szymek 96 12.11.2010 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 Witam serdecznie i zapraszam do dyskusji wszystkich zainteresowanych wymianą doświadczeń. My jesteśmy na etapie czekania na pozwolenia na budowę i spokojnie, bez pośpiechu zastanawiamy się nad wszelkimi rozwiązaniami począwszy od tego jakich zmian dokonać w projekcie a skończywszy na aranżacji wnętrza naszego domku. Jeśli ktoś chce przyłączyć się do grupy to serdecznie zapraszam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia28 14.11.2010 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 Witam, w końcu ktoś zaczął My również mamy zamiar startnąć na wiosnę 2011 Z tym, że my pozwolenie już mamy, ale nad zmianami w projekcie ciągle się zastanawiamy Pozdrawiam, Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymek 96 14.11.2010 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 Witam serdecznie, Pewnie tak jak my, macie nadzieję na krótką i łagodną zimę, żeby jak najszybciej zacząć budowę. Zamierzamy się wybudować na obrzeżach Gorzowa. A wy? Czy też jesteście z tych terenów? Jaki projekt wybraliście? My trochę zmian w nasz wprowadziliśmy i w końcu we wtorek oddajemy do adaptacji. Nasz projekt to Platan z Archetonu. A póki co zastanawiamy się nad tym czy kominek zrobić z rozprowadzeniem czy nie i myślimy nad kolektorami słonecznymi.PozdrawiamEwelina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rav30 14.11.2010 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 Witam. Rozpoczynam budowę w okolicach Nowej Soli jak tylko da się szpadel w ziemię wbić . Pozwolenie już mam. Brakuje tylko... kasy czekam na decyzje kredytową.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia28 15.11.2010 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 My mamy zamiar budować na Podbeskidziu. Nasz projekt to w-21.12b w wersji lustrzanej, bez większych zmian. Wasz projekt wygląda bardzo ciekawie . Co do zimy to masz rację, jeszcze jej nie ma a my już wypatrujemy wiosny . Powodzenia z urzędami A Ty Rav30 jaki dom będziesz budował? W ziemię chcesz się wkopywać jeszcze w tym roku, czy wczesną (oby się dało wczesną ) wiosną? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymek 96 15.11.2010 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 My na szczęście decyzję kredytową już mamy. :DMamy nadzieję, że z pozwoleniami zdążymy do wiosny.kasia28 Twój projekt również mi się podoba pod względem rozkładu pomieszczeń. My tworzymy 5-osobową rodzinę, dlatego zależało nam na tym, żeby u góry były 4 pokoje a na dole oprócz salonu pokój gościnny (podobnie jak u Was). W projekcie zmieniliśmy wejście na taras, zamiast z boku będzie z tyłu i taras również w związku z tym powiększamy. Poza tym niewielkie zmiany w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rav30 15.11.2010 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Obejrzeliśmy właśnie Wasze projekty, Kasia - ładny bardzo zgrabny domek, w zasadzie wszytko w nim jest; My planujemy dom wielkościowo zbliżony do Szymka tyle, że wszystko w parterze, poddasze nieużytkowe. Projekt indywidualny. Zaczynamy zaraz na wiosnę. Właśnie dzisiaj rozmawiałem z budowlańcem. Teraz muszę przyszykować jeszcze umowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia28 16.11.2010 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Dziękuję. Nie chce Wam się po schodkach biegać http://forum.muratordom.pl/images/smilies/happyyes.gif Do wiosny powinno szybko przelecieć, zaraz będą przygotowania do świąt, później sylwester, najgorsze będą te pierwsze miesiące w nowym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia28 16.11.2010 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Dziękuję. Nie chce Wam się po schodkach biegać Do wiosny powinno szybko przelecieć, zaraz będą przygotowania do świąt, później sylwester, najgorsze będą te pierwsze miesiące w nowym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia28 16.11.2010 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Przepraszam za ten podwójny post, myślałam, że ten pierwszy poprawiam a powstał drugi ;(Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rav30 16.11.2010 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Fakt, nie chcemy biegać po schodach za dziećmi. Szczerze to będziemy się starali aby było jak najmniej progów w domu.. tak na przyszłość Co do wiosny to na razie nie narzekamy na brak roboty... umowa z budowlańcem, planowanie ogrodzenia, kończenie "negocjacji" z firmą od dachu itd. Chcemy wprowadzić się pod koniec wakacji 2012r. więc musimy wszytko porządnie zaplanować żeby zdążyć, choć mam coraz większe wątpliwości czy się tak da... