edytapijanowska 21.01.2005 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 Witam, mam problem z wyborem posadzki na wodne ogrzewanie podlogowe. Na calej powierzchni parteru, ok. 120m2 zakładają mi wod.ogrzewanie podłogowe. na podłogach ma być w większości gres ale w salonie na około 30 m2, chcę położyć parkiet. I tu zaczyna się problem. Hydraulicy mówią że ma to być posadzka cementowa,bo przy szybkowiążącej powstają pęcherze powietrza, co powoduje że nie oddaje tyle ciepła ile powinno oddać, natomiast człowiek od parkietu że musi być posadzka jastrychowa szybkowiążąca , półsucha (nie iwem co to wogole znaczy-jetem kobietą z Venus, ), że niby cementowa zwykła jest krucha i może popękać. nadmieniam że zależy mi na czasie, bo w okresie miesiąca do półtora chciałabym położyć ten nieszczęsny parkiet. Jeśli ktoś miał podobne doświadczenia, to będę wdzięczna za rady i opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdak 27.01.2005 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2005 Witamy na forum Edytko, lepiej zadaj to pytanie w wątku "wymiana doświadczeń" - na pewno wtedy dostaniesz więcej odpowiedzi - ja też niestety za dużego doświadczenia w tej dziedzinie nie mam - ale wydaje mi się, że do ogrzewania podłogowego powinien być zdecydowanie jastych i do tego uplastyczniacz, poza tym miesiąc - połtora od położenia wylewki do położenia parkietu to za krótko.... taki czas może wystarczyć na gres ale wylewka pod drewno powinna wysychać znaaaaacznie dłużej (tym bardziej, że teraz zima i dużo wilgoci w powietrzu...) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytapijanowska 27.01.2005 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2005 dziękuję za powitanie i odpowiedź oraz dobrą radę. być może trafię na kogoś kto będzie mógł mi doradzić na podstawie własnych doświadczeń. pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niciacia 27.01.2005 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2005 Układnie parkietu ma ogrzewaniu podogowym to niezbyt dobre rozwiązanie, chociaż mająć rok temu ten sam problem temat dokładniej śledziłem i opinie były różne. http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=19742&highlight=parkiet Poczytaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytapijanowska 27.01.2005 16:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2005 wielkie dzieki za material do czytania. troche mi to rozjasnilo w glowie, lecz nadal nie moge wyobrazic sobie salonu bez kawalka chociazby parkietu.( a wlasciwie deski parkietowej, 3 warstwowej). moze znasz kogos kto byl na tyle odwazny i na wodną podłogówkę sobie położył taką deskę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niciacia 28.01.2005 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2005 Niestety nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts