Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tynki

kali1313

Recommended Posts

Blaneczka a jakie tynki robicie, gipsowe czy cementowo wapienne? jeżeli już wiesz ile cię to będzie kosztowało to może podzielisz się wiedzą ile w guliwerze jest m2 do tynkowania (czy ścianki na poddaszu też są w tym liczone) i ile teraz wykonawcy wałają za metr z materiałem a ile za samą robocizne...dużo pytań, ale jak to nie problem:) a robicie je jeszcze teraz w zimie?

Blaneczka a jakie tynki robicie, gipsowe czy cementowo wapienne? jeżeli już wiesz ile cię to będzie kosztowało to może podzielisz się wiedzą ile w guliwerze jest m2 do tynkowania (czy ścianki na poddaszu też są w tym liczone) i ile teraz wykonawcy wałają za metr z materiałem a ile za samą robocizne...dużo pytań, ale jak to nie problem:) a robicie je jeszcze teraz w zimie?

Cześć Aniu,

dopiero teraz zauważyłam Twoje pytania.

Tynki na jakie się zdecydowaliśmy to cementowo wapienne.

Ich wykonaniem ma się zająć na wiosnę nasz murarz, prosiłam go jedynie o całościową wycenę (12.000 za robociznę i ok. 3.000 za materiały)

Wliczone są tynki wewnętrzne i posadzki w całym domu, ale nie mam pojęcia ile za metr, ani ile jest metrów ścian w Guliwerze.

Pewnie dało by się to przeliczyć po pustakach, ale nie mam głowy ostatnio do liczenia :-D

Pozdrawiam

Blanka

Witam. Pewna znajoma mi ekipa wykonuje tynki maszynowe gipsowe zrobi za 13 zł/m2. natomiast jeśli chodzi o materiał, to worek 30 kg tynku KNAUF kosztuje ok 18 zł, wydajność z worka to 3-4m2, Więc wychodzi w granicach 17,50 - 19 zł/m2. Ale metrów tez jeszcze nie liczyłem. Ale aż się boje wyniku

• 2 weeks później...
  • 6 months później...

Witam wszystkich. Nasz Guliwer właśnie został ZATYNKOWANY więc podsumuję:

- 450 m2 bez sufitów i piwnic a więc sam parter, piętro, garaż, i pomieszczenia gospodarcze

- 275 worków tynku maszynowego cementowo wapiennego BAUMIT MPI25 - 4290 zł

- 40 worków obrzutki wstępnej BAUMIT - 680 zł

- narożniki, taśma, folia - 175 zł

- cena robocizny - 12 zł za 1 m2

- majster po upuście za robociznę wziął 5000 zł, a uwinęli się dokładnie w 9 dni

ŁĄCZNIE - 10145 ZŁ

Pozdrawiam