Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wiosna 2011 - rozpoczynamy budowę

Recommended Posts

Dachówke kupilismy taką, jaka nam się podobała :) płaska, prosta.

trzeba jezdzić i patrzeć na inne dachy :)

okna- 3 szybowe, rama 5 lub 6 komorowa (nie pamietam :)

Rozumiem, ale chodziło mi ofirmę. Creaton, Koramic, Roben? Jaki model?

A okna - jakie profile? Veka czy jakieś inne? :-)

• Odpowiedzi 379
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 1 month później...

Co tu taki spokój??? Czy nikt tu nie zagląda??? Wszyscy tacy zapracowani???

U nas dachówka położona, ocieplenie i tynki zewnętrzne, hydraulika zrobiona, większość ogrzewania. Teraz czekamy na zalanie posadzki.

Obecnie domek wygląda tak :

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=79382&d=1318693670

• 2 weeks później...
  • 2 months później...
  • 2 months później...
Witam serdecznie i zwracam się do Was z zapytaniem: gdzie zamawialiście drzwi wewnętrzne i zewnętrzne oraz bramę garażową?

Trochę późno ale wczoraj zamontowali mi drzwi wewnętrzne i jestem nadal pod ogromnym wrażeniem. Ale od początku. Bramę garażową brałem Krispola przez solnext z Nowej Soli. Jest ok; brama jak brama, działa ładnie, firma solidna (i ta od bramy i od montażu). Drzwi zewnętrzne i wewnętrzne zamawiałem u Hoszmana ze Szprotawy. I tu jestem zachwycony. Najpierw zamówiłem drzwi zewnętrzne ale wg własnego wzoru ściągniętego z internetu, dębowe bardzo proste w formie, nigdy wcześniej takich nie wykonywali, zrobili bezbłędnie (no był jeden błąd (element który "dodali" od siebie) ale w ciągu kilku dni było poprawione). Ostatnio szukałem tanich drzwi wewnętrznych, ponieważ kasa się kończy i znalazłem DRE, ale jak zsumowało się skrzydła i ościeżnice to już nie było tak tanio , a drzwi fornirowane. Ze względu na małe dzieci znajomi doradzali drzwi z litego drzewa i w końcu zdecydowałem się na sosnowe. Cenowo wyszło za całość ok 1800 zł/szt, więc drożej niż "firmowe", ale za to czas realizacji do 3 tyg. i są po prostu piękne (tzn taki jak dokładnie chciałem mieć). Jeżeli chcecie mieć drzwi zrobione wg własnych upodobań i koloru to mogę szczerze polecić.

Rav

• 2 weeks później...
Trochę późno ale wczoraj zamontowali mi drzwi wewnętrzne i jestem nadal pod ogromnym wrażeniem. Ale od początku. Bramę garażową brałem Krispola przez solnext z Nowej Soli. Jest ok; brama jak brama, działa ładnie, firma solidna (i ta od bramy i od montażu). Drzwi zewnętrzne i wewnętrzne zamawiałem u Hoszmana ze Szprotawy. I tu jestem zachwycony. Najpierw zamówiłem drzwi zewnętrzne ale wg własnego wzoru ściągniętego z internetu, dębowe bardzo proste w formie, nigdy wcześniej takich nie wykonywali, zrobili bezbłędnie (no był jeden błąd (element który "dodali" od siebie) ale w ciągu kilku dni było poprawione). Ostatnio szukałem tanich drzwi wewnętrznych, ponieważ kasa się kończy i znalazłem DRE, ale jak zsumowało się skrzydła i ościeżnice to już nie było tak tanio , a drzwi fornirowane. Ze względu na małe dzieci znajomi doradzali drzwi z litego drzewa i w końcu zdecydowałem się na sosnowe. Cenowo wyszło za całość ok 1800 zł/szt, więc drożej niż "firmowe", ale za to czas realizacji do 3 tyg. i są po prostu piękne (tzn taki jak dokładnie chciałem mieć). Jeżeli chcecie mieć drzwi zrobione wg własnych upodobań i koloru to mogę szczerze polecić.

Rav

jakie masz przetłoczenia na bramie?

jaki silnik i jaka nazwa na tabliczce znamionowej?

ile kosztowała brama?

• 1 month później...