blaneczka007 23.10.2010 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2010 Witam,czy może ktoś się orientuje ile będą kosztować tynki i posadzki w Guliwerze wraz z materiałami?Ile to by było w przeliczeniu na m2?PozdrawiamBlanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blaneczka007 26.10.2010 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Już wiem...Tynki wewnętrzne z posadzkami w naszym Guliwerze mają kosztować 15 tyś (w tym materiał)Sama nie wiem czy to mało czy dużo, ale się zdecydujemyBlanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 27.10.2010 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 Blaneczka a jakie tynki robicie, gipsowe czy cementowo wapienne? jeżeli już wiesz ile cię to będzie kosztowało to może podzielisz się wiedzą ile w guliwerze jest m2 do tynkowania (czy ścianki na poddaszu też są w tym liczone) i ile teraz wykonawcy wałają za metr z materiałem a ile za samą robocizne...dużo pytań, ale jak to nie problem:) a robicie je jeszcze teraz w zimie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blaneczka007 01.11.2010 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 Blaneczka a jakie tynki robicie, gipsowe czy cementowo wapienne? jeżeli już wiesz ile cię to będzie kosztowało to może podzielisz się wiedzą ile w guliwerze jest m2 do tynkowania (czy ścianki na poddaszu też są w tym liczone) i ile teraz wykonawcy wałają za metr z materiałem a ile za samą robocizne...dużo pytań, ale jak to nie problem:) a robicie je jeszcze teraz w zimie? Cześć Aniu, dopiero teraz zauważyłam Twoje pytania. Tynki na jakie się zdecydowaliśmy to cementowo wapienne. Ich wykonaniem ma się zająć na wiosnę nasz murarz, prosiłam go jedynie o całościową wycenę (12.000 za robociznę i ok. 3.000 za materiały) Wliczone są tynki wewnętrzne i posadzki w całym domu, ale nie mam pojęcia ile za metr, ani ile jest metrów ścian w Guliwerze. Pewnie dało by się to przeliczyć po pustakach, ale nie mam głowy ostatnio do liczenia Pozdrawiam Blanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 02.11.2010 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 dziękuję za odpowiedź...ale jest proporcja...4*więcej za robocizne niz materiały...szok...a metry to dam rade policzyć...poprostu myślałam, że już to zrobiliście i chciałam iść na łatwiznę:)pozdrawiam ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kali1313 02.11.2010 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Witam. Pewna znajoma mi ekipa wykonuje tynki maszynowe gipsowe zrobi za 13 zł/m2. natomiast jeśli chodzi o materiał, to worek 30 kg tynku KNAUF kosztuje ok 18 zł, wydajność z worka to 3-4m2, Więc wychodzi w granicach 17,50 - 19 zł/m2. Ale metrów tez jeszcze nie liczyłem. Ale aż się boje wyniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blaneczka007 15.11.2010 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Już wiem... Tynki wewnętrzne z posadzkami w naszym Guliwerze mają kosztować 15 tyś (w tym materiał) Sama nie wiem czy to mało czy dużo, ale się zdecydujemy Blanka Ups... jednak się pomyliłam 15 tyś to cena za same tynki, do posadzek muszę doliczyć jeszcze 6 tyś :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blaneczka007 15.11.2010 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Już wiem... Tynki wewnętrzne z posadzkami w naszym Guliwerze mają kosztować 15 tyś (w tym materiał) Sama nie wiem czy to mało czy dużo, ale się zdecydujemy Blanka Ups... jednak się pomyliłam, 15 tyś to cena za same tynki, do posadzek muszę doliczyć jeszcze 6 tyś :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kali1313 17.05.2011 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Witam wszystkich. Nasz Guliwer właśnie został ZATYNKOWANY więc podsumuję: - 450 m2 bez sufitów i piwnic a więc sam parter, piętro, garaż, i pomieszczenia gospodarcze - 275 worków tynku maszynowego cementowo wapiennego BAUMIT MPI25 - 4290 zł - 40 worków obrzutki wstępnej BAUMIT - 680 zł - narożniki, taśma, folia - 175 zł - cena robocizny - 12 zł za 1 m2 - majster po upuście za robociznę wziął 5000 zł, a uwinęli się dokładnie w 9 dni ŁĄCZNIE - 10145 ZŁPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts