 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 witajcie! my zaczynamy budowę z79 na wiosnę, jak dobrze pójdą wszelkie plany. Szkoda że nie ma jeszcze gotowego domku i nie ma kogo zapytać jak to wygląda w realu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franekkowalski 04.11.2010 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 Hej, u mnie fundament prawie gotowy. Zrezygnowałem z wieńca kończącego ścianę fundamentową, ponieważ jest on kompletnie zbędny. Kolejny pomysł jaki mi przyszedł do głowy to wykonanie przypory i komina jako atrapy zrobione z konstrukcji stalowej i płyt osb. W środku będzie umieszczony komin systemowy. Jest to rozwiązanie dużo tańsze, prostsze i szybsze w realizacji. Cóż Studio Z500 może i ładne projektuje domki, ale niestety bardzo drogie w realizacji i nie do końca przemyślane konstrukcyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franekkowalski 09.11.2010 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Z ostatniej chwili: http://zapodaj.net/845e0393410c.jpg.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majonez 24.12.2010 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2010 I ja się przyłączam do budujących z79 http://forum.muratordom.pl/entry.php?111789-Budujemy-dom-z79-z500-cały-z-litego-drewna-klejonego-HBE-(Konsbud)-nie-szkielet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majonez 14.01.2011 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Co tu tak cicho i martwo? Nie budujecie? Wybudowaliście? Serdeczności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franekkowalski 20.01.2011 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Masz rację Majonez, nudy tu trochę. Fajna ta Twoja technologia, ale pewnie koszty spore. Ja początkowo chciałem budować z bala, ale doszedłem, do wniosku, że wnętrze w drewnie jest fajne, ale może nie koniecznie przez cały czas, a wykładanie domu z bala gipskartonem w środku to profanacja !!! I stanęło na kanadyjce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luis67 18.02.2011 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Co tu tak cicho i martwo? Nie budujecie? Wybudowaliście? Serdeczności Czytałem Twój dzienni i jestem pod wrażenirm. Jestem bardzo zainteresowany budową Z79 systemie HBE, wiem ż otrzymałeś wycene od konsbudu, czy możesz podać koszt na priv [email protected]. Bedę bardzo wdzieczny:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KulAbra 27.03.2011 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Witam serdecznie,To mój pierwszy post choć forum czytam już od miesięcy. Jesteśmy na etapie wyboru projektu i Z79 jest jednym z faworytów. Mam parę pytań do osób, które mają już projekt lub budują/wybudowały Z79. Z góry wielkie dzięki za wszelkie rady!1. Czy podciąg przechodzący przez kuchnię wystaje ze stropu?2. Czy słupki konstrukcyjne faktycznie wychodzą ze ścian na poddaszu?3. Jak wygląda wentylacja w kuchni? czy kryliście ją w sufitach podwieszanych? Czy rury wentylacji nie wystają przypadkiem ze ścian na poddaszu? frankekowalski - masz już schody po zmianach? jak w praktyce? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts