Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wiosna 2011 - rozpoczynamy budowę

Recommended Posts

Witam wszystkich, my co prawda rozpoczniemy pewno bardziej bliżej lata... ale powiedzmy, ze to póżna wiosna :)

Jesteśmy na etapie papierków - jutro mamy odebrać zaadaptowany projekt, potem jeszcze tylko uzgodnienie warunków zjazdu na drogę i PnB.

Widzę, że u niektórych prace już ruszyły, zazdroszę! :)

• Odpowiedzi 379
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W tej chwili walczymy z przyłaczeniami do działki i koszty podciagniecia wody i kanalizy do nas licza w granicach 15.000 zł.SZOK:mad:

Wodociagi nie chca pomóc w sfinansowaniu czesci ,kaza szukac sąsiadów,zeby pomniejszyc nasze koszty,ale kazdy wypina sie.Bo w momenice jak my sami połozymy wode i kanalize, to poxniej ZWiK musi darmowo przyłaczyc reszte sasiadów.Chore.

Wynika,ze my musimy jako pierwsi zaczynajacy budowe sponsorowac innych.Porazka.Jutro idziemy na rozmowe do Dyrekcji wodociagów.Trzymajcie kciuki .Zobaczymy co da sie wyrwac od nich.

to mamy taki sam problem

Poczytaj wpisy w moim dzienniku. Myśmy namówili ludzi do założenia stowarzyszenia , którego celem będzie budowa wodociągu.

Zysk to : jeden projekt (przecież każdy z Twoich sasiadów dostal warunki przyłącza i zgodnie z nimi musi robic projekt), wykonawca z castingu , no i jako stowarzyszenie będziemy właścicielem nitki (możemy się później domagać rekompensaty finansowej od następnych chętnych do przyłączenia). Wodociągi pomogą Ci pod warunkiem, że ta inwestycja jest w planach miasta.Jesli jej nie ma, to trzeba czekać aż ja tam umieszczą- czasem to trwa kilka lat.

Witam wszystkich,

widze,ze co niektórzy nie próżnuja,zazdoszcze.My jestesmy w trakcjie załatwiania formalnosci i jak wszystko skompletujemy to bedziemy składac o pozwolenie na budowe.A propo jaki jest czas oczekiwania mniej wiecej na Pnb od momentu złozenia całosci dokumentów?? Bedziemy budowac sie w zachodnipomorskiem i nasz domek to TK30. Wszystkim powodzenia i oby do wiosny

My składaliśmy wniosek o PnB 18 lutego - a dzisiaj otrzymaliśmy:D. ( w Wielkopolsce)

• 2 weeks później...

o raju, na dworze pieknie, u nas mury ida do góry :)

Panowie budowlańcy mają plan, aby do świąt (tych w kwietniu ;) ) zalać strop :) potem tylko góra- okolo tygodnia i dach- 3 tygodnie :)

a potem to juz tylko z górki ;)

mam nadzieje, do końca grudnia mieć stan deweloperski :)

chociaż znam i takich co im od SSZ do wprowadzki zajęło tylko 4 miesiące!

a Wy jak planujecie?

o raju, na dworze pieknie, u nas mury ida do góry :)

Panowie budowlańcy mają plan, aby do świąt (tych w kwietniu ;) ) zalać strop :) potem tylko góra- okolo tygodnia i dach- 3 tygodnie :)

a potem to juz tylko z górki ;)

mam nadzieje, do końca grudnia mieć stan deweloperski :)

chociaż znam i takich co im od SSZ do wprowadzki zajęło tylko 4 miesiące!

a Wy jak planujecie?

Oj ,to się u Was dzieje..... Ja dziś odebrałam Dziennik Budowy, jutro zgłoszę rozpoczęcie prac. W sobotę mamy geodetę więc po niedzieli trzeba ruszyć z kopaniem fundamentów. A pogoda teraz dopisuje.... Oby taka była cała wiosna...:)

Witam po "przerwie". U nas fundamenty pną się w górę, wymyśliłem parterówkę więc bloczków jest ok 3000 szt. Do soboty mam mieć ogrodzenie na gotowo z 2- ch stron, a z pozostałych siatka leśna (już jest). Dach mam umówiony na początek czerwca więc mam czas (oby :) ) . Generalnie, nie spiesząc się, do listopada chcę mieć wszystko prócz wykończeniówki. Za to niedaleki sąsiad idzie jak burza - zaczął w listopadzie, teraz robi dach - chyba chce się wprowadzić na jesień :) ; ale ma jedną ekipę od wszystkiego, więc to możliwe.

Oj ,to się u Was dzieje..... Ja dziś odebrałam Dziennik Budowy, jutro zgłoszę rozpoczęcie prac. W sobotę mamy geodetę więc po niedzieli trzeba ruszyć z kopaniem fundamentów. A pogoda teraz dopisuje.... Oby taka była cała wiosna...:)

tylko w dzienniku budowy raczej nie pisz sobotniej daty

geodeta to już chyba roboty budowlane, które zgłaszasz tydzień wcześniej ;)

Witam po "przerwie". U nas fundamenty pną się w górę, wymyśliłem parterówkę więc bloczków jest ok 3000 szt. Do soboty mam mieć ogrodzenie na gotowo z 2- ch stron, a z pozostałych siatka leśna (już jest). Dach mam umówiony na początek czerwca więc mam czas (oby :) ) . Generalnie, nie spiesząc się, do listopada chcę mieć wszystko prócz wykończeniówki. Za to niedaleki sąsiad idzie jak burza - zaczął w listopadzie, teraz robi dach - chyba chce się wprowadzić na jesień :) ; ale ma jedną ekipę od wszystkiego, więc to możliwe.

av my jestesmy ze 2-3 tygodnie z robota przed Wami i dach mamy umowiony na 15 maja :) takze jak nam sie uda to Wam też :) trzymam kciuki :)

mury na poczatku rosna w oczach- teraz kiedy murują już na wys 1,8m i w gore niestety juz to tak wszystko nie zasuwa do przodu :(

ale efekty widac :) fajnie :) za tydzien strop i juz bedzie mozna sie schowac pod dachem :)

av my jestesmy ze 2-3 tygodnie z robota przed Wami i dach mamy umowiony na 15 maja :) takze jak nam sie uda to Wam też :) trzymam kciuki :)

mury na poczatku rosna w oczach- teraz kiedy murują już na wys 1,8m i w gore niestety juz to tak wszystko nie zasuwa do przodu :(

ale efekty widac :) fajnie :) za tydzien strop i juz bedzie mozna sie schowac pod dachem :)

właśnie najbardziej cieszy to jak widac że coś się dzieje u nas też jak szły ściany to szybciorem i efekt było widać

teraz trochę żmudnych robót dopiero przy dachu znów będą widoczne szybko efekty