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymek 96 17.11.2010 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 hej, widzę, że ktoś poza nami też myśli o szybkim tempie pracy przy budowie. My mamy zamiar wybudować się do końca roku i rok 2012 przyjąć już w nowym domku. Z ekipą budowlaną nie mamy problemu, gdyż mąż jest właścicielem firmy budowlanej i ma zamiar tak dopilnować wszystkiego, żęby się uporać z tym w założonym terminie. Wszystko zależy tylko od pogody... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia28 17.11.2010 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Wow niezłe tempo planujecie . My na przyszły rok SSO mooooże SSZ, za to mamy już ten etap raczej dopracowany . Budowa pod klucz w ciągu roku będzie ciężka a już na pewno bardzo stresująca,ale z mężem budowlańcem nie może się nie udać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymek 96 17.11.2010 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 ;)to będzie prawdziwy sprawdzian dla nas wszystkich;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rav30 20.11.2010 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 My już jesteśmy po pozytywnej decyzji kredytowej teraz już można na spokojnie dopinać wszystkie plany. Z czego Będziecie budować wasze domy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia28 21.11.2010 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Gratuluję Rav30 to już kolejny krok do przodu My z betonu komórkowego z prefabetu z Bielska, ściana 24cm plus 12 lub 15 ocieplenia w przyszłości. Na temat "z czego budować" naczytałam się swego czasu dużo, jest mniej więcej porównywanie zwolenników co i przeciwników (wolą ceramikę), my stwierdziliśmy, że będziemy budować z tego co w danej chwili będzie tańsze (bo to też się zmienia) i wygrał bk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rav30 21.11.2010 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 My zdecydowaliśmy się na pustaki ceramiczne 24 lub 25 cm, a co za tym idzie ocieplenie z wełny 15 cm. Długo wybieraliśmy firmę i w końcu zdecydowaliśmy się na niemieckiego Eder'a . Teraz szukamy najtańszej hurtowni. Nie jest to takie proste bo ceny jak na razie potrafią różnić się o 40 % co daje kilka tys. oszczędności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymek 96 21.11.2010 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 My zamierzamy budować z porotonu 25 cm, wełny mineralnej 10 cm i cegły klinkierowej ręcznie formowanej. Wstępnie dokonaliśmy wyboru cegły i mamy zamiar sfinalizować to jeszcze w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berni Z 22.11.2010 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Witam wszystkich serdecznie Bardzo się cieszę, że powstała grupa budujących wiosną 2011 r Ja również planuję ruszyć z budową wiosną Przygarniecie mnie do GRUPY???? Obecnie zbieram dokumenty do złożenia wniosku o pozwolenie na budowę i szukam odpowiedniego projektu domu ( kluczowa sprawa!!!!) Szymku fajny domek wybrałeś, również myślałam o tej pracowni z tym, że ja przymierzałam się do projektu MAŁY DWOREK oraz ŚLĘŻAN Kasia28 tej pracowni z której ty masz domek nie znalazłam wcześniej muszę zapoznać się z ich projektami. Rav30 opracowując indywidualny projekt dobrze Ci się współpracowało z architektem? Z jakiej pracowni korzystaliście Pozdrawiam wszystkich cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rav30 22.11.2010 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Witamy nowego Kolegę. My swój projekt robiliśmy u znajomego projektanta, nie w jakiejś dużej firmie i jesteśmy bardzo zadowoleni. Ale czy projekt jest dobry to się okaże od ilości poprawek w trakcie Na razie nie planujemy żadnych. Pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts